Burhaniye Belediyesi cinsiyet eşitliği için politikalar üretmeye devam ediyor

• 29 Şubat 2024
Burhaniye Belediyesi, kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla eğitimler düzenliyor.

Burhaniye Belediyesi Kadın Danışma Merkezi, kadınlara destek olmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda seminer düzenleyen uzmanlar, 2.000’e yakın öğrenci ve öğretmenle bilgilendirme toplantıları yaptı. Burhaniye Hacı Mehmet Fevzi Köylü Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin 10., 11. ve 12. sınıf öğrencilerine “Türkiye’de Kadına Yönelik Şiddet ve Gençler Arasında Flört Şiddeti” konusunda eğitim veren sosyolog Deniz Akcan Orcan, Kadın Danışma Merkezi’ni de tanıttı. Burhaniye Belediye Başkanı Ali Kemal Deveciler, “Kadın, toplumun içindeyse o toplum medenidir, ileridir ve üretkendir. Biz de bu düşüncenin toplumumuzda pekişmesi için elimizden geleni yapıyoruz, yapmaya da devam edeceğiz,” dedi.