İzmir Büyükşehir Belediyesi, arazilerini tarımsal üretime açtı

• 25 Mart 2024

İzmir Büyükşehir Belediyesi, küçükbaş hayvan üreticilerine sağladığı yem desteğini artırmak için belediye arazilerini tarımsal üretime açtı. Urla ve Tire’de toplam 60 dönümlük belediye arazisine arpa ekildi. Tarlalardan elde edilen yem bitkileri küçük üreticiye ücretsiz dağıtılacak. Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanı Şevket Meriç, “İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent genelinde küçükbaş hayvancılığa desteğini artırdı. 2020 yılında başlatılan ‘Küçükbaş Yem Dağıtım Projesi’ kapsamında toplam 153 mahallede 947 üreticiye yaklaşık iki buçuk ton yem dağıtıldı. Böylece küçük üreticiye 9 milyon 250 bin TL destek verildi,” dedi.