"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gürbüz Güller: Eşit Ve Adil Hizmet Sunmak İçin Çalışıyoruz

  • 13 Aralık 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


GÜRBÜZ GÜLLER: Projelerimiz arasında yer alan “Küçükbaş Hayvan Üretme Tesisi”, 2020 yılı Eylül ayında faaliyete başladı. Tesis sayesinde bölgemizde hayvancılık yapmak isteyen aileleri ve üretici kadınları destekleyeceğiz. 2000 Dönüm Tarımsal Üretim Faaliyetleri Projesi’ni de hayata geçirdik. İlçemizin geçim kaynağı, hayvancılık ve çiftçilik. Bu nedenle verimli arazilere arpa, buğday, yonca, mısır, fiğ vb. ürünler ekildi. Bu ürünler, hayvan sahiplerinin ihtiyaçları için dağıtıldı. Tarlalara nohut, mısır, fasulye gibi ürünler de ekildi. Ürünler hasat edildiğinde her haneye ulaştırıldı. Fevziye, Gökçeoğlu, Aktepe, Koşmat, Bozan Mahalleleri’ndeki yol yapım çalışmaları tamamlandı, mahallelere kilit parke taşı ve bordür döşendi. Kemalpaşa ve Bozan Mahallesi’nde 80 Tonluk Kantar Projesi tamamlandı. İlçedeki vatandaşların geçim kaynağı tarım ve hayvancılık olduğu için kantar hizmeti piyasaya göre daha uygun fiyatla sunuldu. Bu hizmet kapsamında canlı hayvan ve tarımsal ürünler tartılıyor.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


GÜRBÜZ GÜLLER: Ekonomik gelişmeler, döviz kuru ve enflasyon artışı nedeniyle hedeflerimizde güncelleme yapılacak.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?


GÜRBÜZ GÜLLER: Önümüzdeki dönem için projelerimiz: Kapalı pazaryeri, toplu konut sahalarının geliştirilmesi, belediye garajı, belediye binası, yeşil alanlar, parklar, arsa tahsisi, kreş ve düğün salonları, spor kompleksleri, soğuk hava deposu, sera, güneş enerjisi santrali, Uyuzhamam Mahallesi’ndeki şifalı suyun kullanımının sağlanması.


Fevzi Paşa Mahallesi Zübeyde Hanım Caddesi’nde Alpu Konut Evi’ni vatandaşların hizmetine sunduk. İhtiyaç sahibi vatandaşlarla sokakta yaşamak zorunda kalan vatandaşlar cüzi bir miktar ödeyerek Alpu Konut Evi’nden yararlanabiliyor. Alpu Kültür Evi de hizmete açıldı. Merkez, çeşitli organizasyonlara ev sahipliği yapıyor. Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’yle yaptığımız protokol çerçevesinde Alpu Kültür Evi’nde çocuklar için yaz kurslar, yetişkinler için de meslek edindirme kursları veriliyor. Altyapı çalışmalarımız devam ediyor. İçme suyu hattı yenileme çalışmalarının bir kısmını tamamladık. Karacaören’de muhtarlık binası, Işıkören Köyü’nde taziye evi, Mamure Mahallesi’nde toplu yemek alanı projeleri tamamlandı. İlçemizdeki ibadethanelerin bakım ve onarımı yapıldı. Tarımsal hizmetleri desteklemek amacıyla çiftçilerin daha rahat çalışması için tarla yollarını kumladık ve düzelttik. İhtiyaç sahibi ailelerin evlerini onardık. Gökçekaya Mahallesi’nde sağlıklı içme suyu kullanılması için ek su kaynaklarından ana depoya su temin ettik.  


Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


GÜRBÜZ GÜLLER: Tarım alanında, sosyal ve kültürel alanlarda çalışmalarımız var. Çocuklar için yaz kursları, yetişkinler için de meslek edindirme kursları düzenliyoruz. Olumsuz herhangi bir durum söz konusu değildir. Protokoller kapsamında işbirliği yapıyoruz.



İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


GÜRBÜZ GÜLLER: Kent konseyi 2022 yılında oluşturulacak. STK’lar belediyemize başvuru yaptığında taleplerini değerlendiriyoruz. Ayrım yapmaksızın her STK’ya destek olmaya çalışıyoruz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


GÜRBÜZ GÜLLER: Hiçbir vatandaşı ötekileştirmeden hizmet veriyoruz, her vatandaşa yardımcı oluyoruz. 


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


GÜRBÜZ GÜLLER: Kamu kurum ve kuruluşlarının önyargılı yaklaşımları nedeniyle sıkıntı yaşıyoruz. Projelerimiz gecikiyor ya da bazı projelerimiz öteleniyor. 


ALPU BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü.


MİSYON: Eşit ve adil hizmet sunma anlayışıyla her vatandaşa ulaşmak.


VİZYON: Yaşanılır, huzurlu ve güzel bir ilçe olmak.


STRATEJİK HEDEFLER: Alpu’nun gelişmesini sağlamak. 


ÇALIŞAN SAYISI:  147 

               

BÜTÇE:  Gelir 22.000,000,00 TL

                 Gider 24.000,000,00 TL 

                 Borçlanma 2.000,000,00 TL                                                   

                                                         

GÜRBÜZ GÜLLER


İlk, orta ve lise öğrenimini Alpu’da tamamladı. 30 yılı aşkın süre Ziraat Bankası’nda çalıştı. 2014 seçimlerinden sonra Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde Alpu ve Beylikova ilçelerinde koordinatörlük yaptı. 2019 yerel seçimlerinde Alpu Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. 


Önerilen Haberler