Hayvanların sağlığı için son teknolojiler kullanılacak

• 17 Temmuz 2023
Torbalı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakımevi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde inşa edilen, son teknolojiyle donatılan ameliyathane hizmete açıldı.

Torbalı Belediyesi Sokak Hayvanları Geçici Bakım Evi ve Rehabilitasyon Merkezi’nde hizmet vermeye başlayan ameliyathane, yaklaşık 3 milyon TL’lik yatırımla İzmir’in Büyükşehir Belediyesi’nden sonra en kapsamlı hayvan ameliyathanesi olacak. Ameliyathane sadece sokak hayvanları için kullanılacak. Ameliyathanede, gaz anestezi cihazı, hasta takip monitörü, röntgen, ultrason, kan sayım cihazı, ortopedi, göz ve diş cerrahisi ameliyatları için kullanılan malzemeler yer alacak, kedi ve köpekler için ayrı yoğun bakım üniteleri olacak. Torbalı Belediye Başkanı Mithat Tekin, “İlçemizde yaşayan sokak hayvanlarına karşı oldukça duyarlıyız. İnsan sağlığına verdiğimiz önem kadar hayvan sağlığına da önem veriyoruz,” dedi.