ZOR GÜNLERDE VATANDAŞLARIMIZI YALNIZ BIRAKMAYACAĞIZ

Ahmet Akın

CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı

Belediyeler, vatandaşların devletle doğrudan temas ettiği kamu kurumlarının başında geliyor. Belediyelerimiz, pandemi sürecinde, ekonomik kriz ortamında ve deprem felaketinde yardım yarışına girdiler. Zor günlerde AKP yönetimi hareket bile edemezken, vatandaşların yardımına belediyelerimiz koştu.

Sosyal belediyecilik ilkesiyle hareket eden belediyelerimiz, iktidarın engellemelerine ve baskılarına rağmen örnek olacak hizmetler üretmeye devam etti, zor günlerde vatandaşları yalnız bırakmayacağını gösterdi. Önümüzde yine zor günler var. İktidarın yanlış politikaları ve tercihleri nedeniyle ekonomik krizin daha da derinleşeceği anlaşılıyor. Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçim sürecinde refah ve ucuzluk vadeden iktidar, kara propagandayla seçimi kazandıktan sonra vatandaşlara zamları reva gördü. Ekonomik krizin faturası vatandaşlara kesildi. Belediyelerimiz her zaman olduğu gibi, ekonomik krizin derinleştiği günlerde de vatandaşlara destek olacak. Bu zor günlerde vatandaşları yalnız bırakmamak için çalışmalara başladık.

CHP’li belediye başkanlarıyla 22 Temmuz’da Ankara’da bir araya geldik, 2024 yerel seçimlerini ele aldık. Başkanlarımızın önerilerini, seçimlere ilişkin görüşlerini dinledik. Önümüzde 251 gün var. Amacımız, bir marka hâline gelen vizyonumuzla vatandaşlara kaliteli hizmetler sunmaya devam etmek.

Yerel seçimlerin kampanya sürecinden önce yerel yönetimlere ilişkin vizyonumuzu güncelleyeceğiz. Deprem başta olmak üzere iklim değişikliğinin sonuçlarını, yangın ve sel felaketlerini dikkate alarak strateji belgemizi hazırlayacağız. Her hafta önemli dosya konularıyla sizlerle buluşturduğumuz CHP Belediye Gazetesi, yerel seçim kampanyamızın ana unsurlarından biri olacak. CHP Belediye Gazetesi’nde belediyelerimizin ekonomik ve sosyal projelerine yer vermeye, fark yaratan projelerini ele almaya, hizmetlerini ve uygulamalarını anlatmaya devam edeceğiz. Çalışmalarımızı bütüncül bir stratejiyle planlayacağız, yerel dinamikleri ön planda tutacağız, yerel seçimlerde başarımızı artıracağız.