"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Tunay Türkmen: Tanıtım projelerimizi uygulamak ve bölgemizde turizmi canlandırmak istiyoruz

  • 1 Mart 2021



Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

Tunay Türkmen: Yerel seçimlerin ardından vatandaşa hizmet etme noktasında tüm siyasi görüş ayrılıklarını ve çekişmeleri bir kenara bırakarak göreve başladık. Afyonkarahisar Belediyesi AK Partili. İl belediyesiyle herhangi bir işbirliğimiz bulunmamaktadır. Afyonkarahisar, büyükşehir değildir. Afyonkarahisar Belediyesi, hiçbir isteğimiz için yardımcı olmadı.

  • Sökülen eski kilitli taş ve bordür istedik, olumsuz yanıt aldık.

  • Ağaç sökme aracı istedik, olumsuz yanıt aldık.

  • Birkaç isteğimiz daha oldu, onlar da olumsuz olunca biz de bıraktık.

  • Partimiz farklı ve bu yüzden soğuk duruyorlar.

İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 

Tunay Türkmen: STK’larla ortak çalışmalarımız yok. İl ve ilçe belediye başkanlarıyla görüş alışverişi yapıyoruz. 

Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

Tunay Türkmen:  Engellilere, yaşlılara, hamile kadınlara yönelik olarak hastaneden randevu alma, hastaneye götürme ve geri getirme konusunda yardımcı oluyoruz. Engelli vatandaşların ve yaşlı vatandaşların her daim hizmetindeyiz. Onun dışında vatandaşların iş talebi oluyor, bu konuda çözüm üretemiyoruz.

Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

Tunay Türkmen:  Tarım ve hayvancılıkta kalkınma vaatlerimiz vardı. İmar tadilatı, ulaşımda ve serviste yaşanan sıkıntıları gidermek için vaatlerimiz söz konusuydu. Gerçekleştirdik.

Döğer Taşımacılık ve Karacaahmet Taşımacılık dahil olmak üzere ilçemizde bulunan diğer taşımacılık şirketlerini tek bir çatı altında topladık. Araçlara kamera yerleştirdik ve araç takip sistemi kurduk. Vatandaşlar araçlarının nerede olduğunu görebilmek için https://pardus.online üzerinden kullanıcı adı: HALK şifre: HALK olarak girerek takip edebiliyorlar. Mücavir alan sınırları dışında bulunan köylere de ulaşım hizmeti vermekteyiz.

Seçim döneminde anlattığım tüm hedefler yaşam kalitesini yükseltecek çalışmalardan oluşuyordu. Hedeflerimizi gerçekleştirmemiz için öncelikle eksikleri tamamlamamız gerekmektedir. Örneğin, merkezde yaşanan su ve kanalizasyon sorununu ortadan kaldırdık. İhsaniye’nin turizmdeki hedefini yeniden belirleyeceğiz. Çocuklar için alanlarımızı büyütmek istedik ve mevcut parklarımıza oyun parkı kurduk. 


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

Tunay Türkmen: Belediyemizin gelirlerini artırmaya yönelik işyeri yapımını sağlamak, Güneş Enerjisi Santrali Projesi’ni gerçekleştirmek, park ve bahçelerimizi güzelleştirmek, turizm ilçesi olmak için çalışmalar yapacağız. Frigya bölgemizde tanıtım projelerimizi uygulamak ve bölgemizde turizmi canlandırmak istiyoruz. Bunun yanında asıl geçim kaynağımız olan tarım ve hayvancılığı terk etmeden çalışmayı planlıyoruz.

LALE VE TURŞAİL (TERS LALE) ÜRETME: Akören Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait 6.000 metrekarelik alanda tarlamıza lale ve turşail (ters lale) ekilmiş olup yetiştirilmesiyle ilgili çalışmalar devam etmektedir.

Kilim dokuma atölyesi kurulum aşamasındadır. Çilek yetiştirme çalışmalarımız devam ediyor. Kültür mantarı yetiştirme çalışmalarımız devam ediyor.

LAVANTA YETİŞTİRİLMESİ: Susuzosmaniye Mahallesi’nde mülkiyeti belediyemize ait 15.000 metrekarelik alanda Mor Vadi Şirketi desteğiyle lavantalar ekilmiş olup yetiştirilmesiyle ilgili çalışmalar devam etmektedir.

YEDİVEREN ÇİLEK YETİŞTİRİCİLİĞİ: İlçemiz halkına ek gelir sağlamak için 2.400 metrekarelik alanda yediveren çilek yetiştirilmesi ve tarlaların sulu tarıma geçebilmesi için elektrik trafo, hat çalışmalarıyla toprak analizi çalışması ve araştırmalarımız başlamıştır.

KADIN KÜLTÜR EVİ: Afyon valiliği desteğiyle kadın kültür evi yapılması için ilçemiz kadınlarıyla istişareler yapılmaktadır. Bina için belediyemiz tarafından arsa tahsis işlemleri devam etmektedir.

KÜLTÜR GEZİLERİ: Kadınlara yönelik kültür gezileri düzenledik. İlçemiz kadınlarına yönelik düzenlemiş olduğumuz kültür gezilerimizin arasında Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ziyareti de bulunmaktadır.

ETÜT MERKEZİ: Akören Mahallesi’ndeki ek hizmet binamızda öğrenciler için etüt merkezi kurduk. İsteyen öğrenciler merkeze gelip internetten ücretsiz faydalanabiliyor.

MAHALLE FIRINI: İhsaniye merkezde ve Akören Mahallesi’nde köy fırını yapıldı.

  • Şahinler Mahallesi’yle Zafer Mahallesi’ne 1 tane,

  • İhsaniye merkezde Sırça Köşk Park yakınlarına 1 tane,

  • Yenikent Mahallesi’ne 1 tane,

  • Fatih Mahallesi’ne 1 tane,

  • Susuzosmaniye Mahallesi’ne 1 tane olmak üzere toplamda 5 tane köy fırını yapılması planlanmaktadır. Bunlar dışında Akören Mahallesi’nde 18-20 adet köy fırını mevcuttur. İhsaniye’de birçok evde özel köy fırını mevcut olup Susuzosmaniye Mahallesi’nde de büyük aile evlerinde köy fırını mevcuttur.

YENİ BELEDİYE BİNASI: Yeni belediye binamızın inşaatı tamamlandı, çevre düzenlemesi yapıldı. Mobilya eksiklerimizi tamamladığımızda belediye binamıza geçeceğiz. İhale bedeli olarak 5.500.000,00 TL, kredi olarak 2.500.000,00 TL kullanıldı, ödüyoruz. Kalan 3.000.000,00 TL birikimlerimizle ödendi.

Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 

Tunay Türkmen: Belediyemizin araç envanterinde çok fazla eksiğimiz var, bu yüzden zorluklar yaşıyoruz. 

  • Vidanjör

  • Yol süpürme aracı 

  • Kamyon 

  • Kamyonet

  • Otobüs (okul servisi için)

  • Minibüs

  • Binek aracı gibi eksik araçlarımız olduğu için işlerimizde aksamalar meydana gelmektedir.


İhsaniye Belediyesi Kurumsal Yapı

Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Belediye Encümeni, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali İşler Müdürlüğü, Fen İşleri Hizmetleri, Zabıta Amirliği, İhsaniye İhsan Ören Taşımacılık Gıda Turizm Madencilik Temizlik Eğitim San. ve Tic. Ltd. Şti.


Stratejik Hedefler: Katılımcı ve şeffaf yönetim anlayışıyla modern ve kaliteli hizmet sunmak. Daha etkin bir kurumsal yapı için yönetim ve hizmet verimliliğinin artırılması. İlçe yönetiminde katılımcılığın artırılması, tanıtım ve halkla ilişkilerin sürekliliğinin sağlanması. Güçlü ve sürdürülebilir mali yapı. 


Çalışan Sayısı: 34 (11 memur, 12 kadrolu işçi,  11 şirketi işçisi) 


Bütçe: 8.133.605,00 TL


Tunay Türkmen

Endüstri Meslek Lisesi’nden mezun oldu. 35 yıllık ticari tecrübeye sahip olan Tunay Türkmen, ticari hayatına yumurta ticaretiyle başlamış olup daha sonra tekstil, asansör ve inşaat sektörüyle devam etti.

Birçok kuruluşta aktif rol almaktadır. İstanbul Tuzla’da, Kocaeli’de ve Afyonkarahisar’da yardımlaşma ve dayanışma derneklerinin kurucu üyelerindendir. İstanbul Ataşehir Yapı Kooperatifi kurucu üyelerindendir. Siyasi hayatına Afyonkarahisar’da başlayan ve CHP’de 20 yıllık tecrübesi olan Tunay Türkmen, 2019 yılında İhsaniye Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.





Önerilen Haberler