"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ali Kemal Deveciler: Sadece bize oy verenlerin değil, her kesimin yaşam alanlarını şekillendiriyoruz

  • 29 Mart 2021



Belediyenizin büyükşehir belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Ali Kemal Deveciler: Burhaniye Belediyesi olarak yatırımlarımızı ve projelerimizi sosyal belediyecilik anlayışıyla hayata geçiriyoruz. İlçemizde özellikle altyapı projeleriyle neredeyse kırk yıldır süregelen sorunları çözüme kavuşturuyoruz. Bu anlamda Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’yle zaman zaman koordineli olarak çalışmalarda yapıyoruz. Biz çalışmalarımızı kimseyi ötekileştirmeden ve parti ayrımı gözetmeden yapıyoruz. Çünkü yerel anlamda sadece bize oy verenlerin değil, her kesimin yaşam alanlarını şekillendiriyoruz. 


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 

Ali Kemal Deveciler: Seçim vaatlerimiz arasında yer alan “Halk Meclisi”, ilçemizin en verimli ve dinamik çalışan örgütlü yapısı olma yolunda öncülük ediyor. Burhaniye’nin en temel ihtiyaçlarını ilk ağızdan dinleyerek çözüme kavuşturulması yönünde örgütlü bir hizmet sistemi kuran Halk Meclisi, 7’den 77’ye ilçede yaşayan her bireyin söz sahibi olmasını sağlayan bir sistemle faaliyet gösteriyor. Burhaniye Kent Konseyi de Halk Meclisi’yle birlikte faaliyetlerini ortaklaşa yürüterek, dengeli ve sağlamalı bir çalışma prensibiyle yerinde çözümler noktasında olumlu adımlar atıyor.  


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

Ali Kemal Deveciler: Kadınların ülkemizde daha çok söz sahibi olması ve toplumda aktif olarak yer alması için projeler geliştiriyoruz. Bunların başında kreşler, Kadın Danışma Merkezi ve Psikolojik Destek Hattı yer alıyor. Asgari ücretli ve tek maaşlı ailelerin çocukları için yaptığımız kreşlerle kadınların çalışarak aile ekonomisine destek olmasını hedeflemekteyiz. 200 çocuk kapasiteli iki kreşi tamamladık, yıl sonuna kadar hedefimiz dört kreşi hayata geçirmek. Engellilerle alakalı çalışmalarımız da ivedilikle devam ediyor. Özellikle ilçemizde yaşayan, tekerlekli sandalyeyle yaşamını sürdüren çocuklar için parklarımıza engelli salıncakları yerleştirerek onların da yaşıtlarıyla birlikte toplumda yer almasını sağlıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlara sürekli destek oluyor ve onların bütün sorunlarıyla yakından ilgileniyoruz. Sosyal yardımlarımızda gizlilik ilkesiyle hiçbir vatandaşı zor duruma düşürmeden çalışmalarımızı gerçekleştiriyoruz. Her ay ilçemizdeki 650 haneye 4 çeşit yemek götürüyoruz.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


Ali Kemal Deveciler: Daha önce yapmış olduğum milletvekilliğinin de deneyimiyle halkın talepleri ve ihtiyaçları noktasında nelerin yapılabileceğini iyi analiz ediyoruz. Bunun için ilçemizde yaşayan vatandaşların rahatı, sağlığı, huzuru ve ulaşılabilirliği için ihtiyaçları iyi belirleyip projelendirebiliyoruz. 


Burhaniye için sosyal anlamda yapılacak projeler çok önemliydi. Bunların başında çocuklar, kadınlar, engelliler, ihtiyaç sahipleri ve sokak hayvanları geliyordu. Vaatlerimizi genellikle bu temel üzerine kurarak projelerimizi şekillendirdik. Hemen hemen tüm projelerimizi hayata geçirdik. Örneğin, kreşleri tamamladık, ama pandemiden dolayı hizmete açamadık. 


Eğitim alanında BURSEM Merkezi’ni kurduk ve tek maaşlı/asgari ücretli çalışan ailelerin çocukları başta olmak üzere okula takviye, sınavlara hazırlık amacıyla cüzi bir ücretle öğrencilere hizmet vermeye başladık. Merkezimizdeki sanatsal ve kültürel kurslarımızla çocukların gelişimi için katkı sağlamaya başladık. Pek çok branştaki kurslarla gençleri sosyalleştirerek hem eğitim veriyor hem de eğitimli birey olmaları yolunda çaba sarf ediyoruz.


Sokak hayvanları için körfezin en büyük bakımevine sahipken bir hayırseverin de katkısıyla bölgenin en modern ve kapsamlı hayvan bakımevini tamamlamak üzereyiz. Her biri ikişer kişilik otomatik sulama sistemiyle döşenmiş padoklar, özel tıbbi alan, tedavi merkezi ve ameliyathane bulunan yeni bakımevimizi yakında hizmete açacağız.


