"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Antalya’nın refah düzeyini yükseltmek ve yaşam kalitesini artırmak için gayret ediyoruz

Belediye Gazetesi


Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek


İNGEV tarafından yerel ölçekte insani gelişmede başarı gösteren büyükşehir belediyelerine yönelik gerçekleştirilen İGE-Büyükşehirler 2020 çalışmasında Antalya Büyükşehir Belediyesi olarak “İnsani Gelişme Ödülü”nde 5. sırada, “Sürdürülebilir Çevre ve Enerji” ile “Sosyal Yaşam” kategorilerinde de 3. sırada yer aldık. Çalışmalarımızın dikkat çekmesi ve ödüle layık görülmesi bizi çok mutlu etti. Bu ödül bize güç verirken motivasyonumuzu daha da artırdı.


Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün “Hiç şüphesiz ki Antalya dünyanın en güzel yeridir” sözlerine mazhar olan güzel Antalya için gece-gündüz demeden çalışıyor, hedeflediğimiz planlı, kurallı, kimlikli şehir inşa etmek için gayret gösteriyoruz. Antalya’da geleceğimizin teminatı olan çocuklar, kadınlar ve tüm vatandaşlar için yaşanılabilir bir şehir modeli oluşturmaya çalışıyoruz. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde yerelden kalkınma modeliyle kimseyi ötekileştirmeden hizmet ediyoruz. 


Seçimden önce söz verdiğimiz gibi, “Ben, sen, yok, biz varız. Biz birlikte yaparız” diyor ve Antalya’nın geleceğini ortak akılla şekillendiriyoruz. Tarım, turizm, ulaşım, imar, altyapı, şehircilik ve çevre konularına büyük bir hassasiyetle yaklaşıyor, sorunların tespiti ve çözümü noktasında azim ve kararlılık gösteriyoruz. 


5 yıllık görev süremiz boyunca hayata geçireceğimiz 79 proje için bütçemizin yarısını yatırıma ayırıyoruz. Bu süreçte ciddi bir borç ödedik. Tasarruf tedbirlerimizle birlikte ayırabildiğimiz her bir kuruşu yatırıma, Antalya için hizmete tahsis ediyoruz. Seçim öncesi söz verdiğimiz Halk Et, Halk Süt, öğrenciye bedava su gibi projelerimizi hızla hayata geçirdik. Halk Et Projesi’yle halkımızı uygun fiyatlı, kaliteli etle buluşturuyoruz. Halk Süt Projesi’yle geleceğimizin teminatı çocuklara her ay 8 litre süt yardımı yapıyoruz. Bu projelerimizde et ve süt ürünlerini yerel üreticilerimizden temin ediyoruz. 


Yerelden kalkınma hedefiyle tarıma ve üreticimize her alanda destek oluyoruz. Tohum, gübre, malzeme yardımları yapıyor, kapalı devre sulama sistemleri kuruyoruz. Çiftçi için alternatif gelir kaynakları oluşturuyoruz. Kadınları üretime teşvik ederek kooperatifleşmelerini sağlıyoruz. Korkuteli’de üretimden pazarlamaya her konuda desteklediğimiz KORKOOP üyesi kadınlar harikalar yaratıyor.


Özellikle pandemi dönemiyle birlikte sosyal projelere ağırlık verdik. Kimseyi aç ve açıkta bırakmamaya, ihtiyaç sahibi her vatandaşa ulaşmaya, dertlerine derman olmaya çalıştık. Söz verdiğimiz gibi, 19 ilçemize kreşler açıyoruz. Çölyak hastalarına glütensiz gıda desteği sağlıyoruz. Zor durumdaki yatalak hastalarımıza otomatik hasta yatağı yardımında bulunuyoruz. Mobil Kuaför Tırı’yla ilçe ilçe gezerek hizmeti vatandaşın ayağına götürüyoruz. 


Ulu Önder Atatürk’ün Cumhuriyeti emanet ettiği gençler için Atatürk Bilgi Eğitim Merkezleri’nde  5-6-7 ve 8. sınıflar için akademik branşlarda, lise son sınıf öğrencileri ve lise mezunları için de üniversite sınavına yönelik ücretsiz hazırlık kursları düzenliyoruz. Pandemi sürecinde eğitimlerine evde devam etmek zorunda olan ancak bilgisayarı olmadığı için EBA’ya ulaşamayan ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarına tablet yardımında bulunuyoruz. 


Engelliler, bizim gözbebeğimiz. Özel bireylerin sosyal yaşama katılımını ve istihdamını sağlayacak “Engelsiz Kafe”yi hizmete açtık. Türkiye’nin en büyüğü olan Engelli Rehabilitasyon Merkezi’nde özel bireyleri hayata hazırlıyor, engelli bireylerin sosyal hayata daha etkin katılmasına ve meslek sahibi olmasına yönelik çalışmalar yapıyoruz.


Sağlık hizmetlerimizi daha üst düzeye çıkarıyoruz. Bu kapsamda Antalya’ya modern teknolojiyle donatılan bir Aile Sağlığı Merkezi kazandırdık. Diş üniteleri bulunan, poliklinik hizmetlerinin de verileceği merkezde hemşerilerimize modern ve konforlu ortamda muayene ve koruyucu tedavi hizmetleri sunacağız.


Kültür-sanat projelerimizi ihmal etmiyoruz. Altın Portakal Film Festivali’ni özüne döndürdük. Piyano Festivali, Antalya Kitap Fuarı, HobiFest, Müzik Kentin Kalbinde gibi projelerimizle sosyal ve kültürel hayata katkı sunuyoruz.


