"Benim iki büyük eserim var; biri Türkiye Cumhuriyet'i diğeri Cumhuriyet Halk Partisi."

Hüseyin Takan: Yeni Bir Boztepe İnşa Etmek İstiyoruz

  • 10 Mayıs 2021

Belediyenizin il belediyesiyle işbirliği yaptığı çalışma alanları nelerdir? Olumlu-olumsuz neler yaşanıyor?


HÜSEYİN TAKAN: Kardeş belediyemiz, Ankara Büyükşehir Belediyesi’dir, fakat yazışmalar ve görüşmeler sonucunda Ankara Büyükşehir Belediyesi’nden uygun görüş ve yardım alınamamıştır. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Yerel İdareler Başkanlığı tarafından görevlendirilen kişiler belediyemize geldiğinde görüş alışverişinde bulunulmuştur. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’yle görüşmelerimiz devam etmektedir. Kırşehir Belediyesi’nden de teknik destek almaktayız.


İlçenizde STK’larla işbirliği çalışmalarınız var mı? Varsa nelerdir? Katılıma yönelik faaliyetleriniz neler? Kent konseyiniz var mı? 


HÜSEYİN TAKAN: İlçemizde Ziraat Odası bulunmaktadır. Tarım ve hayvancılık alanındaki işbirliğimiz devam etmektedir. Ziraat Odası, çiftçilere yönelik hizmetlerin duyurulmasında ve yer gösterilmesinde yardımcı olmaktadır. İlçemizde kent konseyi bulunmamaktadır.


Kırılgan gruplara yönelik ne tür projeleriniz var? 


HÜSEYİN TAKAN: Kırılgan gruplara yönelik projelerimiz devam etmektedir. Bağbaşı Mahallesi Belediye Caddesi üzerinde bulunan Şehit Polis Hayrettin Yılmaz Parkı’nda yaşlıların dinlenebileceği ve çocukların oyun oynayabileceği alanın yapımı tamamlanmıştır.


Covid-19 salgını nedeniyle ilçemiz merkezindeki camiler, işyerleri, okullar ve resmî daireler dezenfekte edilmiştir. Vatandaşlara maske, dezenfektan ve kolonya dağıtılmıştır.


Seçimlerde en önemli vaatleriniz nelerdi? Hangilerini gerçekleştirebildiniz? 


HÜSEYİN TAKAN: Seçim çalışmalarımızda vermiş olduğumuz vaatlerin başında ilçemizdeki imar yollarını kilitli parke taşıyla veya sıcak asfaltla kaplamak, belediyemizin elektrik giderlerini azaltmak için güneş enerjisi santrali kurmak ve ağaçlandırma çalışması yapmak geliyordu.


İmar yollarının bir kısmında kilitli parke taşı döşeme işlemlerini, bir kısmında sıcak asfaltlamayı tamamladık. Kalan yerlerdeki çalışmalar belediyemizin maddi imkânları ölçüsünde devam etmektedir.


Belediyemizin garaj binası çatısına güneş enerjisi santrali kuruldu. Ayrıca içme suyu kuyularımızın bulunduğu alanlarda güneş enerjisi santrali kurulumu için çalışmalarımız da devam etmektedir. 


İlçemizin Yeni Mahallesi’nde bulunan parkın ağaçlandırma çalışmaları tamamlandı, diğer alanlardaki ağaçlandırma çalışmaları devam etmektedir.


Sırada öncelikle yapmayı planladığınız neler var? 


HÜSEYİN TAKAN: Belediye başkanlığımıza ait mevcut lojmanı yıkarak yerine modern bir lojman ve iş merkezi yapmayı planlıyoruz.


Ayrıca Milli Emlak Müdürlüğü’ne ait olan hazine arazilerini belediyemize kazandırarak toplu konut merkezi yapmayı planlıyoruz.  


Belediye hizmetlerini yerine getirirken ne tür zorluklarla karşılaşıyorsunuz? 


HÜSEYİN TAKAN: En büyük sıkıntımız, merkezi yönetimden maddi yardım alamamak. Ayrıca ödeneklerimiz de kesintiye uğramaktadır.



Boztepe Belediyesi


Kurumsal Yapı: Mali Hizmetler Müdürlüğü, Yazı İşleri Müdürlüğü.


Stratejik Hedefler: Yasaların belediyemize yüklediği görevler ve sorumluluklar çerçevesinde sosyal belediyecilik için adil, gelişime açık ve verimli bir yapıyla vatandaşların yaşam kalitesini ve refah düzeyini artırmak, gelecek nesillere çağdaş ve yaşanabilir bir ilçe ortamı sunmak. Yeni kaynaklar üreten ve kaynaklarını verimli kullanan, ilçenin insani yönünü ön plana çıkaran, sürdürülebilir vatandaş memnuniyetini esas alan, şeffaf, katılımcı ve hesap verebilir, yaşayan herkesin kendi evi gibi göreceği yeni bir Boztepe inşa etmek.


Çalışan Sayısı: 12 memur, 2 daimi işçi,  11 Boztepe Belediyesi Personel Ltd. Şti. personeli.


Bütçe: 5.960.000,00 TL 


Hüseyin Takan


Ön lisans eğitimine Kırıkkale Meslek Yüksekokulu Makine Bölümü’nde başladı. Lisans eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İktisat Bölümü’nde tamamladı. CHP ilçe  teşkilatında farklı görevlerde bulundu. Evli ve iki çocuk babasıdır.




Önerilen Haberler