"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Abdullah Hacı: Sosyal Ve Kültürel Gelişime Odaklanıyoruz

  • 29 Kasım 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


ABDULLAH HACI: İlçemizin altyapı ve üstyapı çalışmalarının %90’lık kısmını tamamladık. İçme suyu hatlarını, kanalizasyon şebeke hattını ve yağmur suyu kanallarını yeniledik. Atık su arıtma tesisi inşa ettik. İlçemize doğalgazı getirdik. Gucuk Burnu mevkisinde yeni su kuyuları açtık, 5.000 ton kapasiteli su depoları yaptık. Atatürk Kültür Merkezi’ni restore ettik. İlçe Özel İdare’nin binasını restore ederek Muhtarlık İşleri Müdürlüğü olarak hizmete açtık. Belediyemizin temizlik araçlarını yeniledik. Çöp depolama alanını kapattık, evsel atıklar Kırklareli’ne naklediliyor. Yayalaştırma projeleriyle sosyal hayatı değiştirdik. 450 kilometre uzunluğunda doğalgaz, kanalizasyon ve içme suyu boru hattı döşedik. 1.000.000 metrekare parke taşı, 300.000 metrekare sıcak asfalt çalışması gerçekleştirdik.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


ABDULLAH HACI: Herhangi bir değişikliğe gidilmedi. Stratejik hedeflerimizin tamamı acil ihtiyaçlara yöneliktir.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?


ABDULLAH HACI:  İlçenin 70 yıldır tamamlanmayan altyapı çalışmalarını tamamladık. Yeni yapılacak terminal de yüz akımız olacak. Kısa süre içinde başarılı projelere imza attık. Bu projeler arasında yeni su kuyularının açılması, ilçemize yeni su deposu yapılması, atık su arıtma tesisi projesinin hazırlanması, kanalizasyon hattının yenilenmesi, içme suyu şebeke hattının yenilenmesi, yayalaştırma çalışmaları, yol yapım, bakım ve onarım çalışmalarının kapsamının genişletilmesi, mahallelerde parke taş yapımı, her mahalleye spor aletleri yerleştirilmesi, temizlik hizmetlerinin belediye bünyesine alınması için gerekli araçların temin edilmesi, araç filosunun yenilenmesi, Adil Onat Caddesi’ne farklı bir görünüm kazandırılması, sebze-meyve halindeki görüntü kirliliğinin ortadan kaldırılması ve dükkânların yenilenmesi, Coğrafi Kent Bilgi Sistemi’nin oluşturulması sayılabilir.


Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


ABDULLAH HACI: Kırklareli Belediyesi’yle evsel atıkların toplanması, Kırklareli merkezdeki depolama tesisine nakledilmesi ve değerlendirilmesi sürecinde işbirliği yapıyoruz.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


ABDULLAH HACI: İlçemizdeki STK’ların tamamıyla işbirliği içindeyiz, her türlü etkinliklerine maddi ve manevi destek oluyoruz. Ziraat Odası’yla “Trakya’da Tarımın Sorunları ve Çözüm Önerileri Çalıştayı” düzenledik. Kent konseyini daha etkin hâle getirdik ve ilçemize katılımcı demokrasi anlayışını kazandırdık. 


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


ABDULLAH HACI: Roman vatandaşlara hizmet sunumunda, ayni ve nakdi yardım süreçlerinde ayrıcalıklı davranıyoruz, onlara her konuda destek oluyoruz. 


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


ABDULLAH HACI: Vatandaşlara hizmet etmek için kararlıyız. Ancak ekonomik açıdan sıkıntılar yaşıyoruz.


BABAESKİ BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, İtfaiye Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü.


MİSYON: Tasarruf tedbirlerinin istinasız uygulanması. Araç-gereçlerin planlı ve azami faydaya yönelik kullanılması. Belediyenin bütün imkânlarının vatandaşların hizmetine seferber edilmesi.


VİZYON: Altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamlamak. Çevre düzenlemesiyle daha yeşil bir ilçe oluşturmak. Sosyal ve kültürel gelişime odaklanmak.


STRATEJİK HEDEFLER: Her alanda hizmet ve projeler üretiyoruz. Bu projeleri devam ettirirken toplumsal barışın tesis edilmesi, sosyal belediyecilik anlayışıyla hedeflerin belirlenmesi ve hayata geçirilmesi için çaba gösteriyoruz. 


ÇALIŞAN SAYISI: 250


BÜTÇE: 59.150.000 TL


ABDULLAH HACI 


İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi. Bir süre yargıçlık ve hazine avukatlığı yaptı. Avukatlık mesleğinin yanı sıra belediye meclis üyeliği yaptı, siyasi görev üstlendi. 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Babaeski Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler