"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Gökhan Yüksel: Kartal’ın her bir mahallesini daha güzel yarınlara kavuşturmak için çalışıyoruz

  • 1 Mart 2021



İlçeniz endekste hangi kategori/kategorilerde yer aldı?


Gökhan Yüksel: Kartal’a artı değer katacak proje ve hizmetlerimiz, İnsani Gelişme Endeksi’nin “Çok Yüksek İnsani Gelişme Bölgesine (Yeşil Bölge) Geçen Belediyeler” kategorisinde yer almamızı sağladı.


Bu kategori başlıklarına giren alanlarda belediyenizde yapılan çalışmaları anlatır mısınız?


Gökhan Yüksel: Yer aldığımız kategori, içerik ve konu başlıkları anlamında çok sayıda bileşenden oluşuyor. Sosyal, ekonomik, eğitim, sağlık vs. alt başlıklarla belediyelerin faaliyetleri masaya yatırıldı. Projelerimizi 4 temadan oluşturduk: Kültür, spor, katılım ve doğa. İlçemizi geliştirecek projelerimizi ve çalışmalarımızı şu şekilde sıralayabiliriz:


İlçemize Değer Katan Yeni Projeler ve Güçlü Adımlar


Dünyanın ortak sorunu olan gelir ve fırsat adaletsizliği meselesi ilçemizde de öne çıkan başlıklardan biri. Yerel yönetim anlayışımızın bir parçası olarak ilçemizde kimsenin geride kalmadığı, ilçenin olanaklarından faydalandığı, ilçeye katıldığı bir yaşamı hedefliyoruz.  İlçemizin tümüne eşit biçimde hizmet götürmek için bu anlamda geride kalmış mahallelerimizi ön sıraya koyduk. 


İlçemizin ihtiyaçlarını belirledik, yatırım ve öncelik sıramızı oluşturduk, yola koyulduk. Pandemiye rağmen yaşamın her alanına dokunan projeleri hayata geçirdik. Pandemiyi gerekçe göstererek durmadık, daralan gelirimize ve kaynaklarımıza rağmen Kartal için çalıştık. 


İlçemizde özellikle genç nüfusun yoğunlaştığı mekânlara odaklandık. Bu alanları kapsayacak ve kaynaklarımızı verimli kullanacağımız projeleri önümüze koyduk. Kültür-sanat erişimi olmayan üç mahallenin (Yalı, Yunus ve Topselvi) faydalanabileceği bir kültür merkezini inşa etmeye başladık. Bu merkez yedi kattan oluşacak ve içinde çok amaçlı salonları, taziye evi, kütüphane, 11 adet atölye sınıfı, Kartal Akademi için de 11 adet sınıf yer alacak.


Sosyal dayanışma eksenli projemiz kapsamında gıda bankasının ve aşevinin yapımı devam ediyor. 


Spor Tesisleriyle Gelişen, Sağlık Bulan Kartal 


Spor gençlik için çok önemli, sağlık ve başarı için özellikle. Gençliğin umutsuzluk ve arayış içinde olduğu bir dönemde onlara nefes aldıracak projeler yapmak bizim görevimiz. İlçemizde sporun tüm branşlarında sporcular yetişmesi için gençliği sporla buluşturan mekânlara öncelik verdik. 


Kamusal alanları Kartallı gençler için hazırlıyoruz. Bu adımların hepsi, daha sağlıklı, toplum bilinci yüksek, güvende nesiller için.


Atalar Spor Tesisi’ni gençlerin faydalanacağı fonksiyonel bir spor tesisi olarak hizmete açtık.  Yakacık Spor Tesisi’ni İBB’yle işbirliği içerisinde donanımlı bir spor tesisi hâline getirmek için çalışmalara başladık. Karlıtepe Spor Tesisi için çalışmalara başladık. Dragos Su Sporları İskelesi’ni Kartal’a kazandırdık. Kartal’da daha önce görülmemiş bir spor hamlesini ortaya koyduk. 

Yeni Meydanlarla Buluşan, Nefes Alan Kartal


Meydanlar, kentlerin kalbidir ve hafızasıdır. Hem sosyal olarak hem de kent kimliği açısından çok özel mekânlardır. Kartal’a kent hafızası oluşturarak sembol meydanlar kazandırıyoruz. 


Yeni meydanlarımızı açtık, açıyoruz. Kartallılar meydanlarla buluşacak, ilçeyi daha çok hissedecek ve yaşayacak. 


Kent de yaşayan bir organizma olduğundan kente can verecek alanlar açtıkça, düşünsel ve sosyal hayat canlanır. Biz Kartal’da bu doğrultuda çalışıyoruz.


