"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Alim Genç: Hedefimiz geleceğin cazibe merkezi olan beldeyi imar etmektir

  • 15 Şubat 2021

Belediyenizin il/büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Alim Genç: İl Belediyesi farkı partiden olduğundan bugüne kadar işbirliğiyle yaptığımız herhangi bir çalışma olmamıştır. Bu konuda belediye başkanı olarak iyi ilişkiler çerçevesinde ilk adımı atarak, randevu alıp görüşmeye çalışacağım. 


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


Alim Genç: Belediyemizin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ilgili herhangi bir çalışması bulunmamaktadır. Kent konseyimiz yoktur. Günümüzde merkezi yönetim anlayışının egemen olduğu yapılarda halkın ihtiyaçlarının belirlenmesi, bu ihtiyaçların giderilmesi için alınacak önlemlerin yetersiz kaldığı, yapılacak faaliyetlerin belirlenmesinde zorluklar çekildiği bilinmektedir. Merkezi yönetime bağlı yerel yönetimlerin bile bazı konularda desteğe, işbirliğine, farklı görüşlere ihtiyaç vardır. Ülkemizde yerel yönetim örgütlenmelerinin en önemlisi olan belediyelerin bile yetersiz kaldığı noktalar olabilmektedir. Halkın nabzını tutmak, istekleri doğrultusunda uygulamalar geliştirmek, sosyal açıdan kenti geliştirecek öne taşıyacak projeler geliştirmek için bir destekçiye, ortağa yani sivil toplum kuruluşlarına ihtiyaç duyulmaktadır. Bizler de en kısa zamanda belediye meclisine bu konuyu taşıyarak, kent konseyi kurmak istiyoruz. Bu anlamda projelerimizi daha kısa sürede hayata geçirmeyi düşünüyorum.  



Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


Alim Genç: Kırılgan gruplara yönelik hayata geçirdiğimiz küçük projemiz bulunmaktadır. Engelli vatandaşların maddi durumları sanıldığı gibi iyi değil. Devletin vermiş olduğu aylık yeterli değildir. Bizler de maddi konuda destek olmak için geçmiş dönemlerinden süre gelen su faturalarına %50 indirim yaptık, bir nebze de olsa destek olmak istedik. Ayrıca geçmiş dönemde engelli çocuklar ve gençler için valilik ve diğer kuruluşlarla işbirliği içinde yapılmış olan (EDES) sosyal projemizin tekrar hayata geçirilmesi için izin ve ödenek verilmesini istiyorum. Bu çocukların ve gençlerin sosyal yaşamda daha verimli olması ve özgüven duygusu kazanması için çaba sarf edilmesi gerekmektedir.


Yoksul kesimler için de belediyemizin imkânları dahilinde zaman zaman gıda, erzak desteği vermekteyiz. Komşumuz açken bizler tok yatamayız. Bu konuda gerçekleştirmeyi düşündüğümüz en önemli projemiz, mobil gezici sıcak yemek istasyonu. Bunun için de araç desteğine ihtiyacımız olacaktır.  


Kırılganlık bakımından en önde gelen grubu ev ve bakım hizmetinde olan kadınlar oluşturmaktadır. Bu kadınların kırılganlıklarının en önemli kaynağı ise, mensubu bulundukları hanelerde çalışan diğer fertlerin gelirlerine olan bağımlılıklarıdır. Kadın özeldir, birine bağımlı olarak yaşaması onların en büyük kırılganlığını oluşturur. Bu bağlamda salgın bittiğinde kadınlara yönelik mesleki kurslar açmayı düşünüyoruz. 


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz?


Alim Genç: En önemlisi, kullanma suyuna arıtma tesisi kurmaktı. İhale aşamasına gelindi, ancak bazı prosedürler yerine getirilmediği için şikâyet olduğundan ihale iptal edildi. Belediye olarak gerekli girişimlerde bulunarak ve izinleri alarak olumlu cevap almış bulunmaktayız. Bu konuda en kısa zamanda tekrar ihaleye çıkılarak su arıtması yapılacaktır. Belde halkının da en önemli talebi budur. Evlerde akan kullanma suyu içilememektedir. Mahallelerde akan çeşme suyu ya da hazır su kullanılmaktadır. Mahallelerdeki çeşme suyu da yeterli gelmemektedir. Bu çeşme suları için su tahlilleri yaptırdık ve içilmesinde sakınca olmadığını teyit ettik. Ancak şikâyete konu olan, evlerde akan sudur. Kullanma suyumuzun demir oranı çok yüksek olduğundan makinelerin bozulduğu yönünde şikâyetler alıyoruz. Benim vatandaşım senelerdir taşıma suyu kullanıyor. Bu nedenle öncelikli hedefimiz, bu arıtma tesisini kurmak.  


Belediye imkânlarıyla ilk olarak kullanma suyu tesisinin kurulacağı alana su deposu yapılacaktır. (Yapım çalışmalarıyla ilgili fotoğraf aşağıdadır.)








