"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Aykut Yakut: Kadınlar Kooperatifi Kuruyoruz

  • 26 Nisan 2021

Belediyenizin ilçe ve il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


Aykut Yakut: Bugüne kadar bağımsız olan il belediyesi, partimize katıldığı andan itibaren çalışmalarımızda destek vermektedir.


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


Aykut Yakut: Pandemiyle sürecinde STK’larla işbirliği yapılmaktadır. Çiftçileri ilgilendiren sertifikalı tohum, damızlık sığır ve küçükbaş yetiştiriciliği konularında fikir alışverişi yapılmaktadır. Kent konseyi yoktur.



Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


Aykut Yakut: Ortak üretim aşamasında kadınların önderliğinde “Kadınlar Kooperatifi” kurulması ve her kesime hitap eden kültürel geziler düzenlenmesi gibi projelerimiz bulunmaktadır.



Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

Aykut Yakut: Altyapı çalışmaları tamamlandı. 36.000 metrekare parke kilit taş yapımı bitmek üzeredir. Ana caddedeki otuz beş yıllık ıhlamur ağaçları (120 adet) önceki yönetim zamanında kesilmiştir. Bu alan tekrar ağaçlandırılmıştır. Spor aletleri parkının ve 2 adet çocuk parkının yapımı bitmiştir. Mali imkânlarımız elverdiğinde 1 adet parkın tamamlanması planlandı. Bir eczane açılmasını vaat ettik. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız devam ediyor. “Kadınlar Kooperatifi” kurmak için çalışıyoruz. Atıl durumdaki futbol sahası temizlendi. Beldemizle özdeşleşen yağlı güreşlerin takvimine girmek için çalışmalar devam ediyor. 20 dönümlük çam korusunda bakımsızlıktan ve hastalıktan dolayı ağaçlar kesildi. Bu alandaki ağaçların bakımı yapılmaktadır. Bu koru, belde halkına piknik alanı olarak sunulacaktır. Koruluk yanındaki doğal gölet temizlendi. Çiftçilerin büyükbaş ve küçükbaş hayvanları için sulama kaynağı oluşturuldu. Beldemizin yanından geçen Teke Deresi üzerindeki iki köprü, yağmur suyuyla tamamen kullanılmaz hâle geldi. DSİ ve İl Özel İdare koordinesinde yeni köprü yapılmasına ilişkin talebimiz değerlendirildi. İki adet köprü yapılmasıyla ilgili ödenek çıktı. Haziran ayı itibarıyla yapımına başlanacağı DSİ tarafından tebliğ edildi. Beldemizin içinden geçen küçük derenin ıslahıyla ilgili konu da bu köprülerin yapımıyla birlikte ele alınacak. Demirkapı Mahallesi’nin altyapı çalışmaları tamamlandı, İller Bankası projeyi hayata geçirmek için devlet onayı beklemektedir.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


Aykut Yakut: İki adet düğün salonu kullanılmaz durumda. Maddi imkânlarımız doğrultusunda ve diğer belediyelerin katkıları neticesinde bu düğün salonlarını kullanıma hazır hâle getirmek istiyoruz. AB projelerinden faydalanabilmek için kardeş (yurtdışı) belediye bulup bölgemiz için uygulanabilir projeleri hayata geçirmek istiyoruz.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


Aykut Yakut: En büyük sıkıntımız, personel yetersizliği ve hizmet araçlarının çoğunun ekonomik ömrünü tamamlamış olması. Merkezi yönetimin CHP’li belediyelere bakış açısı farklı. Belediye imkânları ve kabiliyetleri dışında kalan tesis yapımının ya da uygulanabilirliği zor olan işlerin istenmesi. İŞKUR üzerinden geçici işçi taleplerimizin değerlendirilmemesi. İller Bankası’ndan gelen payın düşürülmesi ve yetersizliği.


Karahalil Belediyesi


Kurumsal Yapı: Belde belediyesi olduğumuz için müdürlüklerimiz bulunmamaktadır.


Stratejik Hedef: Belde halkına hizmet etmek ve ayakta durabilmek.


Çalışan Sayısı: 3 memur 3 işçi, 6 şirket işçisi.


Bütçe: 5.000,000 TL


Aykut Yakut


1984 yılında askeri liseye başladı. Mezun olduktan sonra Türk Silahlı Kuvvetleri'nde çalıştı. Çeşitli tip ve büyüklükteki askeri gemilerde seyir astsubayı, ikinci komutan ve komutan olarak görev yaptı.  Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nü bitirdi. 2012 yılında emekli olduktan sonra ticari gemilerde ikinci kaptan ve master kaptan olarak görev yaptı. Dünyadaki tüm deniz sahalarında geçerli olan “Uluslararası Kaptanlık Belgesi”ne sahiptir. Evli ve 2 çocuk babasıdır.





Önerilen Haberler