Bunların haricinde yukarıda da değindiğimiz gibi kadınlara yönelik projeler tüm hızıyla devam ediyor. Engelliler ve sosyal yardımlarla ilgili aralıksız hizmetler sunuyoruz. Yeşili önemsiyor ve ilçemizdeki yeşil alanları artırmak için ilçe meydanı ve parkların yapımı için çalışmalar yapıyoruz. 



Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 

Ali Kemal Deveciler: Yakın zamanda yapmayı planladığımız ve hatta ihalelerini yaptığımız projelerimiz başta olmak üzere “Merkez Kapalı Pazaryeri”ni iki katlı ve üstü otopark olacak şekilde modern bir yapıyla projelendirdik. 20 dönüm alan üzerine ilçe meydanı projemizi hazırlıyoruz. Yakında Avan Proje’yi oluşturacağız. İskele Otel Projesi’yle Burhaniye’ye 4 yıldızlı otel kazandıracağız.  Otelimiz, 100 standart odası olan 5 katlı binadan oluşacak. 


Aynı şekilde Öğretmenler Mahallesi Plajı’nda devraldığımız otelimizle misafirlerimize hem konaklama imkânı hem de bitişiğine yapacağımız dükkânlarla alışveriş yapma olanağı sunacağız.

 

İlçemizin bir eksiği olan “Kız Öğrenci Yurdu”nun projelendirme çalışmalarına başladık. 5.600 metrekare alan üzerine kurulu olacak yurt, içerisindeki sosyal tesislerle birlikte 150 öğrenci kapasitesiyle hizmet verecek. 


Burhaniye AVM Projesi’nin önümüzdeki günlerde ihalesi yapılacak ve Balıkesir Körfezi’nde en etkili ve büyük AVM olacak. Prestij caddesi olacak “Ali Çetinkaya Yayalaştırma Projesi”nin de çizimini tamamladık. Yakın zamanda görüşmelerine başlayacağız. 



Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 

Ali Kemal Deveciler: Belediye hizmetlerimizi bugüne kadar devlet kademelerinden maddi/manevi yardım almadan ve kredi kullanmadan kendi öz kaynaklarımızla yerine getiriyoruz.  


Burhaniye Belediyesi Kurumsal Yapı


Belediye Başkanı, Başkan Yardımcısı, Belediye Meclisi, Belediye Encümeni.


Birimler: Özel Kalem Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, İnsan Kaynakları ve Eğitim Müdürlüğü, Zabıta Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Teftiş Kurulu Müdürlüğü, Hukuk İşleri Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü, Muhtarlık İşleri Müdürlüğü, İşletme İştirakler Müdürlüğü, Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, Sağlık İşleri Müdürlüğü, Plan ve Proje Müdürlüğü, İmar ve Şehircilik Müdürlüğü, Yapı Kontrol Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü, Bilgi İşlem Müdürlüğü, Park ve Bahçeler Müdürlüğü.


Çalışan Sayısı: 76 kadrolu işçi, 62 memur, 13 sözleşmeli personel ve 300 şirket işçisi.


Bütçe: 2021 yılı 105.000.000,00 TL

            2020 yılı 90.000.000,00 TL


Stratejik Hedef: Ekonomik, kültürel ve sosyal yaşam kalitesini artırmak. Altyapısı ve üstyapısı tamamlanmış, yeşil alanların arttığı bir ilçe oluşturmak. Çocukların ve gençlerin sanat, spor ve bilimsel alandaki gelişimlerine destek olmak. Halkın bedensel ve ruhsal yaşam kalitesini yükseltmeye yönelik koruyucu sağlık hizmetlerini yürütmek ve fırsat eşitliğini sağlamak üzere ihtiyaç sahibi ve dezavantajlı kesimlere destek vermek. İhtiyaç sahibi ve bakıma muhtaç vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama noktasında çalışmalar yürütmek. Halk meclisleriyle vatandaşları yönetimde söz sahibi yapmak.  Sportif faaliyetlerin yaygınlaşmasını sağlayıp sporcuları desteklemek. Kadınların toplumsal ve sosyal yaşamda daha aktif olması için projeler üreterek hayata geçirmek. Tarihi ve kültürel mirasları geliştirmek ve korumak. Şeffaf, adil, katılımcı ve çalışkan bir yönetim anlayışıyla modern ve kaliteli hizmet sunmak.



Ali Kemal Deveciler 


Ege Üniversitesi İktisat Fakültesi Maliye Bölümü'nden mezun oldu. Balıkesir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkan Yardımcısı ve Denetleme Kurulu Başkanı görevlerinde bulundu. Burhaniye Belediye Meclis Üyeliği yaptı. 22. dönemde Balıkesir milletvekilliğine seçildi. 2019’da yerel seçimlerinde CHP'nin Balıkesir Burhaniye Belediye Başkan adayı oldu. Evli ve bir çocuk babasıdır.






Önerilen Haberler