SU DEPOSU YAPIMI FOTOĞRAFI:


İkinci hedefimiz, içerisinde nikâh ve düğün salonu, spor salonu bulunan sosyal ve kültürel tesis yapmak. Aile kutsaldır, yuva kurmak her gencin hayalidir. Genç kızlarla konuştuğumda, benden ne istiyorsunuz diye sorduğumda ilk olarak nikâh ve düğün salonu istediler. Geçmiş dönemde yapılmış olan derme çatma, içerisinde bir şey bulunmayan açık garaj görünümlü düğün salonunu yıkıp daha geniş kapsamlı tesis kurarak evliliği düşünen gençlerin hayalini gerçekleştirmek, onların mutluluğuna mutluluk katmak istiyorum.  


Ayrıca tesisin içine gençlerin spor imkânlarından yararlanabilmesi için kapalı spor salonu ve sosyalleşebileceği gençlik merkezi yaparak gençlerin sosyal faaliyetlerine yardımcı olmak istiyoruz. Gençlere kötü alışkanlıklardan uzak, güzel, sağlıklı bir yaşam sunmak bizim işimiz, görevimizdir. Sadece gençler mi? Tabi ki hayır. Her kesimden vatandaşa da sağlığı için spor yapabilme imkânı sağlanmış olacaktır.


Üçüncü hedefimiz, kadınların çalışabileceği 200 kişilik tekstil fabrikası kurmak veya kurdurmak. Ülkemizdeki kadınların maruz kaldıkları eşitsizliklerin kaynağı büyük ölçüde yapısaldır. Kadınların işgücüne katılım oranı ise, erkeklere göre düşüktür. Bunun en önemli sebebinin ev ve bakım işleri olduğu ve bu konuda hane içinde iş yükünün paylaşımında ciddi bir eşitsizlik olduğu görülmektedir. Ayrıca salgın kapsamında ülkemiz ekonomik sıkıntılar yaşamaktadır. Bu da vatandaşın cebine yansımaktadır. Geçim sıkıntısı yüzünden de kadınların çoğu günlük iş aramaktadır. 

   

Kadınlar için ne yapsak azdır. Kadınlara yönelik öncelikli hedefimiz, istihdam sağlamak amacıyla 200 kontenjanlı tekstil fabrikası kurmak. Ailesine maddi katkı sağlamak ve sosyal güvence sahibi olmak kadınların kendi ayakları üzerinde durmasına, özgüvenlerinin artmasına destek olacak.  


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var?


Alim Genç: Belediye hizmet binasını yenilemek ve yerleşmek. Geçmiş dönem belediye başkanı zamanında yapılan ancak maddi imkânsızlıklar nedeniyle bitirelemeyen, sadece kaba inşaatı ve mantolaması tamamlanmış olan yeni belediye hizmet binasını bitirmeyi hedefliyoruz. Şu an ihale süreci çalışmaları yapılmaktadır. Hizmet verdiğimiz bina 20 yıldır kullanılmakta ve artık ihtiyacımızı karşılayamamaktadır. Merkezi bir yerde de değildir. Yeni binamız hem merkezi yerde hem de ihtiyacımıza cevap verecek genişliktedir. 

 

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


Alim Genç: Geçmiş dönemlerden gelen birikmiş borçlardan dolayı hizmetlerimizi imkânlar dahilinde yapabiliyoruz. Ayrıca iktidar partisi engelleri yüzünden bazı projelerimizi de henüz gerçekleştiremedik.      

  

Kurumsal Tanıtım


Logomuz:

C:\Users\lenovo-nb\Desktop\logo.png



Çalışan Sayısı:


Memur: 13

Sürekli işçi: 3

Personel şirketinde çalışan: 21


Bütçe: 2021 yılı bütçesi 6.900,000 TL


Öncelikli Stratejik Hedeflerimiz:


Beldede yaşayan vatandaşların hayat standartlarını yükseltmek, gelecek nesillere daha yaşanılabilir bir Saltukova bırakabilmektir. Bu doğrultuda çevre kirliliğinin önüne geçilmiş, kaçak yapılaşması bulunmayan, planlı gelişen bir Saltukova oluşturarak geleceğin cazibe merkezi olan beldeyi imar etmektir.


4.200 nüfuslu belde belediyesi olduğumuz için belediye bünyesinde iki tane müdürlük oluşturulmuştur. Yazı İşleri ve Mali Hizmetler Müdürlüğü ve bu müdürlüklere bağlı birimler aşağıda gösterilmiştir.


Yazı İşleri Müdürlüğü’ne Bağlı Birimler: Zabıta Memurluğu, İtfaiye Memurluğu, Fen İşleri Birimi, Su İşleri Birimi, Trafik Memuru.


Mali Hizmetleri Müdürlüğü’ne Bağlı Birimler: Tahsildar, memur.



Alim Genç


İlkokulu Temenler Köyü’nde, Oortaokulu Çaycuma’da okudu. 1989-1990 yıllarında askerlik görevini tamamladı. Askerlikten sonra 27 yıldır Saltukova’da esnaflık yapmaktayken 31 Mart 2019 yerel seçimlerinde CHP’den aday olup Saltukova Belediye Başkanı seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler