"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ahmet Sarıkurt: “Evsiz vatandaşlara barınma desteği verdik”

  • 25 Mart 2024
Başkan Ahmet Sarıkurt, Çorlu Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Belediyemizin aşevi aracılığıyla ihtiyaç sahibi vatandaşlara her gün iki öğün sıcak yemek ulaştırıyoruz. 2019 yılından bu yana 811.354 öğün sıcak yemeği ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırdık, 23.766 vatandaşa gıda desteğinde bulunduk. Trakya’nın ilk gıda bankası “Dost Market” sayesinde ihtiyaç sahibi vatandaşların gıda ve temizlik ürünlerine ulaşmasını sağlıyoruz. Dost Market’ten bugüne kadar 886 aile 3.746 kez, toplam 2.098.927 TL değerinde alışveriş yaptı.

Çocuklar ve aileler için hayata geçirdiğimiz projeler arasında “Çardaklı Çeşme Sahnesi”, çocuk meclisi, oyun sokakları, tiyatro eğitimi, “Masal Park”, robotik kodlama atölyeleri, “Güven Parklar” ve “Okullarımızın Yanındayız” yer alıyor. Gençler için kapalı futbol sahası, bisiklet kafe, bisiklet yolu ve istasyonları açtık, “Çorlu’nun Filizleri” ve “Ters Ev” projesini hayata geçirdik.  Kadınlar için “Hanımeli Çarşısı” ve “Menekşe Kadın Eğitim Merkezi” açtık. Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi, Tarihî Çorlu Evi, Çorlu Belediyesi Bandosu ve Kent Orkestrası, Yaşayan Sokaklar, antika çarşısı ve kültür gezileri, hayata geçirdiğimiz projelerden bazıları.

Engelli vatandaşlar için “Engelsiz Kafe” ve “Engelsiz Park” projelerini hayata geçirdik. Bedensel engelli, hasta ve yaşlı vatandaşlara evde bakım hizmeti sunuyoruz, bu sayede onların yaşam kalitesini yükseltmeyi hedefliyoruz. “Sevgi Aracı” ve “Engelsiz Taksi” gibi ücretsiz ulaşım araçlarıyla vatandaşlara destek oluyoruz. Soğuk havalarda evsiz 288 vatandaşa barınma hizmeti sunduk. “Sevgi Çarşısı” aracılığıyla ihtiyaç sahibi 2.646 vatandaşa kıyafet desteği verdik. “İyilik Kumbaraları”, “Yaşayan Çınarlar, “Hoş Geldin Bebek”, “Çorlu’nun Filizleri”, “Halk Ekmek” projeleriyle, sosyal destek ve sağlık desteği uygulamalarıyla, rehberlik ve psikososyal danışma merkeziyle vatandaşlara destek olmaya devam ediyoruz. Emine Ali Yeter Gündüz Bakımevi’nin yapımını tamamlamak üzereyiz. Hizmetlerimizle her gün binlerce vatandaşın yaşamına dokunuyoruz. Sokak hayvanlarını yalnız bırakmıyoruz, 13.668 sahipsiz hayvanı tedavi ettik. Sokak hayvanları için “Yeni Bir Başlangıç” projesini, mamamatik ve mama üretim tesisini hayata geçirdik.  

Önümüzdeki dönemde de sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmetlerimizi sürdüreceğiz. Hayata geçirmeyi planladığımız projeler arasında “Halk Süt”, “Kara Kış Fonu”, şehit aileleri ve gaziler için “Çorlu Kartı”, gündüz çocuk bakımevleri, “Mutlu Çocuk Mağazası”, “Kadın Danışma Merkezi”, anne adaylarına beslenme desteği, güzel sanatlar lisesi, şehir kütüphanesi, öğrenci yurdu, kampüs kafe, selfie park, “Engelsiz Yaşam Merkezi”, engelli vatandaşlar için ücretsiz tatil, hasta bakım eğitimleri, mobil sağlık hizmetleri, tarihî yoğurthanenin restorasyonu, kapalı tenis kortu, olimpik atletizm stadyumu, pati park, meyve ve sebze hali, “Cumhuriyet Bulvarı”, kuzey yolu, atıksız yaşam hareketi, hava sensörleri, doğal yaşam parkı, fuar merkezi, Seymen kavun pazarı, karavan park yer alıyor.


Önerilen Haberler