"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Güven Arslan: Beldemizin Altyapısını Tümüyle Yenileyeceğiz

  • 10 Mayıs 2021


Belediyenizin ilçe/il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?

    

GÜVEN ARSLAN: İl ve büyükşehir belediyeleriyle sürekli diyalog hâlindeyiz. Araç filomuzu genişletmek için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden 1 adet cenaze nakil aracı, Beşiktaş Belediyesi’nden 1 adet kamyon ve 1 adet loder (yükleyici), Mersin Büyükşehir Belediyesi’nden 1 adet Ford Ranger arazi aracı ve 2 adet motosiklet aldık. Beldemizdeki cemevleri için İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden masa, sandalye vb. ekipmanlar aldık.


Beldenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 

    

GÜVEN ARSLAN: Almus ilçemizin köylerle bağlantı yolu aşırı virajlı ve dar. Yolun durumu kötü olduğu için sık sık ölümlü trafik kazaları yaşanmaktadır. Bu nedenle Almus Tufantepe bölgesine köprü yapılması için vatandaşların imzalarıyla Almus Tufantepe Platformu kuruldu, platformun başkanlığını ben yapıyorum. 4.500 vatandaşın imzasından oluşan dilekçeyi ilgili kurumlara ilettim, köprü yapım çalışmalarını takip ediyorum. 


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 

GÜVEN ARSLAN: Belediye başkanlığına seçildiğimiz andan itibaren kırılgan gruplara yönelik birçok hizmetimiz oldu. İlk olarak 65 yaş üstü vatandaşlar için belediye otobüsünü ücretsiz hâle getirdik. Pandemi döneminde ayırt etmeksizin her haneye gıda ve erzak yardımı yaptık. Koronavirüse karşı aşı sürecinde 65 yaş üstü vatandaşların aşı randevularını aldık, belediye araçlarımızla hastaneye götürdük, aşılarının yapılmasını sağladık. 


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 

GÜVEN ARSLAN: Yuvaköy Mahallesi’nde geniş bir altyapı çalışması yaptık. İçme suyu hattını tamamen yeniledik. 5.200 metre içme suyu ana hattı ve 5.000 metre şebeke bağlantı boruları füzyon kaynaklı vanalama sistemiyle tamamen yenilendi. Altyapı çalışmaları bittikten sonra mahallenin tamamında üstyapı parke çalışmaları tamamlandı, yollar modern bir görünüme kavuştu.


Belediye hizmet binası çok eski ve kullanışsız olduğu için atıl durumda bulunan eski ilkokul binası Milli Eğitim Bakanlığı’ndan izni alınarak yenilendi, belediyemizin imkânlarıyla tadilatı yapıldı.  Modern bir görünüme kavuşan hizmet binamızı açtık.


Yeni hizmet binasına geçtikten sonra eski hizmet binasını kültür ve hizmet binasına dönüştürdük, vatandaşların hizmetine sunduk. Aynı şekilde Öküşmen mevkisinde bulunan vatandaşlar için yeni bir kültür ve hizmet binası yaptık.


Beldemizdeki tarımsal faaliyetleri hareketlendirmek ve eğitimde fırsat eşitliği yaratmak üzere daha önce keşfini yaptığımız arazilere yulaf ve bezelye ektik, hasadını yaptık. Elde ettiğimiz ürünleri balyaladık; hayvanlara yem olarak kullanılması için vatandaşlara düşük ücretle sattık, elde ettiğimiz geliri ihtiyaç sahibi öğrencilere burs olarak verdik ve eğitimlerine katkıda bulunduk.


Gevrek Mahallesi’nin ana yolunu asfaltladık, vatandaşın hizmetine sunduk.


Mahallelerimizdeki ekmek pişirme fırınlarının tadilatını gerçekleştirdik, ihtiyaç olan yerlere 4 adet yeni ekmek pişirme fırını yaptık.


Beldemizde hayvancılık yapan vatandaşlar için belediyemiz bünyesine sözleşmeli veteriner hekim dahil ettik ve ücretsiz veterinerlik hizmeti vermeye başladık.

     


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


GÜVEN ARSLAN: Beldemizin altyapısı, su ve kanalizasyon hattı muhtarlık döneminden kalma olup, sürekli arızalanarak halk sağlığını tehdit etmektedir. Beldemizin altyapısını tamamen yenileyeceğiz ve vatandaşın hizmetine sunacağız.


Gevrek Mahallesi’nde bulunan su depoları çok eski ve halk sağlığı için elverişsiz. Su depolarını yenileme çalışmalarını en kısa sürede başlatacağız.

    

Öküşmen-Gevrek arasında bulunan, beldemizle Tokat arasındaki mesafeyi önemli ölçüde kısaltacak olan yolu kaymakamlığın da desteğiyle kilitli parke taşıyla döşeyerek vatandaşların hizmetine sunacağız.


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


GÜVEN ARSLAN: Hazine yardımından yeterli geliri alamıyoruz ve kısıtlı bütçelerle hizmet vermeye çalışıyoruz. Bunun yanı sıra özellikle kaymakamların ve valilerin taraflı yönetimleri sebebiyle de destek alamıyoruz.




Kınık Belediyesi


Kurumsal Yapı: Belediye Başkanı, Belediye Meclisi, Belediye Encümeni, Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı işleri Müdürlüğü. 


Çalışan Sayısı: 11


Bütçe: 4.000.000 TL 


Güven Arslan


Trakya Üniversitesi Otomotiv Bölümü ve Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi mezunudur. CHP Turhal Gençlik Kolları’nda başladığı siyasi hayatında farklı görevlerde bulundu. Evli ve bir çocuk babasıdır.                                                                   


Önerilen Haberler