Devam eden projelerimizden oaln Eski Stat Meydanı’yla komşularımız rahat bir nefes alacak. Ayrıca Neyzen Tevfik Meydanı’nı İBB’yle işbirliği içerisinde yeniliyoruz. İlçemize ilham veren, eski başkanın adını taşıyan Mehmet Ali Büklü Meydanı’nı yeniden canlandırıyoruz. Yine ilçemizi sosyal ve kültürel olarak geliştirecek olan Uğur Mumcu Meydanı’nın büyük bölümü tamamlandı.


Komşu İletişim Saha Hareketiyle Kamu İletişiminde Yeni Vizyon


“Kartal İçin Sahada” diyerek Kartal’da bulunan tüm komşularımıza ulaşmayı hedefleyen güçlü bir iletişim çalışması başlattık.


Bu zorlu günlerde kamunun gücünü ve yerel yönetimin varlığını hissettirmek amacıyla bu yola çıktık.


Kartal’ın canlanma hareketini ilçenin sokaklarına da taşıdık. Sosyal mesafe ve hijyen kurallarına uyarak Kartal’ı sokak sokak dolaşıyor, yüz yüze yaptığımız görüşmelerde anketler yapıyor, ilçemizin sorunlarını tespit ediyor ve anında çözüm üretiyoruz.


Doğayla İç İçe Bir Kartal İçin Kolları Sıvadık


Kartal’ı yeşille mavinin buluştuğu bir köprü olarak gördük. Ormanlardan sahilimize tespit ettiğimiz alanlarda ilçemize nefes aldıracak projeleri hayata geçirdik. İlçemizde 35 metrekareden fazla yeşil alan oluşturduk. Bunun yanında 16 yeni parkı Kartal’a kazandırdık. İB’yle işbirliği yaparak yürüttüğümüz ve dört etap olarak planlanan “Aydos Kent Ormanı” projesinin birinci etap çalışmalarına başladık. 


Kartal’da Daha Güzel Yarınlar İçin Çalışıyoruz.


2020 yılının tüm zorlukları içerisinde bir yandan pandemiyle mücadelemizi sürdürdük diğer yandan projelerimizi tüm hızıyla hayata geçirdik. Bu yolda Sayın Ekrem İmamoğlu’yla tam bir uyum içinde çalışarak ilerliyoruz.


2021’de Kartal’a Can Verecek Çalışmalarımıza Tüm Hızıyla Devam Edeceğiz


Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nun belediye başkanlarımız için sıraladığı 7 ilke, bizlere yön vermeye devam ediyor. 2021 yılına dair umutluyuz, çünkü Kartal’ın her bir mahallesini daha güzel yarınlara kavuşturmak için çalışıyoruz.


2021 yılına dair umutluyuz, çünkü genciyle, yaşlısıyla, çocuklarıyla büyük ailemiz Kartal’da bu dayanışma ruhu oldukça inanıyorum ki, sırtımız yere gelmez.


2021 yılına dair umutluyuz, çünkü gençliğimizden güç alıyoruz. Şunu net bir şekilde ifade etmek isterim ki, bir yerde gençlik varsa orada umut var demektir.


Bu alandaki çalışmalarınızla ilçenizdeki yaşam kalitesinde nasıl bir fark yarattınız?


Gökhan Yüksel: İlçemizde yaptığımız çalışmalar, nasıl bir ilçe tasavvur ettiğimizin ve ilçemizde yaşayan komşularımızın yaşam kalitesinde nasıl bir fark ortaya koyduğumuzun da cevabını veriyor aslında. Projelerimizi oluştururken “katılımcı belediyecilik” anlayışını merkezimize aldık, bu yüzden komşularımızla iletişim bizim çok önem verdiğimiz bir konu oldu. Onların beklentilerine kulak vermek ve projeleri bu beklentiler çerçevesinde oluşturmak sanıyorum üzerinde en çok durduğumuz konulardan biriydi. Projelerimizin bir bölümünü tamamladık, bir bölümü için çalışmalarımız sürüyor. Projelere yönelik katılım yoğun. Bu durum, daha çok yeşil alan ve spor alanı, sosyal ve kültürel aktivite merkezleri, meydanlar, altyapı ve üstyapı hizmetleri ve parklar konusunda büyük bir eksiği giderdiğimizin ve komşularımızın yaşam kalitesine ne denli katkıda bulunduğumuzun da karşılığı oldu.


Yine endeks parametrelerine göre belediyenizin geliştirmesi gereken alanlar neler?


Gökhan Yüksel: İGE-İ 2020 Endeksi, ilçe belediyelerinin gelişim göstermesi gereken alanların başında sosyal kapsama, çevresel performans ve cinsiyet eşitliği alanlarının olması gerektiğini ortaya koydu. Kartal Belediyesi olarak iki maddeyle alakalı büyük bir atılım içerisinde olduğumuzu ve bu çalışma performansının her gün birkaç kademe daha arttığını, diğer maddeyle alakalı olarak gerekli adımları attığımızı ve çalışmalarımızı daha da yoğunlaştırdığımızı belirtebilirim.




Önerilen Haberler