"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

İsmail İnam: İmkânlarımız ve bütçemiz dahilinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz

  • 8 Şubat 2021



Belediyenizin il/büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


İsmail İnam: Belediyemizin il ve büyükşehir belediyeleriyle işbirliği yoktur. Ankara Yenimahalle Belediyesi’yle kardeş belediye olmak için gerekli kararlar alınmış, ancak pandemiden dolayı çalışmalara başlanamamıştır.  


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


İsmail İnam: STK’larla işbirliği çalışmalarımız yoktur. Kent konseyimiz bulunmamaktadır. Belde belediyesi olmamızdan dolayı ve bütçemizin kısıtlı imkânları sebebiyle STK’larla katılıma yönelik işbirliği çalışmalarımız bulunmamaktadır. Belediyemizin imkânları dahilinde bayramlarda ve özel günlerde sosyal aktiviteler yapılmaktadır.   


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


İsmail İnam: Yoksullara hiçbir ayrım yapılmaksızın gereken her türlü yardım yapılmaktadır. İşsiz gençlere beldemizdeki mevcut organize sanayi fabrikalarında iş olanağı sağlıyoruz. Beldemizdeki tüm yaşlı vatandaşlara yardım ediyoruz. Çocukların eğlenebilmesi için çocuk bahçelerine ve okullara yardımcı oluyoruz.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz?


İsmail İnam: 


1- Arıtma tesisi (tamamlandı) 

2- Halı saha (tamamlandı) 

3- 23 kişilik otobüs (tamamlandı) 

4- 13.500 metrekare çift yönlü yaya-bisiklet-araba yolu (tamamlandı) 

5- Hoş geldin bebek projesi (devam ediyor) 

6- Yeni yaşam park alanı (voleybol ve basketbol sahası, yeşil alan ve spor egzersiz araçları içinde, tamamlandı) 

7- Üç adet çocuk parkı (tamamlandı) 

8- 600 metrekare alan içinde çok amaçlı salon (düğün, nişan vb. amaçlarla kullanılan tesis, tamamlandı)


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var?


İsmail İnam: Doğalgazın beldemize getirilmesi, sağlık ocağı inşası, suni futbol sahasının yapılması, küçük sanayi sitesinin yollarının tamamlanması.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


İsmail İnam: Çok önemli sorunlarla karşılaşmadık. Gelir kaynaklarımız kısıtlı olduğundan kendi imkânlarımız ve bütçemiz dahilinde çalışmalarımıza devam etmekteyiz.

 






Perşembe Belediyesi


400 yıllık geçmişi olan Perşembe Belediyesi, 1990 yılında belediye olmuştur. Merkez, Hacıkadı, Sarıkadı ve Keçecioğlu Mahalleleri olmak üzere dört mahalleden oluşan bir yerleşim yeridir.


Nüfus: Belde nüfusu 2.684’dür. Beldeye bağlı köylerle birlikte ortalama toplam nüfus 20.000 civarındadır.


İdari Durumu: Beldemiz; Merkez, Hacıkadı, Sarıkadı ve Keçecioğlu Mahalleleri olmak üzere dört mahalleden oluşmaktadır.  


Sosyal Durum: Beldemizde yaklaşık 820 adet konut bulunmaktadır. Yapı yükseklikleri ortalama 3-4 katlıdır. Mahallelerde ortalama 2 katlıdır. İş imkânı olarak maden ocakları ve Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan fabrikalar, tarım-hayvancılık ve bahçe işleri sıralanabilir. 


Eğitim ve Kültür Durumu: Beldemizde bir adet anaokulu, bir adet lise ve bir adet ilkokul, bir adet ortaokul ve bir adet rehabilitasyon merkezi bulunmaktadır. Değişik zamanlarda Halk Eğitim Merkezi ve İşkur tarafından kurslar açılmaktadır. Beldemizde kültür tesisi bulunmamaktadır. Merkezimize yaklaşık bir kilometre uzaklıkta top sahası yer almaktadır.


Araç-Gereç Durumları: Belediyemizde 1 adet itfaiye aracı, 1 adet traktör, 1 adet çöp kamyonu, 2 adet kamyon, 2 adet iş makinesi, 1 adet kamyonet, 1 adet hizmet aracı, 1 adet cenaze aracı ve 1 adet midübüs bulunmaktadır.


Birimlerimiz: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Birimi, Zabıta Komiserliği ve Personel Şirket Müdürlüğü bulunmaktadır. 


Belediyemizde 5 memur, 6 belediye işçisi ve 8 şirket çalışanı hizmet vermektedir.


Bütçe: 4.150.000,00 TL.




İsmail İnam


İlkokulu Yazıbaşı Köyü’nde, Ortaokul’u Çaycuma ve Zonguldak 27 Mayıs Ortaokulu’nda, liseyi Zonguldak Mehmet Çelikel Lisesi’nde tamamladı.


1970 yılında Çaycuma nakliyat kooperatifinde işe başlayan İsmail İnam, 1974 yılında Yazıbaşı Köyü Kalkındırma Derneği Başkanlığı’na seçildi. Çaycuma Nakliyat Kooperatifi’nde muhasebecilik ve idarecilik yapan İnam, 1993 yılında emekli olduktan sonra serbest muhasebeci ve mali müşavir olarak iş hayatına devam etti. 


1977 yılında mahalli idareler seçimlerinde Yazıbaşı Köyü muhtarlığına seçildi. Bu görevi 1977-2009 yılları arasında 6 dönem sürdürdü. 


2000-2006 yılları arasında Çaycuma Tarım ve Kredi Kooperatifi Başkanlığı, 2001-2013 yılları arasında Çaycuma Ziraat Odası Başkanlığı görevlerinde bulunan İsmail İnam,  2014 yılı yerel seçimlerinde Perşembe Belediye Başkanlığı’na seçildi.





















Önerilen Haberler