"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Alim Karaca: “Fethiye’ye uygun fiyatlı mekânlar kazandırdık”

  • 25 Eylül 2023
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Halk Plajları ve Halk Evleri Projesi’nden bahseder misiniz? Projenizin amacı nedir?

ALİM KARACA:
Fethiye, dünya çapında turizmin en önemli destinasyonlarından biri. Göreve başladıktan kısa süre sonra pandemiyle karşı karşıya kaldık. Pandemi ve ekonomik kriz her yeri olduğu gibi Fethiye’yi de etkiledi. Fethiye gibi kalabalık bir sahil beldesinde yaşayan dar gelirli vatandaşların aileleriyle ya da misafirleriyle gidebilecekleri ne bir halk plajı ne de uygun fiyatlı bir mekân vardı. Seçim vaatlerimiz arasında bu konu da vardı, vatandaşlara söz vermiştik. Bölgemizdeki koyların neredeyse tamamı özel şirketler tarafından yönetiliyor. Dar ve sabit gelirli vatandaşların bu özel alanları kullanması mümkün değil. Çünkü özel plajlarda her şey çok pahalı. Ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar zor günler yaşıyor. Halk plajlarındaki fiyat politikasını dar ve sabit gelirli vatandaşları zorlamayacak şekilde belirledik.

İnlice’deki halk plajı vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamıyordu. Ücretsiz halk plajını yeniledik, kapasitesini geliştirdik ve imkânlarını artırdık. İlçe merkezine daha yakın bir noktada, Yanıklar bölgesinde Karaot kumsalını plaj yapmak amacıyla bakanlık ihalesine katıldık ve ihaleyi kazandık. Türkiye’nin ilk ve tek ekolojik plaj projesini hayata geçirmek için çalışmalara başladık, projeyi belediyemizin imkânlarıyla hazırladık. Caretta carettaların yuvalanma alanlarının, endemik bitkilerin korunmasına dikkat ettik. Karaot halk plajının yanı sıra Akmaz ve Çalış halk plajlarını da hizmete sunduk.
    
Seçim meydanlarında vatandaşlara “Halk Evleri” açma sözü vermiştik, bu sözümüzü de yerine getirdik. “Halk Evleri”, ekonomik kriz ortamında bir seçim sözünden fazlasıydı. Emeklilerin, dar gelirli vatandaşların sosyalleşmesi, ailece bir mekânda vakit geçirmesi neredeyse imkânsız. Bu nedenle vatandaşları düşündük. Fethiye merkezde, Bahriye Üçok Parkı, Göcek, Karaçulha ve Ovacık’ta “Halk Evleri” açtık. Bu sayede vatandaşlar 1 TL’ye çay içebiliyor, sosyalleşebiliyor ve aileleriyle vakit geçirebiliyor. Hiçbir ürüne zam yapmadan vatandaşlara hizmet vermeye devam ediyoruz.

Projenin hazırlık süreci, kapsamı, içeriği, hedef kitlesi, bölgeye ve Fethiye’ye katkısı hakkında bilgi verir misiniz?
 
ALİM KARACA: “
Halk Evleri”, Fethiye halkının ve misafirlerimizin uğrak yeri oldu. Bahriye Üçok Parkı’ndaki Halk Evi’nin hemen yanına Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ve Atatürkçü Düşünce Derneği’nin hizmet binasını da yaptık. Bu sayede Likya Kadın Kalkınma Kooperatifi’nin ürünlerini belediyemizin sosyal tesislerinde vatandaşlarla buluşturuyoruz. Fethiye’yi büyük yatırımlarla geleceğe hazırlıyoruz. Her alanda vatandaşların yanında olmayı unutmuyoruz. İlçemizdeki farklı mahallelerde “Halk Evleri” açmaya devam edeceğiz.

Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşadınız mı? Yaşadıysanız, bu zorlukları aşmak için hangi çalışmaları yaptınız?

ALİM KARACA:
Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşamadık.


Önerilen Haberler