"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Fatih Gürbüz: Foça’nın turizmdeki hedefini yeniden belirleyeceğiz

  • 22 Şubat 2021


Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Fatih Gürbüz: İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle yerel seçimlerin ardından birçok ortak çalışma gerçekleştirdik ve birlikte çalışmaya devam ediyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ve Sayın Tunç Soyer’in fikirleri ve bakış açısı, Foça için de uyumlu. Stratejik çalışmaların yanı sıra genel yaşam hizmetleri de İzmir Büyükşehir Belediyesi’yle birlikte gerçekleştirilmektedir.


- 58 milyon TL ihale bedeliyle Foça’nın içme suyu hattı komple değişiyor.

- Eksik olan bölgelerde üstyapı çalışmaları seçimden hemen sonra başladı.

- Üstyapı çalışmaları içerisinde köylerimize yaya kaldırımları yapımı, ana yollarda yol genişletme çalışmaları bulunuyor.

- Büyük önem verdiğimiz CİTTASLOW olma yolunda İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin desteğiyle ilerliyoruz.


İlçenizde STK’larla işbiliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


Fatih Gürbüz: Kent konseyi, ilçemizdeki en önemli oluşumlardan bir tanesi. Geniş katılımlı olmasını ve tüm STK temsilcilerinin içinde yer almasını özellikle istedik ve destekledik. Kent konseyi bünyesinde bulunan tüm alt konseylerle ve çalışma gruplarıyla ortak çalışmalarımızı mutlaka güçlendireceğiz. 


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


Fatih Gürbüz: Evde bakım hizmeti ve sosyal market hizmeti veriyoruz.



Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


Fatih Gürbüz: Foça sadece ülkemizde değil, tüm dünyada bilinen ve sevilen bir yer. Dünyada da bilinirlik varsa, vaatler ve çalışmalar daha önemli oluyor. Seçim döneminde anlattığım tüm hedefler yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalardan oluşuyordu. Hedeflerimizi gerçekleştirmemiz için öncelikle eksikleri tamamlamamız gerekmektedir. Örneğin, merkezde yaşanan su ve kanalizasyon sorununu tamamen ortadan kaldırdığımızda köylerimizdeki tarım hedeflerimizi gerçekleştireceğiz. Birbirinden güzel ve çok önemli köylerimiz var. Gerenköy’ün ve Bağarası’nın verimli topraklarından çıkan domatesi ve üzümü daha verimli değerlendireceğiz. Sürdürülebilir bir yaşamla maddi kazancı da yükselteceğiz. Foça’nın turizmdeki hedefini yeniden belirleyeceğiz. Bu, bizim birinci önceliğimiz. Koruma amaçlı imar planı hazırlamak listemizin başındaydı ve bunu gerçekleştiriyoruz. Çocuklar için alanlarımızı büyütmek istedik ve bugüne kadar 20’den fazla oyun parkı yaptık. Kadınlar için üretim ve kazanç alanı yapmak istedik, iki tane kadın üretici pazarı kurduk.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


Fatih Gürbüz: İlçemizin turizm master planını hazırlamak için çalışacağız. Bu bize turizmde yeni hedefler konusunda yardımcı olacak. Esnafımız ve halkımızla birlikte tamamlayacağız.


Foça’nın 12 İyon kentinden biri olması nedeniyle arkeolojik önemini tüm dünya biliyor, ilçemizde bir müze olması için çalışmalarımız devam ediyor.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


Yazlık bölgelerdeki en önemli sorunlardan biri, yaz ve kış nüfusu arasındaki büyük fark. 6 ay boyunca ortalama 30.000 kişiye, diğer aylarda ortalama 100.000 kişiye hizmet ediyoruz. Yaz aylarında bu sayı 200.000’e ulaşıyor. Belediyemizin gelirlerinin bu kapsamda düzenlenmesi en büyük isteğimiz.




Foça Belediyesi Kurumsal Yapısı 


Belediye Meclisi

Belediye Encümeni

Başkan Yardımcıları

Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Kent Konseyi, Hukuk İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Ruhsat ve Denetim Müdürlüğü, Veteriner İşleri Müdürlüğü, Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Kreş Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Bağkent Ltd. Şti.


Çalışan sayısı: 282 

(43 memur, 65 kadrolu işçi, 174 Bağkent şirketi işçisi)


2021 Yılı Bütçesi

Gider: 79.725.000.00 TL

Gelir: 79.725.000.00 TL




Amacımız ve Hedeflerimiz:


Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla modern ve kaliteli hizmet sunmak.

Daha etkin bir kurumsal yapı için yönetim ve hizmet verimliliğinin artırılması. 

İlçe yönetiminde katılımcılığın artırılması, tanıtım ve halkla ilişkilerin sürekliliğinin sağlanması.

Güçlü ve sürdürülebilir mali yapı.

Kurumsal kapasiteyi artırmak.




Fatih Gürbüz


Ege Üniversitesi Turizm İşletme Bölümü’ndeki eğitimini yarıda bırakmak zorunda kaldı. Erken yaşta ticaret hayatına başladı. Hâlen Foça’da işletmecilik yapmaktadır. Sırasıyla CHP Gençlik Kolları, Foça Kent Konseyi Gençlik Meclisi Başkan Yardımcılığı, CHP Foça İlçe Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu. Sekiz yıl belediyecilik yaptı. Altay, Gençlerbirliği, Göztepe ve Foça Belediyespor Kulübü’nde forma giydi. Evli ve 3 babasıdır. 



Önerilen Haberler