Antalya’nın yararına olan projelere devam ediyoruz. 3. Etap Raylı Sistem, Doğu Garajı Nekropol Alanı ve Ticaret Merkezi Projesi, Kent Müzesi Kompleksi, Serik Kültür Merkezi, Gazipaşa Kültür Merkezi, Alanya, Kaş Kınık Toptancı Halleri gibi yarım kalan projeleri Antalya’nın yararına bitiriyoruz. Manavgat’a yeni bir toptancı hali kazandırıyoruz. 


Antalya’yı akıllı kavşak sistemleriyle tanıştırdık. İlk etapta iki kavşakta pilot uygulama olarak başladığımız projeyi şimdi 12 kavşağa daha uygulayacağız. Kavşak düzenlemeleriyle trafik sıkışıklığını rahatlatıyoruz. Ayrıca Antalya’yı çevreci elektrikli otobüslerle tanıştırmak için test sürüşleri başlattık. 


Hayvan dostlarımızı unutmadık. Sokakta yaşayan hayvanlar için yeni ve modern bir barınak yapıyoruz. Antalya’ya Avrupa standartlarında modern bir Sokak Hayvanları Bakımevi kazandırıyoruz. 42.000 metrekarelik alanda, doğayla iç içe hizmet verecek olan bakımevi 162 köpek ve 732  kedi kapasiteli olacak. Pandemi döneminde Antalya’nın dört bir yanına yerleştirdiğimiz besleme üniteleriyle can dostlarımızı aç susuz bırakmıyoruz.


Sürdürülebilir çevreye büyük önem veriyoruz, denizimizi gözümüz gibi koruyoruz. Türkiye’de 486 tane Mavi Bayraklı Plaj var. Bunun 206 tanesi Antalya’dadır. 206 Mavi Bayraklı plajımız ve beş tane marinamız var. Türkiye’de Mavi Bayraklı plaj sayısında birinci sıradayız. Kıyıların ve çevrenin korunmasına yönelik yaptığımız çalışmaların karşılığını hep beraber alıyoruz. 39 arıtma tesisimiz sorunsuz çalışıyor. Antalya’nın geleceği için Kültür ve Turizm Bakanlığı’yla işbirliği yaptık. Serik, Alanya, Beldibi-Göynük, Kemer atık su arıtma tesislerini bakanlıkla birlikte yeniliyoruz. Antalya’da denizin temiz kalması için çalışma başlattık. Antalya’yı deniz süpürgesiyle tanıştırdık.


ASAT Genel Müdürlüğü, planlı, kurallı ve kimlikli kent olma bilinciyle Antalya’nın altyapı sorunlarını ortadan kaldırmak için yoğun bir çalışma gerçekleştiriyor. 1 Nisan 2019’dan bu yana merkeze ve ilçelere 525.000 metre yeni içme suyu hattı, 120.000 metre kanalizasyon hattı, 52.000 metre yağmur suyu drenaj hattı kazandırdık. Altyapıya göreve geldiğimizden bu yana toplam 644 milyon 829 bin 995 TL’lik yatırım yaptık. 2021-2023 yılları arasında içme suyu, kanalizasyon, yağmur suyu, tarımsal sulama, atık su arıtma tesisleriyle diğer tesisler için toplam 2 milyar 484 milyon 656 bin TL’lik daha yatırım yapacağız. Antalya merkezindeki 30 yıllık asbestli boruları yeniliyoruz. Vatandaşlara dünya standartlarında sağlıklı içme suyu hizmeti sunuyoruz. 


Alanya, Gazipaşa, Akseki, İbradı ve Gündoğmuş’un evsel atıklarının bertarafını gerçekleştirecek ve çöpten elektrik üretecek Alanya Entegre Katı Atık Değerlendirme Bertaraf ve Enerji Üretim Tesisi’nin ilk bölümünü tamamladık. Alanya’nın çöp sorununu ortadan kaldıracak tesis, çöpten enerji de üretiyor. Arıtma çamurunu sorun olmaktan çıkaracak çevreci bir projeyi daha hayata geçiriyoruz. Fizibilite çalışmaları tamamlanan 250 milyon TL yatırım bedelli “Hurma Arıtma Çamuru Yakma ve Enerji Geri Kazanım Tesisi”yle arıtma çamurundan elektrik enerjisi üretilecek.


Sürdürülebilir temiz enerji kaynaklarına yatırım yapıyoruz. Belediye hizmet binasıyla Antalya Ulaşım A.Ş. binasına çatı tipi güneş enerji santralleri (GES) kuruyoruz. Kendi elektriğini üreten ve depolayan ilk belediye olacağız. Bu kapsamda Korkuteli’nin Bozova Mahallesi’nde yeni bir güneş enerjisi santrali kurduk. Yıllık 550 konutun elektrik enerjisini karşılayabilecek kapasitede olan proje, elektrik üretimine başladı.


Doğasıyla, tarımıyla, turizmiyle, sanayisiyle, yerelden kalkınmayla Antalya’nın refah düzeyini yükseltmek ve yaşam kalitesini artırmak için gayret ediyoruz. Antalya aşkımızla, azimle ve kararlılıkla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu kapsamda “Ben, sen yok, biz varız. Biz birlikte yaparız” diyorum, bize destekleriyle güç veren Antalyalılara teşekkür ediyorum. 






Önerilen Haberler