"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Burhan Karışık: Önceliğimiz Maddi Sorunları Çözmek

  • 8 Kasım 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


BURHAN KARIŞIK: Belediye başkanının görevinden alınmasına müteakip 30 Haziran 2021 tarihinde belediye meclisi tarafından yapılan seçimle dört ay önce Erdek Belediye Başkanı seçildim. Belediye başkanlığı görevine başladığımda belediyemizde çalışan personelin maaşlarının ödenmesinde sorunlar yaşanıyordu, belediye çalışanları mağdurdu. Başkan seçildikten sonra ilk görevim, personel maaşlarının (geriye dönük maaşlar da dahil) zamanında ödenmesi oldu. Bu süre zarfında belediye personeline maaşları ödendi, ancak personelin hâlâ geçmişe dönük alacakları var. Bu ödemelerin de en kısa süre içinde yapılmasını sağlayarak personele verdiğim sözü tutmanın huzurunu yaşayacağım. Bu vaadimi yerine getirdikten sonra öncelik verdiğim konular değişecek.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


BURHAN KARIŞIK: Belediyemiz maddi sıkıntılar ve borçlar nedeniyle projelerine odaklanamadı. Yapmak istediğimiz projeleri askıya alınmak zorunda kaldık. Önceliğimiz, maddi sıkıntıları çözmek, maaşları zamanında ödeyebilmek, belediyemizi projelerine ve hedeflerine odaklanabilecek duruma getirmek. Dört aylık belediye başkanlığım süresince stratejik hedeflerimizi hayata geçirebilmek için maddi sıkıntıları çözmek için uğraşıyoruz.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz neler?


BURHAN KARIŞIK: Erdek’e yapılması gereken ancak eksik kalan devlet yatırımlarının tamamlanması için çalışmalarımıza devam edeceğiz, bu eksikliklerin takipçisi olacağız. 


Erdek için sorun teşkil eden çevre yolunu, onaylı yat limanı projesini hayata geçirmek, çevre düzenini sağlamak, Erdek için önemli bir geçim kaynağı olan turizm sektörünü olması gereken yere taşımak istiyorum.



Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


BURHAN KARIŞIK: Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’yle farklı partilerden olmamıza rağmen iletişimimiz düzeldi. İhtiyacımız olan yardımlar da geliyor. Bazı sorunlar diyalogla çözüldü. Dört aydır devam ettiğim başkanlık sürecimde geçmişten gelen sıkıntılar giderildi. Erdek’i daha iyi bir duruma getirmeyi hedefliyoruz.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


BURHAN KARIŞIK: STK’larla talepleri doğrultusunda işbirliği yapıyoruz. Şu anda STK’larla işbirliği çalışmalarımıza öncelik veremesek de, ilerleyen süreçte işbirliğimizi artıracağız. İlçemizde henüz kent konseyi bulunmuyor.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


BURHAN KARIŞIK: Başkanlığa yeni seçildiğim için kırılgan gruplara yönelik şu an için bir projemiz bulunmuyor. Maddi sorunları çözdükten sonra kırılgan gruplara yönelik projeler yapacağız.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


BURHAN KARIŞIK: Belediye başkanı olduğum andan itibaren en önemli ve öncelikli amacım, maddi açıdan yaşanan sıkıntıları gidermekti. Belediyemizin borç yükü nedeniyle Erdek’e gerekli yatırım yapılamamaktadır. Belediyemizin borç yükünden kurtulması için çözümler üretiyoruz. Maddi sıkıntı yaşıyoruz. Bu sıkıntılar giderildikten sonra projelerimize devam edebileceğiz.


ERDEK BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Tarımsal Hizmetler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Sağlık Hizmetleri Müdürlüğü. 


MİSYON: Erdek’in tarihî, kültürel ve doğal değerlerine hassasiyetle sahip çıkan, sevgi, saygı ve özgürlük ortamını geliştiren, teknolojiyi iyi kullanan, güler yüzlü bir belediyecilik anlayışıyla yerel yönetim hizmetlerini kurumsallaştırmak.


VİZYON: Çağdaş ve yenilikçi hizmetleriyle yerel değerlerini markalaştıran, ekonomisi güçlü, hayat kalitesi yüksek bir Erdek için değişimi yöneten, gençlere örnek olan, geleceğin öncüsü bir yerel yönetim modeli oluşturmak.


STRATEJİK HEDEFLER: Vizyonumuz kapsamında stratejik hedeflerimizi ve planlarımızı oluşturduk. Bu doğrultuda çalışmaya devam edeceğiz.


ÇALIŞAN SAYISI: 317

BÜTÇE: 70 milyon TL

 

BURHAN KARIŞIK

 

İlk ve orta öğrenimini Erdek’te tamamladı. 27 yıldır belediye meclis üyeliği görevini, 30 yıldır Erdek Motorlu Taşıtlar Kooperatifi Başkanlığı’nı yürütmektedir. Erdek Belediyesi Meclisi’nin 30.06.2021 tarihli toplantısında Erdek Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 



Önerilen Haberler