CUMHURİYETİMİZ 100 YAŞINDA

Ahmet Akın

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Milli iradenin, egemenliğin kayıtsız, şartsız milletin oluşunun nişangâhı cumhuriyetimizin 100. yılını kutluyoruz. Türk milleti, 100. yılda cumhuriyet değerleriyle bütünleştiğini, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün izinden asla ayrılmayacağını en büyük bayramımıza sahip çıkarak bir kez daha gösterdi.

Saray iktidarının cumhuriyetimizin 100. yılına yakışan, coşku dolu bir kutlama yapmamasına karşın 85 milyon vatandaşımız birlik ve beraberlik duygusuyla Türkiye’nin her yerinde cumhuriyetimize sahip çıktı. Büyük milletimiz, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı coşkuyla kutladı.

Belediyelerimiz de düzenledikleri etkinliklerle cumhuriyet coşkusunu kentlerin meydanlarına, caddelerine, sokaklarına taşıdı, bu büyük günü milletimizle birlikte kutladı. Pek çok belediyemiz, kutlama etkinliklerine haftalar öncesinde başladı. Büyükşehir belediyelerimiz başta olmak üzere tüm belediyelerimiz, cumhuriyetimizin 100. yıl coşkusunu yalnızca tek bir gün değil, günlerce sürecek etkinliklerle kutluyor. Bazı belediyelerimizde eylül ayının ortasında başlayan 100. yıl coşkusu, kasım ayının ortasına kadar sürecek.

Türkiye genelinde belediyelerimiz, cumhuriyetimizin 100. yılı dolayısıyla 4.000’e yakın etkinlik düzenleyerek cumhuriyet coşkusunu 85 milyon vatandaşımızla birlikte birlik ve beraberlik duygusuyla kutluyor. Belediyelerimiz, konserler, bando gösterileri, fener alayları, dans ve tiyatro gösterileri, müzik dinletileri, film gösterimleri, söyleşiler, paneller, sanatsal atölyeler düzenledi, yazarlarla vatandaşların bir araya geldiği etkinliklere imza attı.

Cumhuriyet coşkusunu, çocuklara yönelik özel etkinliklerle de yaşadık. Cumhuriyetin 100. yılını çocuklarla birlikte uçurtma şenlikleriyle, tiyatro oyunlarıyla, spor turnuvalarıyla, drama etkinlikleriyle, yarışmalarla kutladık. Atatürk’ün cumhuriyeti emanet ettiği gençler için de etkinlikler planladık, 100. yılı kutlamak ve cumhuriyetin önemini bir kez daha vurgulamak için çeşitli etkinliklere imza attık. Gençler için bisiklet turları, doğa yürüyüşleri, futbol turnuvaları, masa tenisi turnuvaları, yüzme yarışmaları, söyleşiler, paneller düzenledik, cumhuriyet değerlerinin önemini bir kez daha vurguladık.

Cumhuriyetin, birlik ve beraberlik duygusuyla yaşamımızın teminatı olduğunu herkese gösterdik. Belediyelerimiz de 85 milyon vatandaşımızla birlikte bu büyük bayramı kutlamaya devam edecek.