"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Celal Alper İbaş: “Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmeyi amaçladık”

  • 25 Mart 2024
Başkan Celal Alper İbaş, Avanos Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Sosyal belediyecilik anlayışını benimsedik, vatandaşların refahını ve sosyal yaşamını olumlu yönde etkileyecek projeleri hayata geçirdik. Avanos’ta yaşayan ihtiyaç sahibi ailelerin 0-10 yaş arasındaki çocukları için “Süt Kardeşim” projesini hayata geçirdik, çocuklara haftalık üç litre taze süt desteği verdik. İlçemizde ikamet eden ve yeni bebeği olan vatandaşlara “Hoş Geldin Avanoslu” projesi kapsamında yeni doğan bebek seti ve anne çantası hediye ediyoruz, her çocuğa elimizden geldiğince destek olmaya çalışıyoruz.

Yaz aylarında artan nüfusu ve ziyaretçi sayısını göz önünde bulundurarak hem misafirlerimiz hem de ilçe sakinleri için bebek bakımını kolaylaştırmak amacıyla ilçemizin en işlek noktalarında bebek bakım odaları oluşturduk. İlçemizde yaşayan her toplumsal kesimi önemsiyoruz, sosyal belediyecilik anlayışıyla her yaştan vatandaşa ulaşmak için projeler geliştiriyoruz. Özellikle yaşlı ve kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara evde yemek ve evde tıraş hizmeti  sunuyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara nakdi ve ayni destek veriyoruz, yakacak desteğinde bulunuyoruz. El sanatları merkezi olarak bilinen ilçemizde özellikle özel eğitim alan çocuklar başta olmak üzere her yaştan vatandaşın sosyalleşmesine ve sanatsal gelişimine katkıda bulunmak için “Kültür ve Sanat Akademisi” ve “Seramik Atölyesi” açtık.

Pandemi dönemi bizi zorladı, projelerimizi de etkiledi. Bu zorlu dönemde belediyemizin imkânlarıyla atölye kurduk, maske ve dezenfektan ürettik, evlere ve işyerlerine ücretsiz ulaştırdık. Karantinadaki vatandaşlara ve ailelerine ücretsiz yemek desteği verdik. HES kodlu anahtarlıklar ürettik, ücretsiz dağıttık. Kamu kurum ve kuruluşlarını, ibadethaneleri, toplu taşıma araçlarını, minibüs ve taksi duraklarını, taksileri dezenfekte ettik. Pandemi döneminde nakdi ve ayni yardımları sürdürdük, sürecin tüm zorluklarına rağmen vatandaşlara destek olduk.

6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan depremin ardından ilçemize gelen depremzede vatandaşlar için sivil toplum kuruluşlarıyla, siyasi partilerle, vatandaşlarla işbirliği yaptık, depremzede vatandaşlara yemek, kıyafet, temizlik malzemeleri ve ev eşyası desteğinde bulunduk. Deprem bölgesine de destekte bulunduk. Önümüzdeki dönemde de sosyal belediyecilik ilkelerine bağlı kalacağız, dezavantajlı grupların ve ilçe sakinlerinin hayatını kolaylaştıracak yeni projeleri hayata geçirmek için çaba göstereceğiz.


Önerilen Haberler