"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şeniz Doğan: “Kreş sayısını artırmayı hedefledik”

  • 25 Mart 2024
Başkan Şeniz Doğan, Merkezefendi Belediyesi’nin sosyal politikalarını Belediye Gazetesi’ne anlattı:

Göreve geldiğimiz günden bu yana sosyal belediyecilik anlayışıyla hizmet ettik, etmeye de devam ediyoruz. Beş yıllık hizmet dönemimizde sayısız projeye, hizmete ve etkinliğe imza attık. Önceliğimiz sorunları çözmek ve hemşerilerimizin yüzünü güldürmek oldu. Eğitimde fırsat eşitliğini sağlamak amacıyla ilçemize iki kreş kazandırdık. Kreşlerde, çocuklara kaliteli eğitim veriyoruz, çalışan annelere kolaylık sağlıyoruz, çalışmayanlara da istihdam imkânı sunuyoruz. Önümüzdeki dönemde kreş sayısını artıracağız.

İlçemizin 25 noktasında “Halk Ekmek” büfesi açtık. Yeni hizmet döneminde bu sayıyı artıracağız. “Halk Süt” projesiyle 2-5 yaş arasındaki çocuklara ücretsiz süt ulaştırıyoruz. Bu sayede ailelere ve yerli süt üreticilerine destek oluyoruz. Türkiye genelinde nüfusa oranla çocuklara en fazla süt desteğinde bulunan ikinci belediye olma özelliğini taşıyoruz. İlçemize kazandırdığımız kadın ve çocuk yaşam merkezlerinde on binlerce kadın ve çocuk hem eğitim alıyor hem de ücretsiz spor yapma imkânı buluyor. Özel gereksinimli bireylere Engelsiz Yaşam Akademisi’ndeki atölyelerde eğitim veriyoruz, aynı zamanda onların sosyalleşmesini sağlıyoruz, engelsiz ulaşım araçlarıyla ulaşım konusunda destek oluyoruz. İlçemizde ikamet eden ortaokul ve lise öğrencilerine eğitim desteği veriyoruz. Önümüzdeki dönemde hem burs verdiğimiz öğrenci sayısını artıracağız hem de üniversite öğrencilerine burs vereceğiz.

İhtiyaç sahibi vatandaşlara evde bakım hizmeti veriyoruz, beyaz eşya, mobilya ve kıyafet desteğinde bulunuyoruz. Dezavantajlı gruplara birçok alanda destek oluyoruz (ev temizliği, kuaför, egzersiz, psikolojik danışmanlık vb.). Önümüzdeki dönemde evde sağlık hizmetine başlayacağız. Belediyemizin aşevinde hazırlanan kahvaltı ve yemekleri her gün ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaştırıyoruz. İlçemize kazandırdığımız düğün salonlarıyla evlenecek çiftlerin en mutlu günlerinde yanında oluyoruz. Çok amaçlı salonlarda, en uygun fiyatlarla çiftlerin ve ailelerin maddi yükünü hafifletiyoruz, onlara destek oluyoruz. 0-2 yaş arası bebeği olan ihtiyaç sahibi ailelere belli periyotlarda bebek bezi ve bebek maması ulaştırıyoruz.

Üreticilere küçükbaş hayvan, fide, gübre ve yem desteğinde bulunduk. Bu sayede ekonomik krizden etkilenen üreticilere destek olduk. Yeni hizmet döneminde üreticilere mazot desteğinde de bulunacağız. Pet kafe ve mama üretim tesisinde sokak hayvanları için mama üretiyoruz ve de barınaklar yapıyoruz.

Önümüzdeki dönemde de sosyal belediyecilik anlayışıyla çalışmayı, sorunlara çözüm bulmayı sürdüreceğiz. Üreten, doğayı koruyan, spor yapan, sağlıklı, eğitimli, yeni yatırımlar yapan, kültürlü, güvenli bir ilçe olmaya devam edeceğiz. Gençler geleceğe kaygıyla değil, güvenle baksın, büyüklerimiz geçim sıkıntısıyla değil, huzurla yaşasın, esnaf maliyetler altında ezilmesin, üreticiler daima üretsin, çocuklar eşit şartlarda büyüsün diye insan odaklı ve insana dokunan projeleri hayata geçireceğiz.


Önerilen Haberler