"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Hürrüyet Şafak: Yaşam Kalitesi Yüksek Bir İlçe Oluşturacağız

  • 6 Aralık 2021

Göreve geldiğinizde vaatleriniz nelerdi? Vaatlerinizin hangileri hayata geçti?


HÜRRÜYET ŞAFAK: Göreve geldiğimde vaatlerim arasında huzurevi, katlı pazaryeri, yem fabrikası, sosyal tesisler, salça-turşu fabrikası, çilek üretiminin artırılması, kreş, hayvan barınağı, hayvan pazarı ve “Halk Ekmek” büfeleri bulunuyordu. Huzurevi inşaatının %80’i bitti, önümüzdeki yıl faaliyete geçecek. Sosyal tesisler tamamlandı. Çilek üretimini artırmak için vatandaşlara 1.000.000 fidan dağıttık. Çocuklar için kreş açtık. Hayvan barınağının projeleri bitti, önümüzdeki aylarda yapımı başlayacak. “Halk Ekmek” satışları başladı. Katı atık toplama istasyonun da yapımı başladı.


Belediyeniz stratejik hedeflerinde ve planlarında değişiklik yaptı mı? Hangi konularda değişiklik söz konusu oldu? Bu güncellemeye neden ihtiyaç duyuldu?


HÜRRÜYET ŞAFAK: Hedeflerimizde ve planlarımızda değişiklik olmadı. Başlıca hedefimiz, belediyemizin borçlarını bitirmekti. Borçların %80’ini bitirdik. İlçe esnafında ve resmî kurumlarda güven telkin ettik. İlçemizin gelişmesi ve kalkınması için planlarımızı hayata geçireceğiz.


Önümüzdeki dönem hedefleriniz ve bu görev döneminde hatırlanmasını istediğiniz projeleriniz nelerdir?


HÜRRÜYET ŞAFAK: Turizme yönelik projeler (doğa parkı ve kamp alanları gibi) geliştiriyoruz. Katlı pazaryeri, salça-turşu fabrikası, bungalov evler ve Evrenli Doğal Parkı’ndaki sosyal tesis, bu dönemdeki projelerimizden.


Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


HÜRRÜYET ŞAFAK: Uşak Belediyesi’yle işbirliği yaptığımız çalışma alanları yok. Bölgemizdeki il ve ilçe belediyeleri arasında tek CHP’li belediye olduğumuz için yardım alamıyoruz.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


HÜRRÜYET ŞAFAK: STK’larla işbirliği yapıyoruz. 30 Ağustos Zafer Bayramı etkinliklerini Avcılar Kulübü’yle birlikte düzenliyoruz, Katlı pazaryeri projesi için Esnaf ve Sanatkârlar Odası’yla çalışıyoruz. Vatandaşların mağdur olmaması için durakların ve yolcu bekleme yerlerinin belirlenmesi gibi işlerde Taşıyıcılar Kooperatifi’yle birlikte çalışıyoruz. Kent konseyimiz yok.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


HÜRRÜYET ŞAFAK: Kırılgan gruplarla birebir görüşmeler yapıyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


HÜRRÜYET ŞAFAK: Ekonomik açıdan sıkıntı yaşıyoruz. Aynı zamanda araç-gereç sıkıntısı da mevcut.

SİVASLI BELEDİYESİ


KURUMSAL YAPI: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Muhtarlıklar Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği.


MİSYON: Hizmet sunumunda planlı, etkin, şeffaf, adil ve vatandaş odaklı olmak. Adil ve eşit hizmet vermeyi ilke edinmek. Değerlerimize sahip çıkmak ve yaşam kalitesi yüksek bir ilçe oluşturmak.


VİZYON: İnsana ve çevre duyarlı, huzurlu ve güvenli bir ilçe olmak. 


STRATEJİK HEDEFLER: Tarımda ve hayvancılıkta üretimi artırmak, ülke ekonomisine maddi-manevi katkı sağlamak.


ÇALIŞAN SAYISI: 23


BÜTÇE: 24.000.000,00 TL



HÜRRÜYET ŞAFAK


Öğrenimini Sivaslı’da tamamladı. Tarım ve hayvancılıkla uğraştı, esnaflık yaptı. Siyasi hayatına 1994 yılında başladı. Sivaslı Esnaf ve Sanatkârlar Odası yönetiminde görev yaptı. 2014 ve 2018 yılları arasında CHP İlçe Başkanlığı görevinde bulundu. 2019 yerel seçimlerinde Sivaslı Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.



Önerilen Haberler