YÜZYILIN DEĞİŞİMİNİ YERELDE BAŞLATACAĞIZ

Gökan ZEYBEK

Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Genel Başkanımız Sayın Özgür Özel’in görevlendirmesiyle Yerel Yönetimler ve Dirençli Kentlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini devraldım. Benden önceki Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcımız Sayın Ahmet Akın’a ve geçmişte bu görevi üstlenmiş değerli başkanlarıma partim adına teşekkür ediyorum. Yüz yıllık çınar Cumhuriyet Halk Partisi’ndeki görev bilincinin, aynı amaç için örgütlenmiş yoldaşların görevi bir sonraki arkadaşına devredene kadar geçen sürede, partimizin altı ok ile bezenmiş bayrağını daha da yukarı taşıma gayreti ve azmiyle tanımlanabileceğini düşünüyorum. Bayrak yarışında bir makinenin sorunsuz çalışan dişlisi olmanın, yani ekip olmanın önemini kavramış en büyük oluşum, Cumhuriyet Halk Partisi’nin eşi benzeri olmayan örgütüdür.

Göreve gelir gelmez, 31 Mart 2024 mahalli idareler seçimleri için yoğun mesaimize başladık. Hedefimiz, 51 ildeki 403 ilçede, 30 büyükşehirdeki 519 ilçede ve 390 beldede CHP’li belediye sayısını artırmak, çok daha fazla yurttaşı sosyal belediyecilik anlayışıyla tanıştırmak, CHP’li büyükşehir belediye sayısını korumak, bu sayıyı %50 oranında artırmaktır.

Yerel seçimlere bugün itibarıyla 121 gün kaldı. Bu süreçte, başarılı belediye başkanlarımızın tecrübelerinden yararlanarak her il, ilçe, belde için ayrı ayrı stratejiler belirleyeceğimizi ve planlama yapacağımızı belirtmek isterim. Her seçim bölgesi için yurttaşların taleplerini alacağız, görüşlerini önemseyeceğiz. Özetle, halkı dinleyeceğiz. 2019 yılında yapılan yerel seçimlerde, önceki yönetimin İstanbul ve Ankara’da “Nasıl Bir Belediye Başkanı Görmek İstersiniz?” sorusuna seçmenin verdiği yanıtları dikkate alarak uygun adaylarla kampanyayı nasıl yürüttüysek ve başarılı olduysak, 2024 yerel seçimlerinde de aynı şekilde başarıyı yakalayacağız. Her seçim bölgesinde mutlaka o bölgenin sorunlarına çözüm bulacak bilgi, birikim ve yeterlilikte adayı yurttaşlarla buluşturacağız.

Yazımı sonlandırırken CHP Belediye Gazetesi’ne de değinmek istiyorum. Yaklaşık dört yıldır CHP’li belediyelerin vizyoner ve fark yaratan projelerini tanıtan, örnek çalışmalarını, hizmetlerini ve projelerini kamuoyuyla paylaşan, alanında yetkin akademisyenlerin, uzmanların, sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin görüşlerine yer veren, dünya çapındaki yerel yönetim uygulamalarını aktaran CHP Belediye Gazetesi’nin yerel seçim sürecinde de kampanyamızın ana unsurlarından biri olacağını önemle belirtmek istiyorum. Sorumluluk ve görev bilinciyle, yılmadan ve yorulmadan, değişimin yüzyılında yüzyılın değişimini 31 Mart 2024’te yerelde başlatacağız.