"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Servet Durmuş: Belde genelindeki altyapı hizmetlerini tamamlamak istiyoruz

  • 12 Nisan 2021

Belediyenizin ilçe/il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Servet Durmuş: Belediyemizin il belediyesiyle ortak herhangi bir çalışması yoktur. İl belediyesinin gerek ilçe gerek belde belediyeleriyle ortak bir çalışması söz konusu değildir. İstisna olan tek çalışma, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı öncülüğünde oluşturulan Katı Atık Bertaraf Birliği’dir.



Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


Servet Durmuş: Beldemizin kırsal alanda kurulu olmasından dolayı yöre dernekleri haricinde beldemizde STK bulunmamaktadır. Yöre dernekleriyle güçlü ilişkilerimiz mevcuttur. 


Beldemizle ilgili önemli kararların alınması ve sosyal/kültürel faaliyetlerin yürütülmesi süreçlerinde yöre dernekleriyle ortak çalışmalarımız sürmektedir.


Halk meclisi tarafından gündeme taşınan talep ve öneriler belediye meclisinde değerlendirilerek uygulanmaktadır.


Mahalle muhtarlarının belediye meclis toplantılarına katılmasına önem verilmektedir. Toplantılarımız halkımızın katılımına da açıktır. Kent konseyimiz bulunmamaktadır.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

Servet Durmuş: Beldemizde yaşayan engelli ve ihtiyaç sahibi vatandaşların ihtiyaçlarını karşılama noktasında belediyemizin çalışmaları mevcuttur. Özellikle pandemi koşullarında ihtiyaç sahiplerinin talepte bulunup bulunmamasına bakılmaksızın tüm ihtiyaçları belediyemiz tarafından karşılanmıştır. 


Belediyemiz tarafından kadınlara yönelik kültürel/turistik geziler yapılmaktadır. Dönemsel olarak çeşitli meslek edindirme ve el becerisi geliştirme kursları düzenlenmektedir.



Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


Servet Durmuş: Belediyemiz öncülüğünde kurulan Ataköy Tarımsal Kalkınma Kooperatifi aracılığıyla vatandaşların ürünleri değerlendirilmektedir ve ihtiyaçları daha uygun fiyatla karşılanmaktadır.


Belediye hizmet binası ve sosyal tesis yapımı çalışmaları başlamıştır. 2021 yılında tesisin tamamlanması hedeflenmektedir.


Beldemizde ikamet eden bakıma muhtaç vatandaşlara yönelik aşevi ve yaşlı bakım merkezi projemiz mevcuttur. Aşevi yapımı çalışmalarımız başlamış olup 2021 Mayıs ayında açılması planlanmaktadır. Bakımeviyle ilgili yer ve kaynak temini sorunu henüz aşılamamıştır.


Beldemizin en büyük sorunu, içme suyudur. Hazırlamış olduğumuz proje kapsamında talep ettiğimiz suyun tahsis iznini henüz alamadık. 


Belediyemize gelir kaynağı oluşturmak amacıyla planlanan güneş enerjisi projemiz etüt aşamasındadır.


 

Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


Servet Durmuş: Öncelikli çalışma konumuz, belediye hizmet binasını ve sosyal tesisini tamamlamak. Belediyemizin ihtiyacı olan eskavatör alımıyla ilgili başvurularımızı tamamladık, sonuçlanmasını bekliyoruz. 



Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


Servet Durmuş: Çalışmalarımızdaki başlıca zorluk, maddi imkânlarımızın yetersizliğidir. İller Bankası hisse payları dışında gelirlerimiz çok sınırlı. Beldemizde tarım ve hayvancılık faaliyetleri dışında istihdam yaratacak iş olanakları yoktur.




Ataköy Belediyesi



Kurumsal Yapı: Belde belediyesi olduğu için birimleri bulunmamaktadır.



Stratejik Hedef: Belde genelindeki altyapı hizmetlerini tamamlamak ve vatandaşlara yaşanabilir bir Ataköy sunmak istiyoruz.


Çalışan Sayısı: 1 memur ve 10 kadrolu işçiden oluşmaktadır.


Bütçe: 4.122.025 TL


Servet Durmuş: 


Fırat Üniversitesi İnşaat Bölümü’nü bitirdi. Bir süre özel sektörde çalıştı. İstanbul’da kendi şirketini kurarak ticari faaliyette bulundu. Bir dönem Ataköy (Kızıldere) Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanlığı yaptı. İki dönemdir Ataköy Belediye Başkanlığı görevini yürütmektedir. Evli ve 3 çocuk babasıdır. 





Önerilen Haberler