YÜKLENİYOR
Anayasamızın ikinci maddesinde Türkiye’nin sosyal bir devlet olduğuna vurgu yapılır. Sosyal devlet kavramı; vatandaşlar arasında ayrım yapmayan, toplumun ekonomik ve sosyal refahını sürekli olarak ileri taşımayı amaçlayan ve bu doğrultuda bireylere yeni olanaklar sunmayı hedefleyen bir yönetim anlayışını ifade eder. Sosyal devlet anlayışında fırsat eşitliği, adaletli gelir dağılımı ve vatandaşlara asgari bir yaşam standardı sunulması ön plandadır.
Sosyal belediyecilik kavramı da sosyal devlet anlayışıyla doğrudan ilişkilidir. Sosyal belediyecilik, sosyal devletin vatandaşlara sunduğu hizmetlere yerel yönetimlerin de katılmasını ve bu alanlarda politika geliştirmesini ifade eder.
Türkiye, uzun süredir sosyal devlet anlayışından kopuk bir görüntü veriyor. Ülkemizi 19 yıldır tek başına yöneten siyasi iktidar, vatandaşların ekonomik ve sosyal varlıklarını artırmak yerine küçük bir azınlığın menfaatlerini önceleyen bir anlayışla kararlar alıyor. Bu anlayış, toplumsal refahı baltalıyor, vatandaşların yaşam standardını düşürüyor ve gelir adaletsizliğinin derinleşmesine neden oluyor.
Cumhuriyet Halk Partisi olarak sosyal demokrasiyi, sosyal devlet anlayışını, sosyal demokrasiyi önemseyen bir çerçevede politika geliştirmeyi ve hizmet üretmeyi önceliyoruz. Bu kapsamda yerel yönetimlerimiz, vatandaşlar arasında ayrım yapmadan, toplumun tüm kesimlerinin hizmetlerden yararlanması için çalışmalarını sürdürüyor.
Bu amaçla, yönetimde olduğumuz belediyelerde, vatandaşların öncelikli sorunlarının çözümü için çalışıyoruz. Belediye kaynaklarını toplumun yararına olmayan, çılgın, mega projelere harcamıyoruz. Toplumun öncelikli sorunlarını çözerek, vatandaşların refah seviyesini yükseltmeye gayret ediyoruz. Vatandaşların vergilerinden oluşan belediye kaynaklarından yapılan harcamaların hesabını da vatandaşlara şeffaf bir şekilde veriyoruz.
Kanal İstanbul ve Ankapark gibi belli bir kesime rant sağlayacak projeler yerine toplumun tamamının faydalanabileceği hizmetlere yoğunlaşıyoruz. Örneğin, yerli üreticileri destekleyerek yerel kalkınmaya öncelik veriyoruz. Teknoloji çağında internete ulaşamayan vatandaşların internet hizmetinden yararlanması için çalışıyoruz. Yerel ölçekte yeni istihdam alanları geliştiriyoruz, işsiz vatandaşlara iş bulmaya gayret ediyoruz. Toplu ulaşım imkânlarının iyileştirilmesine, yeşil alanların sayısının artırılmasına, kültür-sanat faaliyetlerinin toplumun tamamına yayılmasına, ihtiyaç sahiplerine yönelik sosyal yardımların artırılmasına kadar birçok alanda faaliyet yürütüyoruz.
Sosyal devlet anlayışını yerelde yaşatmak için mücadele veriyoruz. İnanıyoruz ki, ilk seçimlerde halkımızın desteğiyle iktidar olduğumuzda bu politikalarımızı ülkemizin tamamına yayacağız. Türkiye’yi sosyal devlet anlayışıyla yöneteceğiz. Ülkemizin kaynaklarını küçük bir azınlığa değil, vatandaşların tamamına aktaracağız, toplumsal refahın yükselmesi için çalışacağız.