"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tolga Tosun: “Özel gereksinimli vatandaşların tatil yapmasını sağladık”

  • 25 Eylül 2023
Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun Belediye Gazetesi’nin sorularını yanıtladı.

Engelsiz Yaşam Kampı Projesi’nden bahseder misiniz? Projenizin amacı nedir?

TOLGA TOSUN:
Tatlısu Engelsiz Yaşam Kampı, ilçemizde yaşayan özel gereksinimli vatandaşların uygun şartlarda konforlu tatil yapmasını, sosyalleşmesini ve toplumsal yaşama dahil olmasını amaçlayan bir proje. Tesis, özel gereksinimli vatandaşlar ve aileleri için tasarlandı. Sosyal hayattan uzak kalmamasını istediğimiz özel gereksinimli vatandaşların bu tesisten faydalanmasına önem veriyoruz. Tesisten faydalanacak vatandaşları belirlerken sivil toplum kuruluşlarıyla iletişim kuruyoruz. BM’nin sürdürülebilir kalkınma amaçları arasında yer alan “eşitsizliklerin azaltılması” da projemizin ana hareket noktalarından biri.

Projenin hazırlık süreci, kapsamı, içeriği, hedef kitlesi, bölgeye ve Bandırma’ya katkısı hakkında bilgi verir misiniz?

TOLGA TOSUN:
Engelsiz bir yaşam alanı yaratmak amacıyla belediyemizin meclis üyeleriyle birlikte 2019 yılında tesisin imarı için çalışmalar yaptık. Özel gereksinimli vatandaşların rahat edebileceği, konaklayabileceği alanlar inşa ettik. Bandırma’da faaliyet gösteren derneklerle görüştük, üye listelerini istedik. Derneklere üyeliği olan özel gereksinimli vatandaşlara iki refakatçi eşliğinde üçer gün bungalov evlerde konaklama imkânı sunduk. Özel gereksinimli vatandaşların denize rahat girmesi için kıyıda bir platform oluşturduk. Restorandan rekreasyon alanlarına kadar her ayrıntıyı düşündük, konaklama ihtiyaçlarını karşıladık.

Projeyi planlarken bütçe, yatırım, kaynak ve mevzuat açısından herhangi bir zorluk yaşadınız mı? Yaşadıysanız, bu zorlukları aşmak için hangi çalışmaları yaptınız?

TOLGA TOSUN:
Projeyi hayata geçirirken ekonomik kriz nedeniyle zorluklar yaşadık. Döviz kurundaki dalgalanma inşaat maliyetlerini artırdı. Ayrıntılı planlama yaptık, tasarruf tedbirleri aldık, sorunlara çözüm ürettik. Belediyemizin öz kaynaklarını kullanarak tesisi hizmete sunmayı başardık. Bu yıl, tesisin ikinci sezonunda misafirlerimizi ağırlamaya devam ediyoruz.


Önerilen Haberler