Merkezefendi Belediyesi üreticilerin gübre ve yem ihtiyacında destek oluyor

• 29 Şubat 2024
Merkezefendi Belediyesi, üreticilere gübre ve yem desteği veriyor.

Merkezefendi Belediyesi, “Kırsal Kalkınma Eylem Planı” doğrultusunda üreticilere 100 ton gübre ve 100 ton yem desteği veriyor. En fazla 10 büyükbaş hayvanı ve işletme kayıt belgesi olan üreticiler yem desteğinden faydalanacak. Her işletme için en fazla üç hayvanın destekleneceği proje kapsamında hayvan başı 200 kilogram süt yemi verilecek. Gübre desteğinden yararlanmak isteyen üreticilerin, arpa ve buğday üretimini gösteren 2024 “ÇKS” belgesine sahip olması gerekiyor. Merkezefendi Belediyesi, her üç dekar başına bir çuval gübre desteği verecek, 30 dekara kadar çiftçilere destek olacak ve toplam 100 ton gübre desteğinde bulunacak.