"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Vasfi Kurdoğlu: Bütün projelerimizi hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz

  • 15 Şubat 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Vasfi Kurdoğlu: En büyük şanslarımızdan birisi, il belediyemizin de bizden olması. İlçemize lazım olan araç gereci kısa süre içerisinde il belediyemizden temin edebiliyoruz ve halkımıza hizmeti hemen götürebiliyoruz. İşbirliği yaptığımız bir proje şimdilik yok, ancak gerekli araç, cenaze işleri vb. gibi konularda il belediyemizin bizden olmasını çok değerli buluyoruz. Sayın Demirhan Elçin’e de buradan teşekkür etmek istiyorum.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


Vasfi Kurdoğlu: Vatandaşların temel haklarını savunan, koruyan ve bu yönde yapılan tüm STK faaliyetlerinde yer alıyoruz. Aktif bir kent konseyimiz bulunmamakta, ancak en kısa süre içerisinde kent konseyimizi oluşturup çalışmalar yapmayı planlamaktayız.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


Vasfi Kurdoğlu: Kapımızı vatandaşlara her zaman açık tutuyoruz, çünkü biz hizmet için varız. Herkese eşit şekilde hizmet etmeye çalışıyoruz. Kim olursa olsun, bir vatandaş beni 7/24 arayabilir. Ne sorunu varsa dinlerim, gereken hizmeti vermeye çalışırım. Bu yüzdendir ki, vatandaşların her zaman yanında olmaya gayret gösteriyorum. En büyük projem, tüm vatandaşlara günün hangi saati olursa olsun yanlarında olduğumu hissettirmek.

 

Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz?


Vasfi Kurdoğlu: En önemli seçim vaatlerim; çay fabrikası, belediye hizmet binası, taziye evleri, yeni otogar, kreşler, yürüyüş yolu, hayvan bakımevidir. 


Satıcılarının %90’ı kadınlar olan köy pazarımız vardı, ancak üstü kapalı değildi, yağmurlu havalarda sıkıntı yaşanıyordu. Göreve gelir gelmez, kapalı köy pazarımızı hayata geçirdik ve kadınların yağmurlu havalarda ıslanmayacakları, hava şartlarından etkilenmeyecekleri bir köy pazarını ilçemize kazandırdık.


Yaklaşık 25 yıllık bir kapalı halk pazar alanımız vardı, yoğun kar yağışının ardından yıkıldı, ancak kısa süre içerisinde yeni bir kapalı halk pazarını ilçemize kazandırdık.


İlçemizde kapalı pazar olarak adlandırılan atıl bir bölge vardı, yıllarca bir çivi bile çakılmamıştı, restorasyon çalışması yaparak bölgeyi mükemmel bir görüntüye kavuşturduk ve ilçe halkının uğrak adresi yapmayı başardık.


Hayvanseverlerin yoğun talebi olan bir projeyi de hayvanseverler ve sanatçı dostlarımızla gerçekleştirdik. “Nero” adını verdiğimiz hayvan bakımevinde sokak hayvanlarının kısırlaştırma, tedavi ve bakım işlemlerini gerçekleştiriyoruz ve 120 patili dostumuzu da misafir ediyoruz.


Her belediye başkanının seçim vaatlerinde yer alan, bizim de seçim vaatlerimizin arasında bulunan, ilçemiz için çok önemli bir sosyal proje olan “Dere Boyu Yürüyüş Yolu” projesini hayata geçirdik. Halkımızın dinlenip nefes alacağı, dere sesiyle huzur bulacağı harika bir alanı ilçeye kazandırmanın sevincini yaşıyorum. 


En önemli vaatlerimiz arasında bulunan çay fabrikasını da hayata geçirdik ve Arhavi çayını ilk etapta paketleme olarak üretmeye başladık. Ancak üzülerek söylemeliyim ki, gerekli desteği göremediğimizden ve pandemi döneminden dolayı fabrikamız kapanma aşamasına geldi. Buradan da tüm belediye başkanlarıma seslenmek istiyorum Belediyemizin ürettiği Arhavi çayını lütfen belediyelerimizde içsinler. 


Sosyal belediyecilik anlamında çok önem verdiğim bir projeyi hayata geçirdik. İlçemizde dünyaya gelen bebekler ve aileleri için “Yeni Umutlara Merhaba” adı altında, içerisinde biberonundan battaniyesine kadar 14 ürünün bulunduğu koliyi ailelerin bizzat evlerine giderek takdim ediyoruz.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var?


Vasfi Kurdoğlu: Yeni otobüs terminalinin hazırlıklarına başladık ve projeyi en kısa süre içerisinde hayata geçirmeyi planlıyoruz. Taziye evleri, belediye hizmet binası, kreşler önem verdiğim projeler arasında yer alıyor. Seçim öncesi söz verdiğimiz gibi, bütün projelerimizi hayata geçirmek için var gücümüzle çalışıyoruz. 


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


Vasfi Kurdoğlu: Kısıtlı belediye bütçemizle projelerimizi gerçekleştirirken ve vatandaşa hizmet götürürken yaşadığımız en büyük zorluk, maddi sorunlar. Küçük belediyemizin büyük borçları var ne yazık ki. Muhalefet belediyesinin zorluklarından birisi de İller Bankası payı kesintilerinin fazla olması. Diğer büyük sorunlarımızdan biri de SGK vb. kamu kurumlarından gelen hacizler. Bütün her şeyimiz bloke ediliyor, ama bunu iktidar belediyesinde göremezsiniz, ne kadar borcu olursa olsun bir işlem yapılmıyor. Benden olmayanlar hizmet edemesin anlayışının bir an önce son bulmasını umut ediyorum.



Belediye Kurumsal Bilgiler


Belediyemizde Zabıta Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Su İşleri Müdürlüğü, İmar Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Satınalma Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Emlak Müdürlüğü, Evlendirme Müdürlüğü, İnsan Kaynakları Müdürlüğü, Halkla İlişkiler ve Sosyal İşler Müdürlüğü bulunmaktadır.


Personel: Belediyemiz 1 başkan, 1 başkan yardımcısı, 15 memur, 21 daimi işçi, 73 personel şirketi çalışanı olmak üzere toplam 111 çalışanıyla hizmet vermektedir.


Bütçe: 20.925.450,17 TL


Öncelikli Stratejik Hedeflerimiz: 


İlçenin kültür ve tarihini yansıtan, sürdürebilir kent estetiğini sağlamak.

İmar uygulama ve denetim süreçlerini etkin yönetmek.

İlçemizin turizm potansiyelini geliştirmek.

İlçenin ekonomisine ve istihdamına katkı sağlamak. 

Cenaze hizmetlerini etkin şekilde yürütmek.

Toplum düzenine yönelik ruhsatlandırma ve denetim faaliyetlerini eşit, adil, tarafsız bir şekilde yönetmek.

Kurumsal bilgi teknoloji altyapısını geliştirmek.




Vasfi Kurdoğlu 


Trabzon Lisesi’ni bitirdi. 1971 yılında SSK Ulus Hastanesi’nde memuriyete başladı. 1976 yılında Gazi Üniversitesi Ankara Devlet Mühendislik Mimarlık Akademisi’nden İnşaat Mühendisi olarak mezun oldu. Aynı yıl SSK İnşaat Daire Başkanlığı’na İnşaat Mühendisi olarak atandı. Konut Kesit ve İhale Fen Heyeti’nde müdür yardımcılığı, Ankara Büyükşehir Belediyesi Asfalt İşleri’nde şube müdürlüğü, Ankara Büyükşehir Belediyesi metro şantiyesinde kontrol amirliği yaptı. 


1994 ve 1999 yılında Arhavi Belediye Başkanı seçildi. 2002 yılında Samsun Gübre Sanayi Genel Müdürü oldu. 2005 yılında Türkiye Gübre Sanayi Müdürlüğü’nden emekli oldu. 31 Mart 2019 tarihinde CHP Arhavi Belediye Başkan adayı oldu ve üçüncü kez Arhavi Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.


Önerilen Haberler