"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kara Kış Fonu

  • 8 Kasım 2021

Demokratik bir ülkede yönetimdeki siyasi iktidar, vatandaşlarına asgari yaşam standardı sağlamak, bu standardı muhafaza etmek ve topluma belli bir refah düzeyi sunmak zorundadır. Bu, sosyal devlet anlayışının gereğidir. Ancak üzülerek görüyoruz ki, ülkemizde yönetimde bulunan iktidar bu anlayıştan tamamen koptu.


İktidarın, vatandaşın sorunlarını çözmekten uzak, sadece kendi çevresinin çıkarlarını düşünen politikaları, vatandaşları ağır bir ekonomik buhranla karşı karşıya bıraktı. Ülkemizin büyük bölümünü etkisi altına alan derin yoksulluk nedeniyle vatandaşlar artık geleceği öngöremez hâle geldi. Hayat pahalılığı, vatandaşların başa çıkamayacağı seviyelere ulaştı.


Kış ayları öncesinde sadece elektrik ve ısınma kalemlerine bakacak olursak, son bir yılda elektriğe üç, doğalgaza sekiz kez zam geldi. Kömüre %89, oduna %41, tüp gaza %37 zam yapıldı. İktidar, vatandaşların kış ayları öncesinde karşı karşıya kaldığı bu olumsuz tabloya maalesef çözüm üretemiyor.


Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, vatandaşların kara kış öncesinde içinde bulunduğu bu tabloyu görerek tüm siyasi çekişmeleri bir kenara bıraktı ve iktidara önemli bir çağrıda bulundu. Sorumlu siyaset anlayışının gereği olarak ihtiyaç sahibi vatandaşlar için “Kara Kış Fonu” kurulmasını önerdi. Ancak siyasi iktidar bu samimi çağrıyı dahi görmezden gelerek sorunlu politikalarında ısrar edeceğinin işaretini verdi.


CHP olarak iktidarda olmasak dahi vatandaşların bu mağduriyetine karşı kayıtsız kalamayız. Bu nedenle belediyelerimizin imkânlarıyla kara kış öncesinde yeni bir uygulama başlattık. Tüm belediyelerimizi de resmî bir yazıyla bilgilendirdik.


Belediyelerimiz, kara kışta ihtiyaç sahibi vatandaşlara destek olmak için yeni bir seferberlik başlatıyor. Vatandaşlara verilecek destekleri düzenlediğimiz basın toplantısında kamuoyuyla paylaştık. “Onlar vatandaşa destek olmuyorsa biz olacağız,” dedik. İnanıyoruz ki, belediyelerimizin imkânlarıyla ve hayırsever vatandaşların desteğiyle kara kışta ihtiyaç sahibi vatandaşların bir nebze de olsa rahat nefes almasını sağlayacağız.


Umuyorum ki, iktidara geldiğimizde yereldeki hizmetleri ülkemizin geneline taşıyacağız ve ülkemizi sosyal devlet anlayışıyla yeniden tanıştıracağız.


Yerelde nasıl başardıysak, genelde de başaracağız.


Önerilen Haberler