"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Muhammet Tokat: “Örnek bir projeye imza attık”

  • 30 Kasım 2023
Milas Belediye Başkanı Muhammet Tokat Belediye Gazetesi’ne değerlendirmelerde bulundu.

Hoş Geldin Bebek Projesi’nden bahseder misiniz? Projenizin amacı nedir?

MUHAMMET TOKAT:
“Hoş Geldin Bebek”, sosyal belediyecilik anlayışı doğrultusunda geliştirdiğimiz, en özel günlerinde vatandaşların yanında olmak, onları bilgilendirmek ve mutluluklarını paylaşmak amacıyla hayata geçirdiğimiz bir projedir. 132 mahalleye eşit hizmet sunmak amacıyla hazırladığımız proje kapsamında uzman personelimizle birlikte 0-3 ay arasındaki bebekleri evlerinde ziyaret ediyoruz, bebek bakımı, anne sütüyle beslenme, ek gıdalara geçiş, bebeklik aşıları, bebek banyosu ve masajı, temel hijyen ve genel sağlık hakkında aileleri bilgilendiriyoruz. En özel ve mutlu günlerinde ailelerin yanında olmayı amaçladığımız projemiz birçok belediyeye de örnek oldu. Daha sağlıklı bireyler yetiştirmeyi, aileleri bilinçlendirmeyi, vatandaşların yaşam kalitesini artırmayı ve düzenlediğimiz etkinliklerle kentlilik bilincini geliştirmeyi hedefliyoruz.

Projenin hazırlık süreci, kapsamı, içeriği, hedef kitlesi, bölgeye ve Milas’a katkısı hakkında bilgi verir misiniz?

MUHAMMET TOKAT:
Milas’ta ikamet eden, yeni bebek sahibi olan aileleri ziyaret ediyoruz, bebek bakımında yardımcı olacak kitapları annelere ve babalara hediye ediyoruz. Kitabın yanı sıra tebrik mesajıyla birlikte doğum sonrası temel bakım ve hijyen malzemelerinden oluşan (ıslak mendil, bebek sabunu, pişik kremi, ateş ölçer, bebek şampuanı, bebek bezi, bebek temizleme pamuğu, göğüs pedi ve üçlü ağız mendili) “Hoş Geldin Bebek” sepetini de ailelere veriyoruz. Projemizle ilgili olumlu geri dönüşler bizi mutlu ediyor. Talepler doğrultusunda ev ziyaretlerine devam ediyoruz. Projemiz Milas’a yönelik olmasına rağmen farklı kentlerden de talepler geliyor. Birçok belediyeye projemizin detaylarını anlattık, rehberlik yaptık. Örnek bir projeye imza attığımız için gururluyuz.

Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşadınız mı? Yaşadıysanız bu zorlukları aşmak için hangi çalışmaları yaptınız?

MUHAMMET TOKAT:
Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşamadık. Bu projeyi başlatan ilk belediyeyiz. Sadece hastane kayıtlarına ulaşmakta sorun yaşadık. Hasta bilgilerinin gizliliği nedeniyle Milas Devlet Hastanesi ve Milas Nüfus Müdürlüğü’nden yeni doğan bebek listelerini alamadık. Sosyal medya kanalları, ilan panoları, afişler ve reklamlar aracılığıyla projemizi geniş kitlelere tanıttık. Vatandaşlar, projemizi beğendi, projemize destek verdi, taleplerini iletti. Ziyaretleri planlıyoruz, bir gün öncesinde randevu alarak ev ziyaretlerini gerçekleştiriyoruz. Her zaman vurguladığım gibi, Milas için, halkımız için aşkla çalışıyor, güzel sonuçlar elde ediyoruz.



Önerilen Haberler