"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Nurettin Akbuğa: “Gıda kurtarma derneği’yle protokol yaptık”

  • 25 Mart 2024
Başkan Nurettin Akbuğa, Tuzlukçu Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

İhtiyaç sahibi ailelere haftalık gıda desteğinde bulunmak için Gıda Kurtarma Derneği’yle protokol yaptık. Protokol kapsamında marketlerden gelen ürünleri ailelere ulaştırıyoruz. Her eğitim-öğretim döneminde öğrencilere kırtasiye malzemesi desteği veriyoruz. İlçemizde kış mevsimi zor geçiyor, bu nedenle öğrencilere her yıl ayakkabı ve kışlık kaban desteğinde bulunuyoruz. “Hoş Geldin Bebek” projesine iki dönemdir devam ediyoruz. İlçemizde her doğan bebek için ailelere destek paketi ulaştırıyoruz.
Büyükşehir Yasası’yla mahalle statüsüne geçirilen köylerde de hizmetlerimizi sürdürüyoruz. Eski köy okullarını yeniliyoruz. Tadilatı tamamlanan bu okullar vatandaşlar tarafından ortak kullanım alanlarına dönüştürülüyor. Bu sayede vatandaşların toplanıp sohbet edebileceği bir sosyal tesis oluşturuluyor. Vatandaşlar, sosyal tesiste yapılan belediye toplantılarına katılıp taleplerini iletebiliyor.
2024-2029 hizmet döneminde hayata geçirmeyi planladığımız projeleri şöyle sıralayabilirim:

•    Gıda Kurtarma Derneği’yle yaptığımız protokole devam etmek, vatandaşlara gıda desteğinde bulunmak,
•    Öğrencilere ayakkabı ve kışlık kaban desteğini sürdürmek,
•    Kırtasiye malzemesi desteğine devam etmek,
•    Sosyal etkinliklerin ve toplantıların sayısını artırmak. “Halk Günü” düzenlemek, vatandaşlarla fikir alışverişinde bulunmak,
•    İhtiyaç sahibi vatandaşlara yönelik sosyal projeler geliştirmek.


Önerilen Haberler