"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Altıok: “Hacibektaş’i Kültür Ve Turizm Merkezi Yapmak İstiyoruz”

  • 20 Aralık 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


ARİF YOLDAŞ ALTIOK: Cumhuriyet Kent Meydanı’nın birinci etabını tamamladık, modern mobilyalarıyla, yeşil alanlarıyla hizmete açtık. İlçe merkezi ve mahalleler dahil olmak üzere 22 kilometre asfalt yol yaptık. Yol çalışmalarını 2022 yılında tamamlayacağız. Sokak hayvanları için barınak ve tedavi merkezi inşa ettik. Sokak hayvanlarının beslenme ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyoruz. Yılda yaklaşık 700.000 ziyaretçi ibadet amacıyla ilçemize geliyor. Bu nedenle ziyaret yerlerini (Kadıncık Ana Türbesi, Hacı Bektaş Veli Müzesi, Bektaş Efendi Türbesi, Çilehane, Dedebağ, Beştaşlar), kutsal mekânları restore ediyoruz. Ziyaretçiler için Çilehane bölgesinde aşevlerini, piknik alanlarını ve konukevini hizmete açtık. Çilehane güzergâhında bulunan 9.000 metrekare alanda Serçeşme Parkı ve Sosyal Tesisi açtık. Tesiste Kadıncık Ana Kütüphanesi, aşevi, kafeterya, lavanta bahçesi, yeşil alanlar ve oyun parkları yer alıyor. Kadıncı Ana Türbesi’nin karşısındaki 6.000 metrekarelik alanda Kadıncık Ana Parkı’nı açtık. Kerpiç yeldeğirmeninin restorasyon çalışmalarını tamamladık, ziyarete açtık. Çocuklar için Mustafa Canlı Geri Dönüşüm Parkı’nı hayata geçirdik. Hacıbektaş Gücü Spor Kulübünün profesyonelleşmesi için maddi ve teknik destek verdik. Hayırseverlerin katkısıyla ilçemize saat kulesi kazandırdık. Üçüncü güneş enerjisi santralini tamamladık. Öğrencilerin ulaşım sorununu çözmek için öğrenci servisi hizmetini başlattık. Belediyemize cenaze nakil aracı, 30 kişilik otobüs, 19 kişilik minibüs, sepetli kamyon ve forklift kazandırdık. Hacı Bektaş-ı Veli törenlerinin ve kültür-sanat etkinliklerinin tarihi önceki yönetim tarafından değiştirilmişti. Etkinlikleri asıl tarihine aldık.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

 

ARİF YOLDAŞ ALTIOK: Aleviliği, Bektaşiliği ve Hacı Bektaş-ı Veli’yi tanıtmak ve gelecek nesillere aktarmak istiyoruz. Hedeflerimizi ve planlarımızı bu doğrultuda belirliyoruz. Bu kapsamda etkinliklerimiz devam edecek.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?


ARİF YOLDAŞ ALTIOK: Önümüzdeki dönemde ilçemizin altyapı ve üstyapı eksikliklerini tamamlayacağız. İlçemize yakışır kültür-sanat etkinlikleriyle kültürümüzü en iyi şekilde temsil edeceğiz. Nilgün Sırrı Bektaş Kültür Merkezi’nde müze, tiyatro salonu, sanat derslikleri inşa edeceğiz. Hatırlanmasını istediğimiz projemiz, Cumhuriyet Kent Meydanı projesidir. 


Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

 

ARİF YOLDAŞ ALTIOK: Çalışmalarımızı kardeş belediyecilik anlayışıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Kırşehir Belediyesi’yle ortaklaşa yürütüyoruz. İl belediyesi AKP’li olduğu için siyasi ayrımcılıkla karşılaşıyoruz. 


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


ARİF YOLDAŞ ALTIOK: Çekut Derneği’yle işbirliği yaptık, Çilehane bölgesine 6.000 fidan diktik. Alevi STK’larla Hacı Bektaş-ı Veli anma etkinlikleri düzenledik, ilçemizdeki ihtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerine kırtasiye ve giyecek yardımı yaptık. Kadıncık Ana Kooperatifi’ne ihtiyaçları doğrultusunda destek veriyoruz. Abdallar ve Müzisyenler Kültür Dayanışma Derneği’yle kültür geceleri, Erzurum Şenkaya Nişantaşı Derneği’yle cağ kebabı günleri düzenliyoruz. “Yunus Emre’den Hacı Bektaş-ı Veli’ye Çıkan Yol Projesi” kapsamında her yıl Aksaray Ortaköy Yunus Emre Türbesi’nden Hacı Bektaş-ı Veli Dergâhı’na yürüyüş etkinliği düzenliyoruz. 

 

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


ARİF YOLDAŞ ALTIOK: İlçemizdeki ihtiyaç sahibi ailelere ve iş sıkıntısı çeken vatandaşlara düzenli olarak gıda paketi ve et desteğinde bulunuyoruz. Sıfır Ayrımcılık Derneği tarafından düzenlenen yarışmada Ayrımcılıkla Mücadelede En Kararlı Belediye Başkanı Ödülü’ne layık görüldüm. 


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

 

ARİF YOLDAŞ ALTIOK: Siyasi ayrımcılığa maruz kalıyoruz. Belediyeler arasında adil paylaşım yok. İller Bankası’na olan borcumuzun kesintisi %100 artırıldı.


HACIBEKTAŞ BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, İtfaiye Müdürlüğü.


MİSYON: Alevi-Bektaşi öğretisine, inancına sahip çıkmak ve en doğru şekilde tanıtmak.


VİZYON: İlçemizi üniversite ve kültür ilçesi yapmak, ulusal/uluslararası alanda tanıtmak.


STRATEJİK HEDEFLER: İlçemizi kültür ve turizm merkezi yapmak.


ÇALIŞAN SAYISI: 78


 BÜTÇE: 14.250.000,00 TL


ARİF YOLDAŞ ALTIOK


İlk, orta ve lise eğitimini Hacıbektaş’ta tamamladı. Ürgüp Turizm ve Eğitim Merkezi’nde mesleki eğitim aldı. 2016 yılında Nevşehir Hacıbektaş Veli Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü’nden mezun oldu. Turizm sektöründe çalıştı. Ailesine ait Hacıbektaş Fuat Baba Otel-Pansiyon’u işletmeye başladı. 2003-2008 yılları arasında CHP Hacıbektaş Gençlik Kolları Başkanlığı, 2011-2013 yılları arasında CHP Nevşehir İl Başkanı Yardımcılığı, 2013-2018 yılları arasında da CHP Hacıbektaş İlçe Başkanlığı ve iki dönem Kurultay Delegeliği görevlerinde bulundu. Atatürkçü Düşünce Derneği, Hacıbektaş Veli Kültür Derneği, Hacıbektaş Eğitim ve Kültür Derneği üyesidir. Parti okulunda eğitmen olarak görev yapmaya devam ediyor. Evli ve bir çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler