İlkay Girgin Erdoğan: “Toplumsal dayanışmanın önemine inandık”

• 25 Mart 2024
Başkan İlkay Girgin Erdoğan, Karaburun Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İlçemizin üç merkez mahallesinde ve 13 köyünde projeler geliştiriyoruz, dayanışmayı büyütüyoruz. Pandemi döneminde, İzmir depreminde ve 6 Şubat 2023’te yaşanan deprem sonrasında ilçe halkı dayanışmayı hayatından eksik etmedi. Evden çıkamayan vatandaşlara destekle başlayan dayanışma programı, kalıcı bir sosyal destek faaliyetine dönüştü. Bayramlarda ve Ramazan ayında “Yarımada Soframız” adlı yerel dayanışma uygulamasını sürdürdük. “Yarımada Ekmeğini Paylaşıyor” sloganıyla Karaburun halkının pişirdiği ekmekleri depremzede vatandaşlara gönderdik.

Derinleşen ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar temel ihtiyaçlarını karşılarken zorlanıyor. Ekonomik krizden en fazla okul çağındaki çocuklar etkilendi. Türkiye Okul Koalisyonu, devlet okullarında ücretsiz beslenmenin ivedilikle ele alınması gerektiğini vurguluyor. OECD ülkeleri arasında parası olmadığı için yemek yiyemeyen öğrenci sayısının en yüksek olduğu ülke Türkiye. TÜİK’in 2022 yılı verilerine göre her üç çocuktan biri, maddi yoksulluğun neden olduğu beslenme sorunu yaşıyor. “Hiçbir çocuk okulda aç kalmasın ve evine aç gitmesin,” dedik ve “Anne Başkan Yanınızda” projesini hayata geçirdik. İlköğretim öğrencilerine destek oluyoruz. Öğrenciler, her gün okul kantini aracılığıyla yemek menülerinden yararlanıyor. Öğrencilere, içinde börek, kurabiye, poğaça, simit, meyve suyu, süt, ayran ve meyve bulunan beslenme çantalarını teslim ediyoruz. Hedefimiz, bu uygulamamızı okul yemeği programına dönüştürmek. Kamu kurumlarının da bu hedefe odaklanması, gelecek nesillerin sağlıklı olması açısından önemli. Türkiye, çocuklarını önemsediği zaman pek çok sorununu aşacak.