"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Kamil Yaman: Hedeflerimizi gerçekleştirip belde halkına hizmet etmeye devam edeceğiz

  • 22 Mart 2021

Başlık için:


Hedeflerimizi gerçekleştirip belde halkına hizmet etmeye devam edeceğiz


Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Kamil Yaman: İl belediyesiyle ortak faaliyetlerimiz bulunmamaktadır. Yalova Belediye Başkanlığı görevini daha önce Chp'li belediye başkanı Vefa Salman yürütmekteydi. Onun döneminde tarafımıza herhangi bir proje ya da ortak faaliyet programı sunulmamıştır. Şu anda belediye başkanlığı görevini vekâleten Ak Partili meclis üyesi yürütmektedir. Bu dönemde de çalışmamız bulunmamaktadır.  

 

Büyükşehir kardeş belediyesinden de herhangi bir yardım almadık. Sadece Kartal Belediyesi’nden almış olduğumuz 10.000 metrekare parke taşı bulunmaktadır. Ufak bir belde bütçesine sahip olmamıza rağmen kendi görev sahamızda 2021 yılı içindeki hedeflerimizi gerçekleştirip belde halkına hizmet etmeye devam edeceğiz.

 

 

Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


Kamil Yaman: Mahalle Afet Gönüllüleri Derneği’yle gerçekleştirdiğimiz protokol gereği beldemize 1 adet konteyner alındı. Konteyner içerisinde deprem anında gerekli olan malzemeler bulunuyor. Herhangi bir afet yaşanması durumunda beldemiz ve civarı için kullanıma hazır tutuyoruz. Ayrıca belde halkından gönüllü olanlar eğitim alarak deprem ve afetlerde yardıma ihtiyacı olanların yanında olmak için hazır duruma geldiler. 

 

Koru Hayvanları Koruma Derneği’yle ortak çalışma kapsamında belde içinde yaşayan sokak hayvanlarının her türlü mama ve korunma ihtiyaçları karşılanmaktadır. Hayvanların sağlığı için hem belediyemiz hem de dernek gönüllüleri işbirliği içinde çalışmalarını sürdürmektedir. 

 

Belde belediyesi olmamızdan dolayı kent konseyimiz yoktur. İl belediyemizde mevcuttur. 


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


Kamil Yaman: Kırılgan gruplara yönelik projelerimiz yoktur. Fakat kadınlara veya çocuklara yönelik şiddet söz konusu olduğunda, zihinsel/bedensel engelli vatandaşlar için belediyemize gelen bildirimler doğrultusunda İl Sosyal Hizmetler’le iletişim kurup vatandaşların belediye hizmetlerinden yararlanmasını sağlamaktayız. Özellikle kadına şiddet konusunda Yalova Kadın Meclisi Platformu’yla uyumlu bir çalışmamız vardır.  65 yaş üstü vatandaşlar telefonla aranarak tespit edilen tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır. 


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


Kamil Yaman: Seçimlerde hiçbir vaatte bulunmuyoruz. Seçim beyannamesi de yapmıyoruz. Tek söylediğimiz, “siz hayal edin biz gerçekleştirelim.” Vatandaşların bize duyduğu güvenle üç dönemdir belediye başkanlığı görevini yürütmekteyim. Görevimiz süresince dolgu alanını düzenleyerek 32.000 metrekarelik park, yeşil alanlar, spor sahaları ve çocuk parkları bulunan bir projeyi halkımızın hizmetine sunduk ve 20 Ağustos Atatürk Parkı adıyla açılışını gerçekleştirdik. Atakent Mahallesi’nde atıl durumdaki alanı değerlendirdik, içerisinde oturma alanları, kamelyalar, yüzden fazla çeşit bitki ve ağaç bulunan Zübeyde Hanım Botanik Parkı’nı tamamladık. Sosyal faaliyetlerimizi sunabileceğimiz bir alan olarak yine Atakent Mahallesi sınırlarındaki “Ülkü Geçkin Amfi Tiyatro”yu tamamladık. Beldemizin önemli bir eksikliği olan  arıtma tesisi ihtiyacını yine kendi öz sermayemizle hiçbir destek almadan tamamladık, “Biyolojik Evsel Arıtma Tesisi”ni hizmete sunduk. Beldemize turizm açısından değer katan “Sahil Yürüyüş Yolu” projemizi tamamlayarak hem belde halkının hem komşu ilçenin hem de beldemize dışarıdan gelen vatandaşların büyük beğenisini kazandık. Açık ve kapalı alanıyla yaklaşık 1.000 kişiye hizmet verebilecek, modern mimari örneği Atatürk Kültür Merkezi’ni tamamladık ve halkımızın hizmetine açtık.  



Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


Kamil Yaman: Şu anda devam eden “Sahil Yolu 3. Etap Projesi” bulunmaktadır. Bu projemizin tamamlanmasıyla komşu ilçemiz Çınarcık’la deniz kıyısı boyunca kesintisiz bir yürüyüş yolu olacak. Bundan sonra sırada yeni belediye hizmet binası projemiz yer almaktadır. Nüfusun hızla artması ve belediye binasının fiziki mevcut hâlinin ihtiyaçları karşılamakta yetersiz olması nedeniyle yeni bir hizmet binası yapımına gerek duyulmuştur. Bu sebeple gerekli çalışmaları tamamlayarak projemizi hayata geçireceğiz.  


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


Kamil Yaman: Hizmetlerin yerine getirilmesinde şöyle bir zorlukla karşılaşıyoruz. İller Bankası ve diğer kamu bankaları borcumuz olmamasına rağmen belediyemize kredi vermiyor. Tamamen kendi sermayemizle hizmetlerimizi yürütmekteyiz. 



Koru Belediyesi Kurumsal Yapı


Birimler: Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü. Ayrıca Zabıta Komiserliği bulunmaktadır.


Çalışan Sayısı: 53 şirket personeli, 8 daimi işçi, 12 memur ve 2 sözleşmeli personel.


Bütçe: 2020 bütçesi 12 milyon TL 


Stratejik Hedef: Öncelikli stratejimiz, tamamen israftan kaçınıp borçsuz bir belediyeyle hizmet vermek. 

 

 

Kamil Yaman

 

Bursa Yeniyol Endüstri Meslek Lisesi’ni bitirdi. 2009-2014 ve 2019 yerel seçimlerinde Koru Belediye Başkanı seçildi, üç dönemdir görevini sürdürmektedir. Evli ve iki çocuk babasıdır.

  



Önerilen Haberler