"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Nebi Tepe: Herkesin Yaşamak İsteyeceği Bir İlçe Olmak İstiyoruz

  • 13 Aralık 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


NEBİ TEPE: 1999 yılında göreve geldiğimde ilçemizdeki altyapı (kanalizasyon) çalışması yeni başlamıştı ve tamamlanmamıştı. Altyapı çalışmasının tamamlanması ve içme suyu hatlarının yenilenmesi için söz vermiştim. Bu çalışmaları kendi öz kaynaklarımızla gerçekleştirmenin gururunu ve mutluluğunu yaşıyorum. Ayrıca ilçemize doğalgaz getirdik. Muratlı, bölgemizde doğalgaz kullanmaya başlayan ilk ilçelerden biri oldu. Altyapı çalışmalarını tamamladıktan sonra üstyapı çalışmalarına başladık. İlçe merkezindeki ve kırsal mahallelerdeki sokakları kilit parke taşla kapladık. Her mahallede çevre düzenlemesi yaptık (çocuk parkları, spor aletleri, oturma alanları vs.). Sokak hayvanları için geçici bakımevi yaptık. Öz kaynaklarımızla beş adet çöp toplama aracı aldık. 14 kategoride atıkların toplandığı “1. Sınıf Atık Getirme Merkezi” kurduk.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


NEBİ TEPE: Hayır, herhangi bir değişikliğe gidilmedi.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?


NEBİ TEPE: Kapalı pazaryeri yapımı için çalışmalara başladık. Kısa süre içinde bu projemizi tamamlayacağız. Mevcut semt pazarının kurulduğu çarşı içindeki caddeyi yayalaştırmak, peyzaj çalışmasıyla birlikte vatandaşların hizmetine sunacağız. Çorlu Deresi’ni ıslah ederek dere kenarındaki bölgede rekreasyon alanları oluşturacağız.     

     

Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


NEBİ TEPE: İhtiyaç duyduğumuz her konuda (altyapı, üstyapı, çevre temizlik ve düzenleme, kültürel ve tarımsal faaliyetler vb.) Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’nden destek alıyoruz. Sorunların çözümü için beraber hareket ediyoruz. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, bütçe ve ekipman yetersizliği yaşadığımız durumlarda belediyemize destek oluyor.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


NEBİ TEPE: Kent konseyimiz bulunmuyor. İlçemizdeki STK’ların yanında olmaya ve onlara destek vermeye çalışıyoruz. Engelliler Derneği’ne yer tahsis ettik. Tarımsal faaliyet gösteren kooperatiflerle işbirliğine önem veriyoruz. Kırsal mahallelerdeki kooperatiflere hem maddi hem de teknik anlamda destek oluyoruz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


NEBİ TEPE: Kırılgan grupların faydalanabileceği bir sosyal tesis yaptık. Tesiste kadınların ve çocukların eğitim alabileceği, sosyalleşebileceği alanlar oluşturduk. Kırılgan grupların en önemli sorunlarından biri, barınma. Bu kapsamda arsa tahsisi sağlayacağız. Ayrıca kırılgan gruplar için konut çalışmalarına başlayacağız.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


NEBİ TEPE: Zorluk yaşadığımız en önemli konu, bütçe. Belediyemize gelen payla çalışanlarımızın maaşlarını ödeyebiliyoruz. Araçlarımız yetersiz. Türkiye Belediyeler Birliği’ne, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’na sayısız başvuru yapmamıza rağmen ne araç ne de ekipman desteği alıyoruz.


MURATLI BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmet Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Çevre ve Temizlik Müdürlüğü.


MİSYON: Kamu kaynaklarını etkin ve etkili kullanmak. Vatandaşlara en kaliteli yerel hizmetleri sunmak. Herkesin görmek ve yaşamak isteyeceği çağdaş bir ilçe olmak.


VİZYON: Verimliliği, şeffaflığı, katılımı ve işbirliğini esas alan sosyal belediyecilik anlayışını ilke edindik. 


STRATEJİK HEDEFLER: İlçemizi ikiye bölen tren yolu hattının ilçe dışına alınması ve ilçemizin içinden geçen derenin ıslah edilmesi için yapılacak çalışmalara katkı sağlamak.


ÇALIŞAN SAYISI: 115


BÜTÇE: 30.700.000 TL



NEBİ TEPE


Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi’ni bitirdi. 1987 yılında Muratlı’da iş hayatına atıldı. 1999 yerel seçimlerinde DSP’den aday oldu, Muratlı Belediye Başkanlığı görevini devraldı. 2004, 2009, 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde tekrar aday oldu, Muratlı Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır. 


Önerilen Haberler