"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Ertuğrul Çamlıca: Kaliteli hizmetler sunmak istiyoruz

  • 19 Nisan 2021

Başlık için:

“Kaliteli hizmetler sunmak istiyoruz”


Belediyenizin ilçe/il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Ertuğrul Çamlıca: Kırklareli Belediyesi’yle işbirliği yaptığımız bir çalışmamız yok. Bunun sebebi ise, hizmet dönemimizde tüm dünyanın gündeminde olan Covid-19 pandemisi. Bundan sonraki süreçlerde il belediyesinin de CHP’ye katılmasıyla daha yakın ilişki içerisinde olacağımızı ve birlikte çalışma alanları oluşturacağımızı düşünüyorum. Komşumuz olan Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’yle işbirliği içindeyiz. Yol yapım sürecinde ve teknik hizmet alanında yardım aldık.


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


Ertuğrul Çamlıca: Beldemizde bulunan Büyükkarıştıran Bul-Turk Derneği’nin dilekçesine istinaden bir parkın adı Naim Süleymanoğlu parkı olarak tescil edildi ve parkın düzenlemesi yapıldı. Bul-Turk Derneği’yle birlikte Bulgaristan’dan göçün 30. yılı münasebetiyle panel ve anma töreni düzenledik. Yine Bul-Turk Derneği işbirliğiyle Kuzey Makedonya Cumhuriyeti’nde Türklerin yoğun olarak yaşadığı Konçe Belediyesi’yle kardeşlik anlaşması imzaladık.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

Ertuğrul Çamlıca: Lüleburgaz Halk Eğitim Müdürlüğü’yle birlikte beldemizdeki kadınlara yönelik çeşitli kurslar açtık. Kurslar pandemi nedeniyle şu an için durduruldu, ama pandemiden sonra tekrar başlatacağız. Bakıma muhtaç ve kimsesiz yaşlıların evlerinin temizliği ve kişisel bakımları haftalık ya da on beş günlük periyotlarla yapılacaktı, fakat pandemi dolayısıyla askıya almak zorunda kaldık. Pandemiden sonra bu hizmeti tekrar gündemimize alacağız. Sosyal belediyecilik anlayışı içerisinde ayrım gözetmeksizin her kesime eşit hizmet etmekteyiz.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

Ertuğrul Çamlıca: En önemli vaatlerimizden bir tanesi, Küçükkarıştıran Mahallesi’ne doğalgaz getirmekti. Konuyla ilgili gerekli adımlar atıldı, Küçükkarıştıran imar planı ihalesi gerçekleştirildi ve yakın zamanda işin tamamlanması bekleniyor.


Bir diğer önemli vaadimiz de beldemizdeki işsiz gençler için çözüm üretmekti. Bu konuda da bölgemizde bulunan sanayi kuruluşlarıyla yaptığımız görüşmeler neticesinde birçok gence istihdam sağladık ve sağlamaya devam edeceğiz.


Büyükçekmece Belediyesi’nin de katkılarıyla gerekli çalışmalar yapılarak beldemizdeki vahşi depolama alanı ıslah edilmiştir. Bundan sonraki adımımız, ıslah ettiğimiz bu bölgeyi ağaçlandırmak ve bölgede çevre düzenlemesi yapmaktır. Bu projeyi de yakın zamanda bitireceğiz.


Beldemizde bulunan ilköğretim okulu bakımsız hâldeydi, okulun tüm bakımını yaptık (okul bahçesinin tamamı beton kaplandı, bahçe duvarları yeniden yapıldı, ışıklandırıldı, okulun içine fayans yapıldı, tuvalet kapıları ve okulun giriş kapıları değiştirildi).


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


Ertuğrul Çamlıca: Kapalı pazaryeri yapmak istiyoruz, yer tespitini yaptık, hizmet dönemimiz içinde bu projemizi tamamlayacağız.


“Aile Çay Bahçesi” projemizin etüt ve proje aşaması tamamlandı, yakında yapımına başlanacak.


Küçükkarıştıran Mahallesi’ne yazlık düğün salonu yapmayı planlıyoruz.


Kreş, öncelikli planlarımız arasında.


Otogar tesisi için çalışmalarımız devam ediyor, ileriki dönemde projeyi tamamlamayı planlıyoruz.


Beldemize kültür evi yapmayı planlıyoruz.


Spor kompleksi içinde projesi bulunan kapalı spor salonunu hayata geçirmek istiyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


Ertuğrul Çamlıca: Belediyemizin araçlarının eski/yetersiz olması ve 2018 yılında bölgemizde Organize Sanayi Bölgesi’nin kurulmasıyla belediye gelirlerinin ciddi oranda azalması ekonomik açıdan zorluk yaşatıyor.


 

Büyükkarıştıran Belediyesi

 

Kurumsal Yapı: Belediye Başkanı, Belediye Başkan Yardımcıları, Yazı İşleri Müdürlüğü, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Destek Hizmetleri Müdürlüğü, Fen İşleri Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü ve Zabıta Komiserliği.


Stratejik Hedefler: Kaliteli hizmetler sunmak ve bu hizmetleri kısa zamanda yerine getirmek. Vatandaşların hayatını kolaylaştırmak ve sağlıklarını korumak. Beldemizin tarihsel/kültürel yapısını, doğal mirasını, fiziksel varlıklarını korumak ve geliştirmek. Sürdürülebilir planlamalar yapmak. Bu planları uygulayarak değişen, gelişen, güvenli ve huzurlu bir belde yaratmak.


Her şeyin sevgiyle başladığı, ekonomik ve sosyal beklentilerin karşılandığı, vatandaşların kendilerini geliştirdiği, havası, doğası ve temizliğiyle içinde yaşamaktan mutlu olacakları Büyükkarıştıran Beldesi yaratmak.

              

Çalışan Sayısı: 78

              

Bütçe: 15.000.000,00 TL 



Ertuğrul Çamlıca


Lise eğitiminin ardından ticaret hayatına atıldı, ardından tarımla uğraşmaya başladı. 2019 yerel seçimlerinde CHP adayı olarak seçimlere girdi ve Büyükkarıştıran Belediye Başkanı seçildi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

 





Önerilen Haberler