"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Bülent Kantarcı: “Bütüncül sosyal politika modelini benimsedik”

  • 25 Mart 2024
Başkan Bülent Kantarcı, Çaycuma Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal politikaları geniş bir perspektifle ele alıyoruz. Kent yoksullarıyla dayanışmadan dezavantajlı grupların eşit haklarına, her yaştan vatandaşın spor yapabileceği altyapıdan ulaşım hakkına, içilebilir nitelikte su hizmetinden çevrenin korunmasına, kentsel yaşam kalitesinin yükseltilmesinden sağlıklı konutlaşmaya, yeşil alanlardan eğlence ve dinlenme alanlarına ibadethanelerden kültür faaliyetlerine kadar pek çok konuyu bu bağlamda ele alıyoruz. Vatandaşlara her alanda kaliteli hizmet vermeyi amaçladık.

2014-2019 hizmet döneminde ilçemizin temel sorunlarını çözecek altyapı çalışmalarını büyük ölçüde tamamladık. 2019 yılından bugüne kadar herkesin içinde yaşamaktan mutlu olduğu bir ilçe yaratmak için çabaladık. Çaycuma’da yaşayan engelli vatandaşların her hizmete erişebildiği bir altyapı kurduk. Sosyal Yardım Yönetmeliği’yle bu kapsamdaki bütçemizi 16 kat artırdık. İhtiyaç sahibi yüzlerce öğrenciye burs sağladık, kırtasiye malzemesi desteğinde bulunduk. İhtiyaç sahibi ailelere destek olmaya çalıştık. Projesini ulusal yarışmayla belirlediğimiz Atatürk Kültür Merkezi’ni hizmete sunduk. Merkezde, yarı olimpik yüzme havuzu, fitness, pilates ve masa tenisi salonları, yürüme parkuru ve tırmanma duvarı gibi aktivite alanları yer alıyor. Merkezde açtığımız ücretsiz kurslar sayesinde binlerce çocuğa yüzme öğrettik.

Çaycuma’yı “ülkenin kişi başına en uzun bisiklet yolu düşen kenti” yaptığımız bu dönemde, ilçemizdeki tüm spor kulüplerine destek olduk. İlçemizdeki yapıların kalitesini artırdık, farklı projelerle nitelikli konutlar inşa ettik. Çocuklar için çok sayıda oyun alanını hizmete sunduk. İstasyon Mahallesi’nde Zübeyde Hanım Çok Dilli Çocuk Yuvası’nı açtık.  Zübeyde Hanım Çok Dilli Çocuk Yuvası’nda verdiğimiz nitelikli eğitimle 4-6 yaş arasındaki çocuklara yabancı dil öğrettik, çocukların dünya vatandaşı olarak yetişmesini sağladık. 2019-2024 hizmet döneminde, “Kültür Kenti Çaycuma” iddiamızı güçlendirecek birçok projeye ve etkinliğe imza attık. “Çaycumalılar Buluşuyor” ve “Çaycuma Günleri” adı altında yılda iki kez festival düzenliyoruz. Çok sayıda konser, konferans, panel ve çalıştay düzenledik. İmza günlerinde yazarlarla okurları buluşturduk. Yayımladığımız kitaplarla ilçemizin kültür hazinesine katkıda bulunduk.

SEKA Sosyal Tesisleri’ni, eski cezaevini ve eski belediye binasını restore ettik. Bu çalışmayla ilçemizde kültür varlığı niteliği kazanmış eserleri koruduk, bu eserlerin gelecek nesillere aktarılması için önemli bir adım attık. İlçemize kesintisiz ve sağlıklı su vermek için çaba harcadık, su şebekesinde yapılan tüm analizler temiz çıktı. İbadethanelerde yürüttüğümüz çalışmalar cami mimarisine yeni bir soluk kazandırdı. Pandemi döneminde bir yerel yönetimin üzerine düşen her görevi eksiksiz yerine getirdik, toplum sağlığını korumak için yoğun çaba harcadık. Kapanma dönemlerinde vatandaşlara eksiksiz hizmet sunduk. 6 Şubat 2023 tarihindeki büyük depremi duyar duymaz, belediyemizin arama-kurtarma ekibini yola çıkardık. İlgili kamu kurumlarının koordinasyonuyla bölgeye yardım malzemeleri gönderdik. Adıyaman’daki bir konteyner kente üç mescit, iki deprem konutu, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi’nin kampüsüne 60 deprem konutu yaptık. Önümüzdeki dönemde en önemli hedefimiz, kazanımlarımızı koruyup bu alanlardaki çalışmalarımızı artırmak.


Önerilen Haberler