"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Şeffaf yönetim anlayışımızla halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz

Belediye Gazetesi


Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş


İnsani Geliştirme Vakfı'nın “İnsani Gelişme Ödülleri-Büyükşehirler” projesi kapsamında 30 büyükşehir belediyesi arasında “Saydamlık ve Yönetişim” ve “Nitelikli Eğitim” alanlarında birinciliğe layık görüldük. Diğer birçok kategoride de dereceye girdik, ödüllerimiz oldu. 


Geçtiğimiz sene sonunda da Uluslararası Şeffaflık Derneği’nin ödülünü almıştık. 


Biz tüm bu ödülleri çok önemsiyoruz. Çünkü bu ödüller bir yandan yaptığımız çalışmaların takip edildiğini bir yandan da toplumumuzun aslında şeffaf bir yönetim anlayışına olan beklentilerini gösteriyor. Bizler göreve gelmeden önce şeffaf, katılımcı, hesap verebilir ve ortak aklı önceleyen bir yönetim anlayışıyla kentimizi yöneteceğimize dair Ankaralılara söz vermiştik. Bu sözümüzü tutmanın mutluluğunu yaşıyoruz. 


Seçimleri kazanmamızın hemen ardından bir genelge yayınlayarak Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin tüm ihalelerini canlı yayınla sosyal medya hesaplarımızdan paylaşma kararı aldık. Bugüne dek 1.500’e yakın ihale canlı yayınla halkımızın gözü önünde gerçekleştirildi. Bunu şeffaf belediyecilik alanında büyük bir dönüşüm olarak görüyoruz. Şimdi gerek Ankara’nın bazı ilçelerinde gerek Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde canlı yayın sistemine geçiliyor. Bunun zamanla tüm belediyelere yayılacağına inanıyoruz. Bu konuda öncü olmanın da mutluluğunu yaşıyoruz.


Yaptığımız harcamaların tümünü halkımızla yine saydamlık ilkesi çerçevesinde paylaşıyoruz. İnternet sitemizde tüm harcamalarımız detaylarıyla birlikte yer alıyor. Bunun dışında 100 gün, 200 gün, 1. yıl faaliyet kitapçığı gibi dönemsel yayımladığımız yayınlarla yine faaliyetlerimizi ve harcamalarımızı halkımıza duyuruyoruz. Yaptığımız yatırımların maliyetini pankartlarla halkımızla paylaşıyoruz. 


Belediyemizin büyük çaplı onarım ya da yatırım çalışmalarını da yine ABB TV üzerinden canlı olarak yayınlıyoruz. En son karla mücadele ekiplerimizin çalışmalarını plakaları, konumları ve tuzlama yaptıkları alanlarla birlikte anlık olarak kent sakinlerimize aktardık. Dileyen vatandaşımız karla mücadele aracının önüne yerleştirdiğimiz kameralar sayesinde yapılan çalışmaları canlı olarak izleyebildi. Bir yandan da 600’e yakın STK’ya mektup yazarak bütçeyi birlikte belirleme teklifinde bulunduk.


Tüm bu çalışmalar hem kimsenin aklında soru işareti kalmamasını sağlıyor hem de uygar ve saydam bir yönetim anlayışının faydalarını gözler önüne seriyor. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak bundan sonra da şeffaf yönetim anlayışımızla halkımıza hizmet etmeyi sürdüreceğiz.


Bu vesileyle şeffaf yönetim anlayışını uygulayan tüm çalışma arkadaşlarıma ve bize güvenen herkese teşekkür ediyorum.



Önerilen Haberler