Önal: “Çözüm Odakli Hizmet Anlayişina Sahibiz”

• 20 Aralık 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?

ERGİN ÖNAL: Vaatlerimizi şöyle sıralayabilirim:

• Köy Ürünleri ve Yöresel Ürünler Pazarı Projesi,

• Yarı Kapalı Semt Pazarı Projesi,

•  Hayvan Pazarının Modernizasyonu (Hayvan Pazarının Ruhsatlandırılması) Projesi,

•  Belediye Sosyal Tesisi Projesi,

• Atık Su Arıtma Tesisi Projesi,

• Yapı Kooperatif Projesi,

• Katı Atık Bertaraf Tesisi Projesi (Ardahan Belediyeler Birliği bünyesinde ilçe belediyeleri ve il belediyesi),

• Ağaçlandırma çalışmaları,

• Su isale hatlarının yenilenmesi, ek su kaynaklarının takviyesi ve su depolarının bakım ve onarımı,

• Düğün Salonu Projesi,

• Mesire Alanı Projesi.

Altyapı ve üstyapı çalışmalarını tamamladık. İlçemizin temel sorunlarını çözdük. Belediyemizin sosyal tesisini tamamladık. Yeni terminal binasını hizmete açtık. İmar düzenlemesi yaptık. Ayrıca kilit parke olmayan ara yollara kilit parke yapacağız. Damal Kadın Girişim Kooperatifi kuruldu ve üretime başladı.

Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?

ERGİN ÖNAL: Belediyemiz, hedeflerinde ve planlarında değişikliğe gitmemiştir.

Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?

ERGİN ÖNAL: Önümüzdeki dönem projelerimiz arasında yarı kapalı semt pazarı, atık su arıtma tesisi, hayvan pazarının modernizasyonu, düğün salonu, yapı kooperatifi, köy ürünleri ve yöresel ürünler pazarı yer alıyor. Hatırlanmasını istediğimiz projelerimiz ise, küçük sanayi sitesi, belediye sosyal tesisi ve şehirlerarası otobüs terminali.

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

ERGİN ÖNAL: Ardahan Belediyesi’yle herhangi bir sorun yaşamıyoruz. İşbirliği yapıyoruz, bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?

ERGİN ÖNAL: Festivallerde, tanıtım faaliyetlerinde ve etkinliklerde STK’larla işbirliği yapıyoruz.

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?

ERGİN ÖNAL: İlçemizdeki ihtiyaç sahibi aileleri belirliyoruz, çocuklara mont, ayakkabı, kırtasiye malzemesi desteğinde bulunuyoruz. Kadınları üretime dahil etmek ve aile ekonomilerine destek olmalarını sağlamak için Damal Kadın Girişimi Kooperatifi çalışmalarına devam ediyor.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?

ERGİN ÖNAL: İlçemiz yaklaşık 2.100 metre rakımda olduğu için engebeli ve dağınık bir yerleşime sahip. Bu nedenle yol ve su çalışmalarında zorluk yaşıyoruz. Ağır ve uzun geçen kış şartlarından dolayı özellikle inşaat sektöründe aksamalar söz konusu oluyor. Araç-gereç temininde maddi açıdan sıkıntı yaşıyoruz.

DAMAL BELEDİYESİ

KURUMSAL YAPI: Fen İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Zabıta Amirliği, Yazı İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık Müdürlüğü.

MİSYON: Çözüm odaklı hizmet anlayışı çerçevesinde vatandaş memnuniyetini esas alarak daha yaşanabilir bir ilçe oluşturmak.

VİZYON: Ekonomik ve sosyal refah seviyesini ve ilçe halkının yaşam kalitesini yükseltmek, insana ve çevreye duyarlı bir ilçe olmak.

STRATEJİK HEDEFLER: Damal’ı göç alan bir ilçeye dönüştürmek. Tarımı ve hayvancılığı geliştirmek.

ÇALIŞAN SAYISI: 27

BÜTÇE: 5.200.000 TL

ERGİN ÖNAL

Hacettepe Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. Van Defterdarlığı’nda muhasebe memuru olarak çalıştı. 2006 yılından itibaren Damal Mal Müdürlüğü’nde çalışmaya başladı. Muhasebe ve defterdarlık uzmanı olarak görev yaptı.  Damal Maliye Müdürlüğü yaptı. Damal Kaymakamlığı Saymanlığı görevini yürüttü. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Damal Belediye Başkanı seçildi.  Evli ve iki çocuk babasıdır.