"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Özlem Becan: “Çocukların sağlıklı beslenmesine odaklandık”

  • 25 Mart 2024
Başkan Özlem Becan, Uzunköprü Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana toplumun her kesimini kapsayan çalışmalar yaptık, ihtiyaç sahibi vatandaşların derdine derman olduk. Pandemi döneminde maskeden dezenfektana, sağlık hizmetlerinden sosyal etkinliklere kadar birçok alanda çalışmalarımızı sürdürdük. O dönemdeki eksiklikleri tespit ettik, oluşabilecek her türlü mağduriyetin önüne geçtik.

Ülkemizdeki ağır ekonomik kriz nedeniyle vatandaşlar hayatlarını sürdürmekte zorlanıyor. Sosyal demokrat, halkçı belediyecilik anlayışımızla bu duruma kayıtsız kalmadık. Özellikle çocukların sağlığına odaklandık, “Sağlıklı Büyüyorum Belediyemi Seviyorum” projesi kapsamında ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ilkokul öğrencilerine beslenme desteğinde bulunduk. Beslenme desteğiyle çocukların sağlıklı gelişimine katkıda bulunuyoruz, zor durumdaki ailelerin yüzünü güldürüyoruz.

Engelsiz Yaşamevi ve Kadın Faaliyetevi’nde özel gereksinimli çocuklara eğitimler veriyoruz, onların geleceğine dokunuyoruz. Bu sayede annelerin hayata daha aktif katılmasını sağlıyoruz. Kadınlar için özel kurslar açıyoruz, onların sosyalleşmesine ve yeni beceriler kazanmasına destek oluyoruz. Üreten Kadınlar Kooperatifi aracılığıyla kadınların evde üretim yapmasının önünü açmaya hazırlanıyoruz. Kadınların üretecekleri değerli ürünleri tüketicilerle buluşturarak ev ekonomilerine katkıda bulunmalarını hedefliyoruz.

Önümüzdeki dönemde özellikle kadınlar ve çocuklar için birçok sosyal projeyi hayata geçirerek Uzunköprü'nün geleceğini aydınlatmaya devam edeceğiz. Vatandaşlara umut olmak, eksiklikleri gidermek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Hazırladığımız projelerle ilçemizi daha da geliştireceğiz.


Önerilen Haberler