"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Mümtaz Şenel: Modern ve yeşil bir ilçeye sahip olmayı hedeflemekteyiz

  • 29 Mart 2021



Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Mümtaz Şenel: Burdur Belediyesi’yle her konuda iletişim hâlindeyiz. Personel eğitimi, prosedür işleri, araç desteği vb. birçok konuda kendilerinden tam destek almaktayız. Büyükşehir belediyelerinden, hatta kardeş belediyelerimizden aynı desteği gördüğümüzü söyleyemeyeceğim. Yapılacak olan yardımlar belediye başkanlarının onayından geçmiş olmasına rağmen alt birimlerdeki yazışma süreçlerindeki aksamalar, başkanlara ulaşamadan reddedilen istekler bulunmaktadır.


Farklı partilerden çalıştığımız belediyelerimiz bulunmamaktadır.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


Mümtaz Şenel: İlçemizde bulunan sivil toplum kuruluşlarıyla çalışmalarımız bulunmaktadır. Çiftçilere bilinçli tarım konusunda yardımcı olmak için Ziraat Odası’yla ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Aynı şekilde ilçemiz esnaflarına destek olmak amacıyla Esnaf Odası’yla birlikte çalışmaktayız. İlçemizde bulunan Salda Gölü’nü korumak için Salda Gölü Koruma Derneği’yle ortak çalışmalar yürütmekteyiz. Ayrıca girişimci kadınları desteklemek için oluşturduğumuz kadın kooperatifimizle birlikte çalışmaktayız. Pandemi sürecinde bulunmamızdan dolayı oluşturmayı planladığımız kent konseyini ertelemek zorunda kaldık. En kısa süre içerisinde kent konseyimizi oluşturmayı hedefliyoruz.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

    

Mümtaz Şenel: İlçemizde bulunan kırılgan gruplar içerisinde kadınlar, yaşlılar, engelliler, kırsalda yaşayanlar, çocuklar yer almaktadır. Pozitif ayrımcılık kapsamında da öncelikli grubumuz olan kadınlar ve çocuklarla ilgili çalışmalarda bulunan belediyemiz, kadınlara yönelik girişimciliği teşvik etmek, üreten kadınların yanında olmak için “Kadın Kooperatifi” kurdu. İlçemizde bulunan çocuklar için oyun sahaları oluşturma projesini ivedilikle hayata geçirmeye çalışmaktayız. Engelli vatandaşlar için kaldırımlarımıza engelli rampaları, yürüyüşlerini kolaylaştırıcı bantlar yaparak dışarıda geçirdikleri zamanı kolaylaştırmaya çalışıyoruz. Kırsalda yaşayan vatandaşların ilçe merkezinde bulunan pazarımıza gelip alışverişlerini yapabilmeleri ve kırsalda okuyan öğrencilerin okula ulaşımlarını sağlamak için ücretsiz servis desteği sağlamaktayız. Yaşlıların pandemi sürecinde ihtiyaçlarının karşılanması, ayrıca ihtiyaç duyduklarında kalabilmeleri için yaşlı bakım ve huzurevi oluşturulması planlanmaktadır. 


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


Mümtaz Şenel: İlçemizin ihtiyaçlarına yönelik olarak planladığımız projelerin tamamı başlı başına önem arz etmektedir. Sosyal yardımlaşma ve dayanışma, çevre ve altyapı, gençlik spor ve turizm, eğitim-öğretim, tarım-hayvancılık, sanayi/ iş konularında ve kadınlara yönelik olmak üzere kapsamlı proje vaatlerimiz bulunmaktaydı.


“Hoş Geldin Bebek”, “Ücretsiz Servis”, “Halk Toplantıları”, “Halk Masası”, “Kadın Kooperatifi”, “Cenaze Destek Projesi”, “Sıfır Atık Projesi”, “Atık Su Arıtma Tesisi”, “Yeni Hizmet Araçları Alımı” (itfaiye aracı, greyder, kamyon), “Yeni Halk Plajı Sosyal Tesisi”, Kayadibi Otel’in belediyemize geçmesi gibi projelerimizi hayata geçirdik.



Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


Mümtaz Şenel: İlçemizde var olan turizm potansiyelini ilçemizi kalkındırmak için değerlendirmek amacıyla turizme yönelik devlet teşvikli projeler yapmak, öncelikli planlarım içerisinde yer almaktadır. İhtiyaç sahibi vatandaşlara daha fazla imkân sağlayabilmeyi, yaşlılar için huzur ve konfor içerisinde kalabilecekleri bir yaşam alanı oluşturmayı, yerel tarım ürünlerinde markalaşmayı, kaynakların verimli kullanılması ve israfın önlenmesi için “Sıfır Atık Projesi”ni, çevreyle ilgili çalışmalarımızda Salda Gölü’nü korumak için “Atık Su Arıtma Tesisi Projesi”ni, çiftçilerin bilinçli tarım yapması için Ziraat Odası ve mühendislerimizle işbirliği yaparak tarıma destek olacak projelerimizi hayata geçirmek, öncelikli planlarım arasında yer almaktadır.



Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


Mümtaz Şenel: İlçemizde bulunan Salda Gölü’nde Millet Bahçesi yapılması sebebiyle 15 Mart 2019’da uygulanmaya başlayan Özel Çevre Koruma Kanunu, yapmayı planladığımız birçok çalışmada karşımıza engel olarak çıkmaktadır. İlçemize bir çivi bile çakamayışımız, vatandaşın yaşam kalitesini yükseltme ve ihtiyaçlarını karşılama konusunda elimizi kolumuzu bağlamaktadır. Bunun yanı sıra yine Salda Gölü’nde yapılması planlanan Millet Bahçesi sebebiyle orada bulunan Halk Plajı Sosyal Tesisi’nin yıktırılması, belediyemizin önemli bir gelir kaynağının yok olmasına neden olmuştur. Bir önceki yönetimden kalan yüksek borç miktarı ve gelir kaynaklarımızın azlığı karşımıza ciddi bir ekonomik yetersizlik olarak çıkmaktadır. Ekonomik yetersizliğe paralel olarak ihtiyaç duyduğumuz araç-gereç eksikliği de yaşadığımız büyük sıkıntılar arasında yer almaktadır. Araç eksikliği, vatandaşın ihtiyaçlarını ivedilikle karşılamamızı imkânsızlaştırmaktadır. Kardeş belediye desteğiyle bile çözülebilecek bu sorunda yalnız bırakıldığımızı düşünüyor, kardeş belediyelerimizin desteğini bekliyorum.



Yeşilova Belediyesi Kurumsal Yapı


Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Encümen 


Birimler: Yazı İşleri, İnsan Kaynakları, Muhasebe, Fen ve İmar İşleri, Zabıta Amirliği, Gelir Şefliği, Basın-Yayın ve Halkla İlişkiler, İtfaiye Amirliği.


Çalışan Sayısı: 84. 


Bütçe: 14.598.000 TL


Stratejik Hedef: İlçemizin doğal güzelliklerinin korunduğu, vatandaşların ihtiyaçlarının karşılandığı, gençlerin istihdam edildiği, çiftçilerin üretim için desteklendiği, çocukların tüm gelişim aşamaları için destekleyici ortamların oluşturulduğu, yaşlılar için yaşayabilecekleri konfor alanlarının oluşturulduğu, toplumdaki tüm yaşam gruplarına eşit şekilde davranıldığı,

teknolojiyle bütünleşmiş, gelecekte de yeri olabilecek modern ve yeşil bir Yeşilova’ya sahip olmayı hedeflemekteyiz. 



Mümtaz Şenel


Öğretmen okulunu bitirdi. Çerkeş Köyü’nde üç yıl çalıştı. Burdur Yeşilova Kavak Köyü’nde çalıştıktan sonra Yeşilova Merkez İlkokulu’na atandı. Merkez ve 100. Yıl İlkokulları’nda görev yaptı. Gazi Üniversitesi’nde yöneticilik ve deneticilik eğitimi aldı. Yurtdışı sınavlarını kazanarak Medine’de beş buçuk yıl Türk Büyük Elçiliği emrinde öğretmen olarak çalıştı. Gazi Üniversitesi Gazi Koleji’nde müdür olarak görev yaptı. Yeşilova Eğitim ve Kültür Derneği’yle birlikte Yeşilova’ya yüksekokul kazandırılması konusunda görev aldı. 



Önerilen Haberler