"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Turan Karadağ: Hekimhan’ı Geliştirmek İstiyoruz

  • 22 Kasım 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


TURAN KARADAĞ: 2019 seçimlerindeki vaatlerimizi gerçekleştirdik. Belediyemizin araç filosunu yeniledik, 24 adet yeni araç aldık. Belediye giderlerinde israfı önledik. İlçe mezarlığına 300 kişilik taziye evi yaptık. “Halk Pazarı” açtık, köy pazarını kapalı pazaryerine taşıdık. Su sorunu yaşayan köylüler için sondaj makinesi aldık. Tekstil fabrikası kurduk, fabrikada 60 kişi çalışıyor. 1.200 metrekarelik çok amaçlı spor salonunu inşa ettik. Hayvan pazarı açtık. Çöp aktarma istasyonu ve kilit taşı fabrikası kurduk. 10 Ekim Barış Parkı’nı açtık. 26 dönümlük arazi üzerine mesire alanı ve seyir tepesi yaptık. Yöresel ürünlerin satıldığı pazaryerini açtık. Oyak Grubu’na bağlı Ataer Maden Fabrikası’nın Hekimhan’a gelmesini sağladık, fabrikada 3.000 kişi çalışacak. 2020 Kasım ayında ilçemize doğalgazı getirdik. “Hoş Geldin Bebek” ve  “Hayırlı Tezkereler” projelerini hayata geçirdik. İlçemize 390 kilometre asfalt, 12.500 metrekare taş duvar, 95.000 metrekare kilit taşı yaptık. 40 yataklı Zurbahan Oteli’ni hizmete açtık. 3 adet villanın ve 24 adet dairenin tadilatını yaptık, hizmete sunduk. İlçe ekonomisine katkı sağlayan alıç sirkesi tesisini açtık. Belediyemiz bünyesinde otomasyon, akaryakıt, araç takip ve personel takip sistemi kurduk. 165 öğrenciye burs verdik.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


TURAN KARADAĞ: Hayır, değişikliğe gidilmedi.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?


TURAN KARADAĞ: Toplum sağlığını korumak amacıyla etkin temizlik faaliyetleri yürüteceğiz. İlçemizdeki vahşi depolamaya son vererek evsel atıklar için aktarma istasyonu kuracağız. Yeşil alan miktarını artırarak mevcut yeşil alanları geliştireceğiz. İşyerlerindeki denetimlerin sayısını artıracağız. 10 adet yeni yapı inşa edeceğiz. Yol ve tretuvar ağını genişleteceğiz. Planlı yerleşim oranını imar mevzuatına uygun olarak beş yılda %10 artıracağız.


Demokratik katılımı göz önünde tutarak belediyemizin hizmet kalitesini iyileştireceğiz. Sürdürülebilir mali yapı oluşturacağız ve küresel ortaklıkların geliştirilmesini sağlayacağız. Kurum kültürümüzü ve kurumsal kapasitemizi geliştireceğiz, bu doğrultuda eğitim çalışmaları yapacağız. Teknolojik altyapıyı güçlendireceğiz. Ar-Ge faaliyetlerini ve diğer kurumlarla veri paylaşım imkânlarını artıracağız. Sosyal ve sportif etkinliklere katılım oranını yükselteceğiz.


Kültür, sanat ve turizm varlıklarının korunması için yeni yapılar inşa edeceğiz. Doğa bilinci konusunda farkındalık oluşturacağız. Tüm ihtiyaç gruplarına yönelik olarak sosyal yardım ve destek hizmetleri vereceğiz. Yeşil alanlara ve yollara erişebilirlik standartları getireceğiz.


Bu hedeflerimizi tamamlayana kadar hayata geçirdiğimiz projelerimizin hatırlanmasını isteriz.


Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


TURAN KARADAĞ: İki belediyenin amacı da ayrım yapmadan herkese hizmet verebilmek olduğu için herhangi bir sorun yaşamıyoruz

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


TURAN KARADAĞ: STK’larla üç ayda bir toplantı yapıyoruz, ilçemizin sorunlarını konuşup çözmeye çalışıyoruz. Tadilat çalışmalarını ve imar planına yönelik çalışmaları birlikte yapıyoruz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


TURAN KARADAĞ: Hiçbir vatandaş arasında ayrım yapmadan, kimseyi ötekileştirmeden hizmet veriyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


TURAN KARADAĞ: İlçemizdeki vatandaşlar, ilçedeki sorunların anında çözülmesini istiyor. Vatandaşlar haklı, ancak her sorunu anında çözmek için belediyemizin gücü yeterli değil. 2024 Mart ayına kadar ilçemizdeki her sorunu çözeceğiz. İlçemizdeki mevcut sorunları biliyoruz, bu sorunların yükünü almaya hazırız. Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla kimseyi ötekileştirmeden çalışmaya devam edeceğiz.


HEKİMHAN BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü.


MİSYON: Kamu yararını ve çıkarını gözeterek, kamu kaynaklarını etkin ve etkili kullanarak, teknolojiden faydalanarak, şeffaflığı, hesap verebilirliği, katılımcılığı ve vatandaş memnuniyetini esas alarak, çalışanını koruyarak, güler yüzlü ve çözüm odaklı hizmet anlayışını benimseyerek hizmet üretmek. Vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve Hekimhan’ı geliştirmek.


VİZYON: Yeni nesil belediyecilik anlayışıyla Hekimhan’ı 21. yüzyılın çağdaş ve yenilikçi ilçe yapılanmasının seçkin örneklerinden biri yapmak. Sosyal belediyeciliğe önem vermek.


STRATEJİK HEDEFLER: Belediyenin idari yapısını iyileştirmek. Kurumsallaşma çalışmalarını sürdürmek. Mali altyapıyı yeniden yapılandırmak ve güçlendirmek. Bilgi ve teknoloji alanındaki gelişmelerden yararlanmak. Vatandaşların yönetime katılmasını sağlamak. Dayanışma merkezlerinin, kooperatiflerin ve birliklerin kurulmasına öncülük etmek. Turizmde çeşitliliği artırmak, turizmi geliştirmek. Tarım sektörünü desteklemek. Sosyal ve kültürel yaşama katkı sağlayacak yeni ve sürdürülebilir, ulusal/uluslararası festivalleri planlamak. Yerel işletmelerin yapısını iyileştirmek. Tarihî ve kültürel özelliği olan ören yerlerini turizme kazandırmak. Yerel kültür projeleri geliştirmek. Kültür-sanat etkinlikleri için yeni tesisler inşa etmek. Doğa sporları için tur güzergâhları oluşturmak. Bakım, gelişim, yardımlaşma, eğitim, dayanışma faaliyetleriyle sosyal faaliyetlerin yapılabilmesi için gerekli altyapıları kurmak. Spor faaliyetlerini çeşitlendirmek, spor tesislerinin sayısını artırmak. Engelli dostu bir ilçe olmak. Tanıtım faaliyetleri yapmak. STK’larla iletişimi güçlendirmek. Belediye çalışanlarının motivasyonunu artırmak. Çocuklar ve yaşlılar için projeler üretmek. Sağlık ve eğitim hizmetlerinin kalitesini iyileştirmek. Planlama sorunları için imar uygulamaları geliştirmek. Kentsel tasarım ve yenileme projeleri hazırlamak. Ulaşımı iyileştirmek. 6360 sayılı kanun gereğince Malatya Büyükşehir Belediyesi’yle vatandaş arasında koordinasyon sağlamak.



ÇALIŞAN SAYISI: 135

 

BÜTÇE: 21.000.000 TL


TURAN KARADAĞ

 

İstanbul Üniversitesi Orman Fakültesi’ni bitirdi. Doğa Çam Orman Ürünleri A.Ş.’yi kurdu. CHP’de değişik kademelerde görev aldı. 2017-2019 yılları arasında İstanbul Hekimhanlılar Derneği’nde başkanlık yaptı. 2019 yerel seçimlerinde CHP Malatya Hekimhan Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler