"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Yüsran Erden: Muhtarlarımız Belediye Meclisinin Doğal Üyeleri

  • 1 Mart 2021



Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Yüsran Erden: Belediyemiz, ilçe merkezinde ve köylerimizde özellikle altyapı çalışmalarında büyükşehir belediyesiyle işbirliği yapmakta, başta kaplama malzemesi ve araç olmak üzere her türlü desteği almaktadır. 



İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı?


Yüsran Erden: Kent konseyi, 2019 seçimleri sonrasında kurulmuştur. Muhtarlar, belediye meclisinin doğal üyesi olarak her meclis toplantısına katılmaktadır. “Aksaçlılar” olarak adlandırdığımız ve her üç ayda bir toplanan “Danışma Meclisi” vardır. Salgın nedeniyle “katılımcı yönetim” modelinin ve toplantılarının uygulanmasında geri kalınmıştır.   


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var?


Yüsran Erden: Borçları yönetilebilir hâle getirmeye çalıştığımız ve temel belediyecilik hizmetlerini ancak sağlayabildiğimiz için kırılgan gruplarla ilgili çalışmalarımız henüz başlamamıştır. Bu konuda büyükşehir belediyesinin programlarına destek verilmektedir.    


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz?


Yüsran Erden: Üretime ve üreticiye destek anlamında tarla, bahçe, zeytinlik yollarının düzenlenmesi, belediye ve kooperatifler arasındaki işbirliği kapsamında ortak ahır alanlarının oluşturulması ve mera alanlarının koruma altına alınması en önemli iş programıdır.   


(Bahçe yollarının iyileştirilmesi için yaklaşık 8.000 metre için 1.000 kamyon toprak dolgu, 6.400 metre için 100 kamyon asfalt malzemesi, 7.600 metre yol için 200 kamyon trimer dolgu malzemesi kullandık.)   


Kanalizasyon altyapısı Aydın Büyükşehir Belediyesi işbirliğiyle tamamlandı (30.000 metrekare kaplama malzemesi kullanıldı).


Kültür varlıklarını korumak için Donduran Kulesi restorasyonu ve Orthosia Antik Kenti’nin yüzey araştırması hazırlıkları tamamlandı. Çalışmalar kış sonu başlayacak.


Yaşlı vatandaşlar için eski cezaevi binasını “Aktif Yaşam Merkezi” olarak kullanmak üzere Adalet Bakanlığı’nın binayı belediyemize tahsis etmesi için girişimlerimiz sürüyor.


Doğal kaynak suyu işletmemizin ticari olarak işletilebilmesi için büyükşehir belediyesi ve Devlet Su İşleri Bölge Müdürlüğü nezdinde gerekli tahsis ve işletme onayı almak için çalışmalarımız devam ediyor.


İlçe yenileme ve gelişme planına bağlı olarak mevcut nazım imar planının yenilenmesi büyükşehir belediyesiyle birlikte hazırlanmaktadır.


İnönü Caddesi’nin yaya ve esnaf eksenli altyapısı hazırlandı. “Sokak Sağlıklaştırması” programı uyarınca bir ticari merkez hâline getirilecek.     


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var?


 Yüsran Erden: “Şehir Tarihi Müzesi”, ilçe merkezindeki yeni yerine taşınacak.


Büyük Menderes Nehri kenarındaki “Karavan ve Kamp Alanı” kış sonu devreye alınacak. Ağaçlandırma çalışması ve etrafının koruma altına alınması bitiyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı tahsisli alanda belediyemizle işbirliği içerisinde “Motor ve Doğa Sporları Merkezi” hazırlanıyor.


Gençlik ve Spor Bakanlığı ve belediyemiz işbirliğiyle spor kompleksi eksik alanları tamamlanacak ve yeni semt spor sahaları yapılacak.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz?


Yüsran Erden: İlçe halkının ihtiyaçlarının karşılanmasında temel sorun, kaynak sorunudur. 


Özel gelirleri yeterli olmayan belediyelerin milli bütçeden ayrılan payları artırılmalıdır. 



Yenipazar Belediyesi Kurumsal Yapı


1884 yılında kurulan belediyemiz, Haziran 2011 yılından bu yana merkezi İtalya’da olan CİTTASLOW (Sakin Şehirler Birliği) üyesidir. Belediyemiz, kuruluş amacı kapsamında yörede yaşayanlara ve ziyaretçilere sağlıklı, temiz, kaliteli bir yaşamın gerektirdiği hizmetleri sunmaya çalışırken aynı zamanda yerel üretimi desteklemeye, doğal çevrenin ve kültürünün korunmasını yüksek teknoloji kullanarak sağlamaya çalışmaktadır.


Belediyemiz organizasyonunda Belediye Meclisi, Belediye Encümeni, Başkan Yardımcısı, Yazı İşleri Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, İşletme ve İştirakler Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, Zabıta Amirliği ve Personel Limited Şirketi bulunmaktadır.



Personel Sayısı


Belediye Başkanı : 1

Belediye Bşk.Yrd. : 1

Memur           : 7

Daimi İşçi : 14

Taşeron İşçi : 28 (Şirket Müdürü dahil)

Sözleşmeli Personel           : 1

Genel Toplam           : 52 




2021 Yılı Öngörülen Bütçe: 13.500.000,00 TL



Misyon

 

Her kesimin katılabileceği bir yönetim anlayışı içinde kaynaklarımızı daha verimli yöneterek, adaletli ve eşit davranmayı ilke edinerek ve yaşadığımız çevreyi koruyarak ilçe halkımız için kaliteli bir yaşam sunmaktır.

 

Vizyon

 

İlçemizde yaşayanların beklentilerini ve ihtiyaçlarını  karşılayan, sağlıklı ve çağdaş bir ilçe yaşamı oluşturmak ve yerel kalkınmada ilçemizi öncü yapmaktır.




Yüsran Erden


Hacettepe Üniversitesi İşletme Yönetimi Bölümü mezunudur. Gazi Üniversitesi’nde İşletme yüksek lisansı yaptı. Hâlen ADÜ İşletme Bölümü doktora öğrencisidir. Eczacıbaşı Topluluğu Yapı Grubu’nda 20 yıl çalıştı. İstanbul merkezli bir şirketin Ege Bölgesi operasyonlarını yönetti. Bir insan kaynakları şirketine bağlı olarak Eğitim ve Yönetim Danışmanlığı yaptı. 2009-2014 yılları arasında bir dönem Yenipazar Belediye Başkanlığı yaptı. 31 Mart 2019 mahalli idareler seçimiyle yeniden Yenipazar Belediye Başkanlığı’na seçildi. Evlidir.




   




Önerilen Haberler