"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Semih Esen: Atacağımız adımlar hep ileriye yönelik olacak

  • 1 Mart 2021


İlçeniz endekste hangi kategori/kategorilerde yer aldı?


Semih Esen: İnsani Gelişme Vakfı’nın (İNGEV)  İnsani Gelişme Endeksi 2020-İlçeler çalışması 29 Ocak’ta yayımlandı. Rapora göre, büyükşehir sınırları içinde kalan bütün ilçelerle en yüksek nüfusa sahip 188 ilçe değerlendirilmeye alındı. İlçeler, Çok Yüksek İnsani Gelişme, Yüksek İnsani Gelişme, Orta İnsani Gelişme ve Düşük İnsani Gelişme olmak üzere 4 ana kümede gruplandırıldı. En iyi kategori olarak gösterilen Çok Yüksek İnsani Gelişme bölgesinde 34 ilçe yer aldı. Konyaaltı, 2020 Çok Yüksek İnsani Gelişme Bölgesi’nde (Yeşil Bölge) 20. sırada yer aldı. Konyaaltı, geçen yıla göre daha iyi bir gelişme göstererek sıralamada üst sıralara çıkarak yeşil bölgede kendine yer tuttu.


Bu kategori başlıklarına giren alanlarda belediyenizde yapılan çalışmaları anlatır mısınız?


Semih Esen: Bölgedeki insanların eğitim düzeyinden sağlık kuruluşlarına erişimlerine kadar havanın temizliği, kişi başına düşen yeşil alan miktarı ve belediye hizmetlerindeki standartlara göre İnsani Gelişme Endeksi hazırlandı. 9 alt endeks, 81 gösterge, 128 değişken ve “gizli vatandaş” çalışmasıyla belediyelere yapılan 3.000 üzerinde başvurunun sonuçları neticesinde Konyaaltı’nın hizmet ve yatırım projeleri, değerlendirmeler sonucunda ödüllendirildi. Rapor aracılığıyla vatandaşların Konyaaltı Belediyesi’nin hizmetlerine şeffaf ve kolay ulaşabildiği ortaya çıktı. “Eğitim Endeksi”nde Konyaaltı, ilk 5 içinde yer alarak bu alandaki farkını ortaya koydu. “Çocuklarımız her şeyin en iyisine layık” anlayışımız bu endekste Konyaaltı’nı ön plana çıkardı. Eğitimde fırsat eşitliğinin her çocuğun hakkı olduğu görüşünü benimsiyoruz. Bu anlayışla farklı nedenlerden dolayı sınav öncesi özel kurslara gidemeyen öğrenciler için belediye bünyesinde ücretsiz kurslar oluşturduk. Alanlarında uzman eğitmenleri belediye bünyesine katarak çocuklarımızı kurslarımızda geleceğe hazırlıyoruz. Öğrenci lokalimizle üniversite öğrencilerine çalışma ortamı sunuyoruz. Expo Parkı’nda yer alan binalarımızın kullanımı için ODTÜ Mezunları Derneği ve Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği’yle protokol imzaladık. Her iki sivil toplum örgütü, öğrencilerin yararına eğitim çalışmaları düzenleyecek. Okul öncesi eğitimin çocukların geleceğinde önemli yer tuttuğu yadsınamaz. Bu amaçla ilçemizde, belediyemize ait 3 büyük kreş yer alıyor. Önümüzdeki aylarda kreş sayımızı artırarak eğitim öncesi çocukların iyi bir ön hazırlık almalarını sağlamaya devam edeceğiz. Kurduğumuz Müzik Akademisi, sanat eğitiminde çocuklarımızı iyi noktalara taşıyor. Akademiden yetişen çocuklardan 10’u, 20 kişilik Akdeniz Üniversitesi Konservatuvar Bölümü’ne girmeye hak kazandı. Müzik Akademisi öğrencileri başarılarını her gün yeni sürprizlerle süslüyor. Müzik Akademisi bünyesinde eğitim gören 10 öğrenci, müzik alanında dünyanın saygın uluslararası belgelendirme sistemi olan London Collage Of Music (LCM) sertifikası almaya hak kazanarak Antalya’nın gururu oldu. Eğitimin aydınlık bir gelecek için ilk basamak olduğu gerçeğiyle bu alanda atacağımız adımlar hep ileriye yönelik olacak.


Bu alandaki çalışmalarınızla ilçenizdeki yaşam kalitesinde nasıl bir fark yarattınız?


Semih Esen: İnsanı, huzurlu ve kaliteli yaşamı merkezine koyan bir yönetim anlayışımız var. Etkin/kaliteli hizmetlerimiz ve hayatı kolaylaştıran çalışmalarımız neticesinde Konyaaltı, vatandaşlarımızın yaşamak için tercih ettiği ilçeler sıralamasında üst sıralarda yer alıyor. İNGEV’in bu çalışması belediyeler açısından bir karne özelliği de taşıyor. Bu sene açıklanan karne, Konyaaltı’nı Şampiyonlar Ligi’ne taşıdı. Karnemiz iyi, ancak daha iyi olması için çabalayacağız.


Yine endeks parametrelerine göre belediyenizin geliştirmesi gereken alanlar neler?


Semih Esen: Endeksteki bütün parametrelerde ilk beşe girmeyi istiyoruz. Bu hedef doğrultusunda çalışacağız. Şehirler, ilçeler yaşayan organizmalardır. Konyaaltı’nı sürekli diri tutacak çalışmalar yapıyoruz. Attığımız her adımı ilçemizdeki sivil toplum örgütleriyle paylaşıyor, halkımızın görüşlerini alarak yolumuza devam ediyoruz. Şeffaflık, en önemli yönetim ilkelerimizden biri olmaya devam edecek. Belediye hizmetlerinin herkese ulaşmasına yönelik gayretimizi hep ileriye taşıyacağız.  





Önerilen Haberler