"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İshak Gündoğan: Sürdürülebilir Projeler Üretmek İstiyoruz

  • 29 Kasım 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


İSHAK GÜNDOĞAN: Göreve başladığımda ilçemizde altyapı ve üstyapı sorunları vardı. Altyapı çalışmalarının tamamını bitirmek için söz vermiştim. 44 kilometrelik kanalizasyon hattı yaptık ve yağmur suyu hattı çalışmalarını bitirdik. Sağlığa zararlı olan asbestli boru hatlarını yeniledik. 62 kilometrelik doğalgaz boru hattı çalışmalarını tamamladık. Üstyapı çalışmaları kapsamında ise, ilçe merkezinin %97’sine asfalt ve kilitli taş, köyden mahalleye dönüşen köy yollarına da kilitli taşla beton yol yaptık. İhtiyaç duyulan yerlerde kamelya, oturma bankı, oyun grubu, spor aletleri ve ağaçlandırma çalışmaları gerçekleştirdik. Belediyemizin imkânlarıyla 35 dekar arsa aldık, plan değişikliğiyle arsanın içine 4.032 metrekarelik kapalı pazaryeri inşa ettik.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


İSHAK GÜNDOĞAN: İmar planlarında düzenleme yaptık, vatandaşların konut ve işyeri ihtiyacını karşıladık. Yeni yerleşim alanları oluşturduk, vatandaşların arsa ihtiyacını da karşıladık. Altyapı ve üstyapı çalışmaları sonrasında bu konular önceliklendirildi. Bu nedenle stratejik hedeflerimizde değişiklik yapmamız gerekiyordu. Ekonomik problemler nedeniyle gerçekleştirmeyi ertelediğimiz ve değişikliğe gittiğimiz projelerimiz var.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?


İSHAK GÜNDOĞAN: Hedeflediğimiz projelerimiz arasında piknik alanı ve parklar, açık düğün salonu, mescit, kreş, gençlik merkezi, kadın kültür evi, mesire alanı ve gölet, at binicilik tesisi yer alıyor. Konya çevreyolunun kenarında bulunan, imarda sanayi alanı olarak yer alan, belediyeye ait arsanın içine sanayi dükkânları yapmak istiyoruz. Köyden mahalleye dönüşen iki mahallenin de kanalizasyon sorununu çözmeyi hedefliyoruz.


Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


İSHAK GÜNDOĞAN: Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’yle uyum içinde çalışıyoruz. Sorunlarımızı beraber çözüyoruz. Altyapı, üstyapı, park ve ağaçlandırma çalışmalarında destek alıyoruz. Planlamaları birlikte yapıyoruz. Köy yollarının yapımında da destek aldık. Kapalı pazaryerinin peyzaj çalışmalarında destek alıyoruz.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


İSHAK GÜNDOĞAN: Ziraat Odası’yla, Esnaf Kefalet Kooperatifi ve Mahmudiye Süt Üreticiler Birliği’yle işbirliği yapıyoruz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


İSHAK GÜNDOĞAN: Kırılgan grupların barınma ihtiyacını karşılamak üzere imar çalışmalarını AFAD’la işbirliği yaparak yürütüyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


İSHAK GÜNDOĞAN: Genel bütçeden gelen pay yetersiz olduğu için ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyoruz. Araç parkımız zayıf olduğu için Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan, Türkiye Belediyeler Birliği’nden ve diğer kurumlardan destek almak istiyoruz.


MAHMUDİYE BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.


MİSYON: Ayrım gözetmeksizin vatandaşların ihtiyaçlarını karşılamak. Sosyal belediyecilik anlayışıyla sürdürülebilir bir yaşam olanağı sunmak.


VİZYON: Sürdürülebilir belediyecilik anlayışıyla ilçede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek.


STRATEJİK HEDEFLER: Altyapı ve üstyapı problemlerini gidermek. Sürdürülebilir projeler üretmek.

 

ÇALIŞAN SAYISI: 51

 

BÜTÇE: 19.556.000 TL


İSHAK GÜNDOĞAN 

 

1994-1999 yılları arasında Türkmenmecidiye Köyü’nde muhtarlık azası görevini üstlendi. Bir süre muhtarlık yaptı. 1996-1997 yıllarında Türkmenmecidiye Köyü Sulama Kooperatifi’nde başkan yardımcılığı görevinde bulundu. 1997 ve 2001 yıllarında Mahmudiye Ziraat Odası’nda meclis başkanlığına seçildi. Başkanlık görevini 2011 yılına kadar sürdürdü. Ziraat Odası Meclis Kurulu üyeliği devam etmektedir. 2004 ve 2009 yerel seçimlerinde CHP İl Genel Meclisi üyeliğine seçildi, grup başkanvekilliği görevini yürüttü. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Mahmudiye Belediye Başkanı seçildi. Evli ve dört çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler