"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mustafa Doğan:Birlikte üretip birlikte paylaşma bilincini yeniden oluşturmak istiyoruz

  • 22 Şubat 2021



Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Mustafa Doğan: Herhangi bir il ya da büyükşehir belediyesiyle işbirliğimiz yoktur.


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


Mustafa Doğan: Kent konseyimiz yoktur. STK’larla uyumlu bir iletişimimiz ve bilgi alışverişimiz vardır. KOP (Konya Ovası Projesi) ve MEVKA (Mevlana Kalkınma Ajansı) ile proje hazırlama aşamasındayız. Yine beldemizde ve ilçemizde bulunan STK’larla uyumlu çalışmalarımız olmuştur.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


Mustafa Doğan: Pandemi sürecinde maddi/manevi desteğimiz devam etmiştir ve edecektir.


Yardıma muhtaç 350’e yakın aileye erzak, maske, dezenfektan, gıda ve temizlik malzemesi yardımı yapılmıştır ve yardımlarımız devam edecektir. Kırılgan gruplar önceliğimizdir. Toplamda 13 öğrenciye uzaktan eğitim sürecinde tablet yardımımız olmuştur ve devamı gelecektir. 25 üniversite öğrencisine burs imkânı sağlanmıştır. Öğrenciler için moral yemekleri düzenlenmiştir.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz?


Mustafa Doğan: Emeği ve doğayı değersizleştiren, sermayenin tükettiği imece ve birlikte üretip birlikte paylaşma bilincini yeniden oluşturarak dayanışmayı sağlamak, doğayı korumak, yıllardır kullanılmayan topraklarımızı hep birlikte ekip çiftçiye katma değer yaratarak insanları sağlıklı gıdayla buluşturmak ve üreticiden tüketiciye toplumsal dayanışma oluşturmak, vatandaşlara istihdam yaratmak, kadın kooperatifi kurarak üretilen ürünlerin pazarlanmasını sağlamak vaatlerimizin en başında gelenlerdi.


Bu hedef doğrultusunda 20 yıldır ekilmeyen 60 dönüm belediye arazisine nohut ekildi. İmece usulüyle şenlik havasında hasat yapıldı. Nohut satışından elde edilen gelir, öğrencilere burs olarak verildi. Beldemizde üretimi teşvik etmek amacıyla 1.5 tona yakın nohut, 1 tona yakın da Atalık siyez buğdayı vatandaşlara ücretsiz dağıtıldı.


Kadın kooperatifi kurduk, ürünlerimizi e-ticaret yoluyla pazarlamaktayız. Kadınların ürettiği ürünlerin büyükşehirlerimizde bulunan “Halk Market”lerde satılabilmesi için genel merkezimizden ve büyükşehir belediye başkanlarımızdan destek bekliyoruz.


Gençler için spor kulübümüzü kurduk, her türlü spor aktivitesine imkân sağlanacak. Elimizden geldiğince gençlere spor malzemeleri temin ettik.


Esentepe Mahallesi’nde yıllardır sorun olan içme ve sulama suyu için hayırsever bir vatandaş aracılığıyla yaklaşık 3 milyon TL tutarında yatırım yapıldı, su sorunu çözüldü.


Belediyemizin düğün salonu ve kapalı otoparkı tekstil atölyesine dönüştürüldü. Şu an 120 kişi çalışmaktadır. Pandemi sürecinde günde yaklaşık 100.000 maske üretimi gerçekleşmiştir. Üç maskenin dağıtılamadığı ve bulunamadığı dönemde başta kardeş ve komşu ilçelerimiz (Gazipaşa, Ermenek, Sarıveliler, Alanya, Muratpaşa, Torbalı, Yenişehir, Mezitli) olmak üzere sağlık emekçilerine ve tüm vatandaşlara toplamda 100.000’e yakın ücretsiz maske dağıtımı yaptık.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var?


Mustafa Doğan: Tarihi su değirmenini yeniden canlandırarak Atalık buğdayların öğütülmesini ve halkın sağlıklı gıdaya doğrudan ulaşmasını sağlamak. Tarihi su değirmeninin yaklaşık 250.000 TL tutarındaki restorasyonu, hayırsever vatandaşların yardımıyla son aşamasındadır. Vatandaşlara 1.5 tona yakın siyez buğdayı ücretsiz dağıtılmıştır. En kısa sürede Atalık tohumlardan oluşan tohum bankası kurmayı hedefliyoruz.


Gülpazar Mahallesi’nde mezarlık alanının tam ortasında Büglü Baba Türbesi (Karaman oğulları Beyi Nure Sofu Sultan’ın komutanı olduğu rivayet edilmektedir) bulunmaktadır. Bu türbenin yakınlarında yüzyıllardır çıkan, cilt hastalıklarına iyi geldiği bilinen şifalı çamur bulunmaktadır. Bu çamur Evliya Çelebi’nin Seyahatname adlı eserinde geçmektedir. Çamur kaynağında uygulandığı takdirde cilt hastalıklarına iyi gelmektedir. Çamurla ilgili bağımsız laboratuvarlar tarafından 4 adet rapor elimizde mevcuttur. Peloid/termal çamur olarak bilinen çamurda raporlara göre yüksek miktarda magnezyum, sodyum, kalsiyum, kükürt ve potasyum bulunmaktadır. Çamurun mantar, egzama, sedef, frengi, tuzlu balgam gibi birçok hastalığa iyi geldiği tespit edilmiştir Büglü Baba Sultan Türbesi’ne tedavi amacıyla gelenler için çamura yakın bir bölgede bungalov evler yapılacaktır. İnsanların hem konaklayabileceği hem de şifa bulabileceği bir bölge oluşturulacaktır. Aynı zamanda beldemizin tanıtımı için de bir fırsat olacaktır.


Atıl durumda olan eski karakol binamız hayırsever bir vatandaşın yardımıyla restore edilerek kadın kooperatifine verilecektir. Hibe destekleri konusunda yardımcı olunacaktır. Yine hayırsever bir vatandaşın yardımıyla atıl durumda olan tarihi lise binası restore edilerek kültür ve eğitim müzesine dönüştürülecektir.


Kardeş belediyemiz Muratpaşa Belediyesi’nin desteğiyle Çukurbağ Mahallesi’nde sosyal tesis binası inşa edilmektedir. Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’a desteklerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.


Kardeş belediyemiz Torbalı Belediyesi, belediyemize makam aracı tahsis etmiştir. Aynı zamanda Atatürk heykeli hediye etmiştir. Torbalı Belediye Başkanı İsmail Uygur’a desteklerinden ve yardımlarından dolayı teşekkür ederiz.


Hayırseverlerin yardımıyla beldemizde park ve yeşil alanlar yapılmaktadır.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


Mustafa Doğan: Bütün zorluklara ve engellemelere rağmen vatandaşlara hizmet etmekten ve yeni yatırımlar yapmaktan vazgeçmedik. Göktepe, 2.122 nüfuslu küçük bir beldedir. Bu doğrultuda tek gelirimiz, İller Bankası’nın nüfusa oranla verdiği paradır. Gelen paranın da %50’ye yakını borçlardan dolayı kesilmektedir. Her şeye rağmen milli mücadele azmiyle çalışmaktayız. Hep birlikte üretip, hep birlikte paylaşmak için vatandaşımızın devamlı yanındayız.


Belediye Tanıtımı


Göktepe Belediyesi; Yazı İşleri, Fen İşleri, Muhasebe, Tahsilat ve Zabıta birimi bulunan, 20 çalışanıyla hizmet veren ve İller Bankası’ndan gelen aylık ödeneği haricinde geliri bulunmayan küçük bir belde belediyesidir. 


2020 yılı bütçesi bütün gelirler dahil 1 milyon 100 TL olmuştur.


Öncelikli Stratejik Hedefler: 


Kırsal bir bölge olduğumuz için hayvancılığın ve tarımın
geliştirilmesi, kalkınma ajanslarının verdiği hibelerle gençlere
yönelik teknoloji sınıfları ve kütüphaneler oluşturulması, istihdamın
artırılması ve tersine göçün oluşması öncelikli hedeflerimiz
arasındadır.





Mustafa Doğan

Göktepe Belediye Başkanı


Trakya Üniversitesi Eğitim Yüksekokulu’nu bitirdikten sonra Mardin’de dört yıl öğretmenlik yaptı. Daha sonra 6 yıl Sarıveliler ilçesinde (Adiller) yöneticilik görevinde bulundu. 2000 yılında Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği bölümünde lisans eğitimini tamamladıktan sonra Ermenek Fikret Ünlü YİBO’ya Kurucu Müdür olarak atandı. 15 yıl bu görevi yürüttü. 2015 yılında Alanya’ya atandı. 2019 yılı yerel seçimlerinde aday olması münasebetiyle öğretmenlik görevinden istifa etti ve seçimler sonucunda Göktepe Belediye Başkanlığı’nı büyük bir farkla kazandı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.








Önerilen Haberler