"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Hakan Can Yılmaz: Bozcaada’nın Değerlerini Gelecek Nesillere Aktaracağız

  • 6 Aralık 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


HAKAN CAN YILMAZ: Yaşanabilir, sürdürülebilir, ekolojik, doğa dostu bir ada hayaliyle göreve başladık. Bütün vaatlerimizi yerine getirmek için çalışmaya devam ediyoruz. İlk dönemde vaatlerimizin önemli bir bölümünün temelleri atıldı. İkinci dönemde diğer projelerimizi de tamamlayacağız. 


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


HAKAN CAN YILMAZ: Hedeflerimizde ve planlarımızda daha iyiye ulaşmak için çalıştık, çalışıyoruz. Turizm konusunda planlama yapma ihtiyacı duyduk. Turizm planlaması yapıyoruz. İmar planlarını da güncelliyoruz. 


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?


HAKAN CAN YILMAZ: Atık su arıtma tesisini tamamladık. İçme suyu tesislerinin değişmesi için proje çalışmaları ve inşaat başladı. Deniz suyu arıtma tesisi için de çalışmalar devam ediyor. Ada içi yolların yeniden düzenlenmesi başta olmak üzere altyapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Deniz suyu arıtma tesisi, Bozcaada’nın dışa bağımlılığını azaltmak için önem verdiğimiz bir proje. Ada çeşmelerinden akan suyun herkes tarafından içilebilmesi, temel insani ihtiyacın karşılanması anlamına geliyor. Belediyemiz açısından yüklü sayılabilecek bu maliyeti karşılayabilmek amacıyla projenin yarısı için hibe aldık, yarısını da uzun süreli düşük faizli krediyle tamamlayacağız.


Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


HAKAN CAN YILMAZ: İhtiyaç duyduğumuz her konuda Çanakkale Belediyesi’nden destek alıyoruz. Belediyemizin mali ve teknik imkânsızlıkları nedeniyle Çanakkale Belediyesi her alanda belediyemize katkı sağlıyor, destek veriyor.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


HAKAN CAN YILMAZ: Kent konseyimiz var. Kadın kooperatiflerine, balıkçılık ve bağcılık kooperatiflerine destek oluyoruz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


HAKAN CAN YILMAZ: İlçemizdeki kadınlar, kadın kooperatifleri tarafından destekleniyor. Rum vatandaşların desteklenmesi için de Kilise Vakfı’yla birlikte çalışıyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


HAKAN CAN YILMAZ: Özellikle turizm sezonunda ekonomik ve lojistik açıdan zorluklar yaşıyoruz.


BOZCAADA BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü.


MİSYON: İnsan odaklı çalışma prensipleriyle Bozcaada’da yaşayan vatandaşların ve Bozcaada’ya gelen misafirlerin mutluluğunu ve memnuniyetini sağlamak. Doğal, ekonomik ve sosyo-kültürel değerleri korumak, geliştirmek ve gelecek nesillere aktarmak.


VİZYON: 2024 yılına odaklanarak Bozcaada’yı özgün bir ilçe hâline getirmek. Şeffaf, paylaşımcı, vatandaşlara güven veren, güler yüzlü bir belediye olmak.


STRATEJİK HEDEFLER: Hedef ve hizmet odaklı, güvenilir ve sorumluluk sahibi, insana ve çevre odaklı, şeffaf, adil, hoşgörülü, güler yüzlü, saygılı, yenilikçi ve katılımcı bir belediye olmak.


ÇALIŞAN SAYISI: 50



BÜTÇE:  9.900.000 TL


HAKAN CAN YILMAZ


İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’ni bitirdi. 1998-2004 tarihleri arasında Medline Acil Sağlık Hizmetleri A.Ş.’de doktorluk ve yöneticilik yaptı. 2004 yılında Bozcaada Halk Sağlığı Merkezi’nde doktor olarak göreve başladı. Temmuz 2007’den Aralık 2013’e kadar İlçe Sağlık Müdürlüğü yaptı. 2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Bozcaada Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler