Çiğli Belediyesi’ne Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti unvanı

• 13 Mart 2023
Çiğli Belediyesi, “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti” unvanı aldı.

Çiğli Belediyesi, Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi tarafından Strazburg’da düzenlenen organizasyonda, “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti” unvanını almaya hak kazandı. Açılış konuşmasını Avrupa Konseyi Yerel ve Bölgesel Yönetimler Kongresi Genel Sekreteri Mathieu Mori’nin yaptığı bu yılki organizasyon, “Çevrenin Korunması İçin Yerel Yönetimler Harekete Geçiyor” temasıyla düzenlendi. 17 farklı ülkeden 53 başvurunun yapıldığı organizasyonda, 21 belediyenin başvurusu kabul edildi. Çevre kirliliği ve iklim değişikliğiyle mücadele konusunda hayata geçirdiği çalışmalarıyla başvurusu kabul edilenler arasında yer alan Çiğli Belediyesi, Avrupa’nın en prestijli ödüllerden olan “Avrupa Yerel Demokrasi Haftası Partner Kenti” unvanını üst üste dört yıl ülkemize getirerek büyük bir başarıya imza attı. Çiğli Belediyesi adına ödülü Başkan Utku Gümrükçü aldı.