Yerel Seçimler

• 25 Mart 2024
SODEMSEN İdari ve Mali İşler Müdürü Ata Alkan “Yerel seçimler” başlığında yazdı.

Son dönemde Türkiye’nin ekonomik yönetimindeki sıkıntılar, gelir adaletsizliğinin artması ve yoksulluğun derinleşmesi gibi endişe verici sorunlar, toplumsal refahın hızla erozyona uğradığını göstermektedir. Bu zorlu dönemde, sosyal adaletsizlikle mücadele eden ve toplumun refahını savunan CHP’li belediyeler önemli bir rol üstlenmektedir.

CHP’ye bağlı yerel yönetimler, ülkenin çeşitli bölgelerinde toplumsal adaleti sağlama ve sosyal refahı artırma mücadelesi vermektedir. Ancak bu süreçte karşılaştıkları engeller ve sınırlamalar başarılarını gölgelemektedir. Merkezî yönetim, genellikle siyasi partizanlık temelinde hareket ederek, CHP'li belediyelerin projelerini engellemekte, projelerine destek vermemektedir. Bu tür müdahaleler, yerel yönetimlerin toplumsal ihtiyaçları karşılama çabalarını engellemektedir ve sosyal adaletsizliğin daha da derinleşmesine neden olmaktadır.

Örneklerle ele alacak olursak, İstanbul, Ankara ve İzmir gibi büyükşehirlerdeki CHP’li belediyeler, sosyal politikaların çeşitli alanlarında öncü rol oynamaktadır. CHP’li belediyeler, çocuklara ücretsiz süt dağıtımından askıda fatura uygulamasına, engelli bakım hizmetlerinden gıda desteğine kadar farklı alanlarda toplumsal adaleti sağlamaya ve refahı artırmaya yönelik önemli adımlar atmaktadır. Ancak bu projelerin hayata geçirilmesi ve sürdürülebilirliği, merkezî hükümetin politikaları ve kaynak dağılımı politikalarına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Önümüzdeki yerel seçimler ülkenin geleceği açısından büyük önem taşımaktadır. Bu seçimlerde vatandaşların tercihi toplumsal adaletin ve refahın geleceğini belirleyecektir. Ekonomik açıdan zor durumdaki vatandaşların yaşamını kolaylaştıracak çözümler üreten CHP’li belediyelerin sayısının artması, merkezî yönetimin de politikalarını gözden geçirmesine ve daha kapsayıcı bir yaklaşım benimsemesine katkı sağlayacaktır.

Yerel yönetimlerin toplumsal adalet ve refah mücadelesindeki rolü oldukça önemlidir. CHP'li belediyeler bu mücadelede önemli bir aktör olarak öne çıkmaktadır. Geleceği inşa edecek sosyal demokrat yerel yöneticilerin varlığı, ülkemizin toplumsal refahını artırma yolunda önemli bir adım olacaktır.